Tι συμβαίνει με τον Ελληνα «αθάνατο»

Gazzetta team
Tι συμβαίνει με τον Ελληνα «αθάνατο»

bet365

Η επιλογή του Έλληνα που θα εκλεγεί ως μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής έχει μετατεθεί χρονικά για την άνοιξη του 2017.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να έχουμε νέο «αθάνατο» στη σύνοδο της ΔΟΕ αυτό το καλοκαίρι, λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

Βέβαια πλέον δεν είναι ακριβής ο όρος «αθάνατος» λόγω της αλλαγής του ορίου ηλικίας των μελών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Ετσι το τέλος της θητείας κάθε μέλους της ΔΟΕ ορίζεται με τη συμπλήρωση των 70 ετών και όχι των 80 όπως ήταν κάποτε.

Μοναδική εξαίρεση σε αυτό τον κανόνα αποτελούν μόνον όσοι έχει γίνει μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής πριν από το 2000 και συνεχίζουν μέχρι τα ογδόντα τους, όπως πρόσφατα συνέβη με τον Λάμπη Νικολάου που με το τέλος του 2015 αποχώρησε από τη θέση του και πλέον πρέπει να βρεθεί ο διάδοχος του.

Υποψήφιοι είναι οι Καπράλος, Κούβελος, Συναδινός και Αγγελούδης, δηλαδή τέσσερα άτομα κάτι που δεν άρεσε ιδιαίτερα στον Πρόεδρο Τόμας Μπάχ δεν είδε ποτέ με καλό μάτι τις πολλές αριθμητικά ελληνικές υποψηφιότητες, αλλά ούτε και η πριγκίπισσα Άννα της Αγγλίας που έχει τοποθετηθεί Πρόεδρος στην επιτροπή ελέγχου υποψηφιοτήτων.

Και οι τέσσερις Ελληνες υποψήφιοι είχαν στείλει στην πριγκίπισσα της Αγγλίας επιστολές στήριξης από διεθνείς και κρατικούς φορείς.

Τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης είχε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, μία απόφαση που προκάλεσε αντιδράσεις, όχι στο εξωτερικό, αλλά στο εσωτερικό της χώρας, ενώ υπήρχαν και σχετικά δημοσιεύματα.

Ενα από αυτά ήθελε τον νυν Πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο να είχε υποστηριχθεί στις εκλογές του 2009 για την προεδρία, από την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική. Τα δύο μεγάλα κόμματα εκείνη την εποχή στήριζαν με ιδιαίτερο σθένος την υποψηφιότητα του τότε προέδρου Μίνωα Κυριακού για την επανεκλογή του και όχι του Καπράλου.

Πλέον, το νέο μέλος της Ελλάδας στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή θα επιλεχθεί το καλοκαίρι του 2017 και η χώρα θα μείνει για έναν χρόνο χωρίς μέλος της ΔΟΕ για πρώτη φορά στην ιστορία της. Είναι όμως δέσμευση του Τόμας Μπαχ, ότι τότε θα υπάρξει Ελληνας στη ΔΟΕ!

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα