Oι κορυφαίοι Έλληνες αθλητές στην Πάτρα

Gazzetta team
Oι κορυφαίοι Έλληνες αθλητές στην Πάτρα

bet365

Στην Πάτρα η θερμοκρασία δεν θα ανέβει μονάχα λόγω του καύσωνα. Το θερμόμετρο θα χτυπήσει κόκκινο ένεκα των μαχών ανάμεσα στους κορυφαίους Έλληνες αθλητές, που θα πραγματοποιηθούν στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, στο πλαίσιο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανδρών/Γυναικών.

Κάθε χρόνο – περίπου – την ίδια εποχή οι κορυφαίοι Ελληνες αθλητές και αθλήτριες δίνουν το ραντεβού τους, για τη στάση που καθορίζει την... στιβική ιστορία της χώρας, χαρίζει ρεκόρ και όρια, μα πάνω από όλα χαρίζει μοναδικές συγκινήσεις.

Η φετινή διοργάνωση έχει έναν ακόμη λόγο να αποκτά επιπλέον δυναμική. Η χρονιά είναι ολυμπιακή και όπως γίνεται αντιληπτό στο σύνολο τους οι αθλητές θα κυνηγήσουν το όριο της συμμετοχής στην κορυφαία διοργάνωση τους πλανήτη.

Ηδη 24 από αυτούς έχουν βγάλει εισιτήριο για το σπουδαίο γεγονός και πολλοί ακόμη θα προσπαθήσουν να τους ακολουθήσουν. Περισσότεροι είναι εκείνοι οι αθλητές που θα επιδιώξουν τη συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκό του Αμστερνταμ, ενώ μη ξεχνάμε πως και οι Εφηβοι – Νεάνιδες έχουν τη δική τους μερίδα στην πίτα του διημέρου.

Το επί κοντώ σε άνδρες και γυναίκες είναι αναμφίβολα το πιο...καυτό ελληνικό αγώνισμα. Στις γυναίκες η δυναμική του είναι ακόμη μεγαλύτερη, εξαιτίας της κοινής πορείας, που ακολουθούν Στεφανίδη και Κυριακοπούλυ.

Η Κατερίνα Στεφανίδη αποτελεί αυτή τη στιγμή μία από τις πιο φορμαρισμένες αθλήτριες του πλανήτη, κάτι που φάνηκε και στον αγώνα της Φιλοθέης, όπου πέρασε τα 4,86 μ. και είχε καλά άλματα στα 5,00 μέτρα
Στην Πάτρα θέλει να κάνει δύο τις νίκες της στο Πρωτάθλημα και να τις συνδυάσει με μια μεγάλη επίδοση.
Η Νικόλ Κυριαοπούλου, μπορεί να μην έχει βρει απόλυτα το ρυθμό της, ωστόσο έχει περάσει φέτος τα 4,75 μ. και αποτελεί θέμα χρόνου να ανέβει υψηλότερα.

Η Στέλλα Λεδάκη επανήλθε φέτος και κυνηγά την δεύτερη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, κάτι που θα πετύχει με άλμα στα 4,50 μέτρα.

Ο απόλυτος κυρίαρχος στο επί κοντώ Ανδρών, Κώστας Φιλιππίδης θέλει να χαρίσει στους φιλάθλους μια μεγάλη επίδοση, όπως έκανε πριν λίγες εβδομάδες στο Σύνταγμα, όπου πέρασε τα 5,70 μέτρα. Στον ίδιο αγώνα ξεχωρίζει και ο Δημήτρης Πτσουκάκης.

Η Βούλα Παπαχρήστου δίχως άγχος και με τον αέρα των 14,73 μ. στο τριπλούν θα είναι από τις πρωταγωνίστριες του διημέρου, όπως επίσης και η Χάιδω Αλεξούλη στο μήκος με 6,78 μ. από την Καλαμάτα. Εξίσου ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμμετοχή της Εφης Κολοκυθά με 6,66 μ. από τα Παπαφλέσσεια και την προοπτική για καλύτερες επιδόσεις.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των Ανδρών, μπορεί να λείπει ο Λούης Τσάτουμας, όμως, η παρουσία των υπολοίπων αθλητών δημιουργούν προϋποθέσεις για εξαιρετικό αγώνα. Ο έφηβος Μίλτος Τεντόγου με 8,19 μ. τραβά την προσοχή λόγω του νεαρού της ηλικίας του και του μοναδικού ταλέντου του.
Ο Γιώργος Τσάκωνας φαίνεται να βρίσκει τον εαυτό του, μετά τις ατυχίες και τα προβλήματα των τελευταίων ετών, ενώ το ίδιο ισχύει και για το Νίκο Καψή. Ο Μιχάλης Μερτζανίδης αποτελεί αναμφίβολα έναν από τους σταθερότερους μηκίστες των τελευταίων ετών και ένα από τα φαβορί για μια θέση στο βάθρο στη φετινή διοργάνωση.

