«Ανδρέας Γαρύφαλλος» ονομάστηκε το το Δημοτικό Κολυμβητήριο στα Βοτσαλάκια

Gazzetta team
«Ανδρέας Γαρύφαλλος» ονομάστηκε το το Δημοτικό Κολυμβητήριο στα Βοτσαλάκια

bet365

Ο Ανδρέας Γαρύφαλλος χαρακτηρίστηκε ως ο πατριάρχης του ελληνικού πόλο και όχι άδικα. Ενάμιση περίπου χρόνο μετά το θάνατο του, ο Δήμος Πειραιά τίμησε τη μνήμη του μεγάλου αυτού Πειραιώτη αθλητή, δίνοντας το όνομά του στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πειραιά στη θέση Βοτσαλάκια.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο κολυμβητήριο και στο πλαίσιο αυτής έγιναν αγώνες κολύμβησης, με επίδειξη από τον Κριστιάν Γκολομέεβ, αγώνας υδατοσφαίρισης μίνι παίδων μεταξύ του Εθνικού και του Ολυμπιακού, καθώς και επίδειξη στο άθλημα της συγχρονισμένης κολύμβησης.

Στο τέλος αυτής της εκδήλωσης, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης απένειμε μετάλλια στους μικρούς αθλητές, μαζί με τη δημοτική σύμβουλο Πειραιά και πρόεδρου του ΟΠΑΝ (Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας) Σταυρούλα Αντωνάκου, αλλά και τις αθλήτριες της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των γυναικών, Φιλιώ Μανωλιουδάκη και Αλεξάνδρα Ασημάκη.

Παρέστη πλήθος παλιών και σύγχρονων αθλητών προπονητών και παραγόντων, ενώ δε θα μπορούσε να λείψει ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος που δήλωσε:

Δημήτρης Διαθεσόπουλος: "Ο Ανδρέας Γαρύφαλλος ήταν μια εμβληματική φυσιογνωμία για το άθλημα της υδατοσφαίρισης στην Ελλάδα, υπό όλες τις ιδιότητες που έδρασε, τόσο ως αθλητής, όσο και ως προπονητής και ως παράγοντας. Νομίζω πως η εποχή που ο Ανδρέας Γαρύφαλλος βρίσκονταν στην κορύφωση της καριέρας του, ήταν εποχή που η φυσιογνωμία του σηματοδοτούσε ολόκληρο το ελληνικό πόλο.

Η απώλεια του είναι σημαντική και δυσαναπλήρωτη. Θεωρώ ότι είναι τιμή για το Δήμο και τον Αθλητικό Οργανισμο του Δήμου Πειραιά που μετονομάζει αυτό το κολυμβητήριο "Ανδρέας Γαρύφαλλος" γιατί είναι η ελάχιστη τιμή που μπορεί να γίνει στη μνήμη αυτού του ανθρώπου ώστε να είναι ζωντανή η παρουσία του στο διηνεκές και να είναι πόλος έλξης και παράδειγμα για τα εκατοντάδες παιδιά μικρών ηλικιών που προπονούνται σε αυτό το κολυμβητήριο.

Αξίζουν συγχαρητήρια στο δήμο και είναι νομίζω η πιο ενδεδειγμένη ενέργεια να τιμήσει τη μνήμη του Ανδρέα Γαρύφαλλου με την ονομασία αυτού του κολυμβητηρίου, καθώς είναι η γειτονιά που βρίσκεται το πατρικό σπίτι του. Εδώ γεννήθηκε, μεγάλωσε, ανδρώθηκε και πρωτοέπαιξε πόλο στο Miκρολίμανο".

 

Τελευταία Νέα