Το τρίτο διαδοχικό νταμπλ της καριέρας του θα επιδιώξει να κάνει ο Λυκούργος Τσάκωνας, που δίχως αμφιβολία είναι το φαβορί τόσο στα 100 μ. όσο και στα 200 μ. με 10.23 και 20.36 αντίστοιχα, φέτος στα πόδια του. Ο Παναγιώτης Ανδρεάδης και ο Παναγιώτης Τριβυζάς με 10.32 και 10.37 αντίστοιχα δεν κυνηγάνε απλώς το βάθρο, αλλά το όριο για το Αμστερνταμ (10.30).

Η Μαρία Μπελιμπασάκη φαίνεται πως έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό που της στέρησε τη συμμετοχή στο μίτινγκ τη Γενεύης και την ευκαιρία να κάνει το πρώτο της 200άρι στη σεζόν. Η αθλήτρια του Κώστα Ηλία με παρακαταθήκη το 11.22 (2,2) της Καλαμάτας θέλει όχι μόνο να επαναλάβει το περσινό νταμπλ, αλλά να κυνηγήσει μια επίδοση κάτω από τα 23.00 στα 200 μ., για πρώτη φορά στην καριέρα της. Στα 100 μ. με ενδιαφέρον αναμένεται η συμμετοχή της Γεωργίας Κοκλώνη, έστω κι αν προέρχεται από τραυματισμό, στο στάδιο, όπου πριν από έξι χρόνια πέτυχε το ατομικό της ρεκόρ (11.24).

Η Μαρία Γάτου και η Ανδριάνα Φέρρα θα κυνηγήσουν το βάθρο, όπως επίσης και οι νεαρότερες, αλλά ιδιαίτερα αποδοτικές φέτος Ραφαηλία Σπανουδάκη και Παναγιώτα Βενιέρη. Στα 200 μ. εκτός των Μπελιμπασάκη και Φέρρα, με ενδιαφέρον αναμένεται η συμμετοχή της Κατερίνας Σαρρή, που έδειξε καλά σημάδια στη σεζόν.

Οικογενειακή υπόθεση φαίνεται πως θα είναι τα 400 μ. των γυναικών με τις Ειρήνη και Αννα Βασιλείου. Η Ειρήνη έχει το προβάδισμα με το 52.86 στο Αργος Ορεστικό και τις σταθερές εμφανίσεις λίγο κάτω ή λίγο πάνω από τα 53.00.
Τόσο για την Ειρήνη, όσο και για την Αννα Βασιλείου, που την περασμένη εβδομάδα πέτυχε 53.15, ο στόχος είναι το όριο για το Αμστερνταμ.

Η νικήτρια - έκπληξη της περσινής διοργάνωσης, Δέσποινα Μουρτά, αναμένεται και φέτος να διεκδικήσει θέση στο βάθρο, όπως και η Ευαγγελία Ζυγόρη.

Στους Ανδρες ο Πέτρος Κυριακίδης θα κυνηγήσει την πρώτη του νίκη σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στα 400 μ., ενώ θα δοκιμάζει τις δυνάμεις του και στα 400 μ. εμπόδια. Ο Γιάννης Λογοθέτης στα 400 μ. και ο Κώστας Νάκος στα 400 μ. εμπ. θα είναι οι βασικοί του αντίπαλοι.

Ο Δημήτρης Τσιάμης θέλει να επιστρέψει φέτος στις νίκες, ύστερα από την ήττα πέρυσι στο ΟΑΚΑ από τον Δημήτρη Μπαλταδούρο, ο οποίος θα είναι στην Πάτρα και επιδιώξει να βρεθεί και πάλι στην κορυφή.
Στο ύψος των ανδρών ο Κώστας Μπανιώτης δεν φαίνεται να ανησυχεί για τη νίκη, ωστόσο αυτό που τον ενδιαφέρει είναι μια επίδοση πάνω από τα 2,28 μέτρα.

Την ευκαιρία να βελτιώσουν εκ νέου τα ατομικά της ρεκόρ μέσα από το συναγωνισμό, θα έχουν στην Πάτρα Εφη Θεοδώρου και Κατερίνα Δαλάκα στα 400 μ. εμπ. Αμφότερες βελτίωσαν ξεπέρασαν τον εαυτό τους στη Χαλκίδα με την Θεοδώρου να επικρατεί με 58.29 έναντι του 58.37 της αντιπάλου της. Η Δαλάκα πάντως έχει δείξει εξαιρετική βελτίωση στην ταχύτητα και αναμένεται και αυτός είναι και ο λόγος, που θα δοκιμάσει και στα 100 μέτρα.

Η Ελενα Φιλάνδρα των 11 τίτλων στη διοργάνωση, θα κυνηγήσει το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στα 800 μ., εκεί όπου ξεχωρίζει η συμμετοχή και της συναθλήτριας της Κωνσταντίνας Γιαννοπούλου. Η Αναστασία Μαρινάκου έχοντας ήδη βγάλει εισιτήριο για Αμστερνταμ θα επιδιώξει μια καλή κούρσα στα 1,500 μέτρα. Στους άνδρες το δίδυμο Νακοπουλος – Δημητράκης θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως και οι Κώστας Βασιλάκης και ο έφηβος Αγγελος Βασιλείου.

Η Αλεξία Πάππας θα κάνει τον πρώτο της αγώνα στην Ελλάδα μετά την σύντομη προετοιμασία στο Καρπενήσι. Η Ελληνοαμερικάνα θα τρέξει στα 5.000 μ. με στόχο μια καλή επίδοση. Ο Δήμος Μαγγίνας θα είναι ανάμεσα σε εκείνους θα ξεχωρίζουν στο αντίστοιχο αγώνισμα των Ανδρών.

Τον έκτο της τίτλο σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θέλει να κατακτήσει η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου, που στον αγώνα της Πάτρας θα κυνηγήσει μια βολή πάνω από τα 60 μ. στη δισκοβολία. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών ο Γιώργος Τρέμος ψάχνει βολές πάνω από τα 59,00 μέτρα.

Ο Κώστας Δουβαλίδης παρά το γεγονός ότι προέρχεται από την μέτρια εμφάνιση στη Λουκέρνη είναι σε πού καλή κατάσταση, κάτι που θα προσπαθήσει να αποδείξει και στην Πάτρα. Στο περσινό πρωτάθλημα ο αθλητής βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ (13.33). Ο Μιχάλης Κιάφας θα ξεχωρίζει στην ίδια απόσταση.

Στις γυναίκες η Ελισάβετ Πεσιρίδου ψάχνει το όριο για το Ρίο (13.00), ενώ η Ολυμπία Πετσούδη δείχνει σε θέση να βγάλει εισιτήριο για το Αμστερνταμ.

Ο Μιχάλης Αναστασάκης απαλλαγμένος πλέον από το άγχος του όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες θέλει να κάνει έναν χαλαρό αγώνα στη σφυροβολία, στον οποίο θα κυνηγήσει την μεγάλη επίδοση. Σε καλή κατάσταση είναι φέτος και ο Κώστας Κωστογλίδης.

Στις γυναίκες η Ηλιάνα Κοροσίδου είναι το μεγάλο φαβορί και όπως και πέρυσι στο ΟΑΚΑ έτσι και φέτος θέλει να βελτιώσει το ατομικό της ρεκόρ (66,47 μ.).

Πολύ καλός αγώνας θα γίνει στον ακοντισμό των Ανδρών με τον Γιάννη Κυριαζή (81,87 μ.) και τον Παρασκευά Μπατζάβαλη (79,01 μ.).

Στη σφαιροβολία η Βαγγελιώ Σοφάνη θα επιδιώξει το όριο για το Άμστερνταμ έχοντας στα πόδια της 16,70 μ. από τα Παπαναστάσεια, ενώ ο Παναγιώτης Μπουζιάνης τον πρώτο του τίτλο, κόντρα στους Λατιφλάρι και Ζώτο.

Η Σοφία Υφαντίδου είναι το φαβορί στον ακοντισμό των γυναικών και η Ιωάννα Ζάκκα στο ύψος. Η Τίνα Κεφάλα επιστρέφει στο στίβο με τα 3.000 μ. στιπλ.

 

Τελευταία Νέα