Φαντασμαγορία στο 7ο Ολυμπιακό Ποδηλατικό Δρόμο Ειρήνης

Gazzetta team
Φαντασμαγορία στο 7ο Ολυμπιακό Ποδηλατικό Δρόμο Ειρήνης

bet365

Εντυπωσιακά άνοιξε χθες 10 Ιουνίου η αυλαία του 7ου Ποδηλατικού αγώνα Ειρήνης, με την επωνυμία «7th Criterium Olympic Race Of Peace».

Η πρεμιέρα που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία περιελάμβανε τον αγώνα criterium, ένα σιρκουί 40 στροφών, που έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα βράδυ, αφού η εκκίνηση δόθηκε στις 20:30 στο κέντρο του Πύργου µπροστά από το Forthnet shop Pirgos.

Ο αγώνας που προετοιμάστηκε κατάλληλα από τους διοργανωτές ήταν φαντασμαγορικός, με αποτέλεσμα να κατακλυστούν από κόσμο οι γύρω δρόμοι του κέντρου του Πύργου και να χειροκροτηθούν θερμά οι 40 αθλητές, που πήραν μέρος στον αγώνα προσφέροντας πλούσιο θέαμα στους φίλους του πεντάλ.

Τις εντυπώσεις κέρδισαν μετά από έντονο συναγωνισμό δύο ποδηλάτες του Κρόνου Νίκαιας και ένας του Σπαρτιατικού, οι οποίοι κυριάρχησαν και κατάλαβαν τις πρώτες θέσεις στις κατηγορίες τους.

Πρόκειται για τους Γιώργο Μπούγλα στους Ανδρες (Κρόνος Νίκαιας), τον Δημήτρη Χρηστάκο στους έφηβους (Σπαρτιατικός) και τον Ζήση Σούλιο του Κρόνου Νίκαιας στους Νέους-Άνδρες.
Πιο αναλυτικά το νυχτερινό criterium για τους πρώτους δέκα γύρους έφερε τους ποδηλάτες να αγωνίζονται µε πολύ υψηλές ταχύτητες

στο κέντρο της πόλης του Πύργου, ενώ στη συνέχεια, στον 11ο γύρο ξεκίνησε η διαδικασία αποκλεισµού όπου ο τελευταίος αθλητής σε κάθε στροφή θα ήταν εκτός αγώνα!

Αυτό αποτέλεσε και το πιο συναρπαστικό κοµµάτι του αγώνα καθώς στις πρώτες στροφές οι αθλητές κυρίως του Κρονου Νίκαιας και του Πέσα Αστέρα έδωσαν ξέφρενο ρυθµό µε αποτέλεσμα πολύ γρήγορα το γκρουπ να «τεντώσει» και να πιάσει σχεδόν άμεσα το µισό µέρος της διαδροµής των 980 µέτρων του σιρκουί.

Φτάνοντας στον δέκατο γύρο τα πράγµατα είχαν σχεδόν ξεκαθαρίσει με πέντε αθλητές να έχουν πάρει διαφορά από τους υπόλοιπους που γύρο µε
τον γύρο αποκλείονταν.

Οι αποσπασµένοι αθλητές Γιώργος Μπούγλας (Κρόνος Νίκαιας ) Ζήσης Σούλιος (Κρόνος Νίκαιας), Εµιλιάνο Βίλα (Ποδηλατοδρόμος), Ντίνος Ευστάθιου (ΠΟΗ Κάστρο) και Δημήτρης Χρηστάκος (Σπαρτιατικός) έφτασαν µέχρι και τον τρίτο γύρο πριν το τέλος όπου µε µια αποφασιστική επίθεση ο Μπούγλας - έχοντας και τη βοήθεια του συναθλητή του Σούλιου, ο οποίος µαρκάριζε συνέχεια κάθε απόπειρα κυνηγητού - κατάφερε με χαρακτηριστική άνεση να περάσει πρώτος την γραµµή του τερµατισµού κερδίζοντας πανάξια το έπαθλο των 1000€ ευρω προσφορά του «Forthnet Shop Pirgos».


Δεύτερος τερμάρισε ο Ντίνος Ευστάθιου από τον ΠΟΗ Κάστρο, ενώ την τριάδα συµπλήρωσε ο Θεοχάρης Τσιάντος (ΠΕΛΟΤΟΝ).
Στους νέους νικητής ήταν ο Ζήσης Σουλιος του Κρόνου Νίκαιας µε δεύτερο τον Εµιλιανο Βίλα (Ποδηλατοδρόμος) και τρίτο τον Νίκο Ζεγλή του Σπαρτιατικού.


Στους εφήβους πρώτος ήταν ο Δημήτρης Χρηστάκος του Σπαρτιατικου, δεύτερος ο Γιώργος Φριντζίλας του Σπαρτιάτικου και τρίτος ο Βαγγέλης Παπαγιανάκης (Πρόοδο)
Αµέσως µετά την ολοκλήρωση του σιρκουί ο κόσµος µεταφέρθηκε στην εκκίνηση,
όπου ακολούθησαν οι απονοµές των επάθλων από τους εµπλεκόµενους φορείς και
στην συνέχεια ο Δήµος Πύργου και η Δηµοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πύργου
παρέθεσε δείπνο στο Επάρχειον Πύργου. Το βράδυ οι αθλητές κατέλυσαν στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, όπου και φιλοξενούνται.

Η εκδήλωση του Ποδηλατοδρόμου θα ολοκληρωθεί αύριο Κυριακή 12 Ιουνίου με τον αγώνα αντοχής 130 χλμ επί δηµοσίας οδού (ξεκινά στις 09:00) µε εκκίνηση την κεντρική πλατεία Πύργου και διέλευση από Αρχαία Ολυµπία και τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία που ανοίγει αποκλειστικά για τις ανάγκες του αγώνα, Ζαχάρω, Φιγαλεία, Επικούρειο Απόλλωνα και τερµατισµό µπροστά στο Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας, όπου και θα γίνουν οι απονομές.

 

Τελευταία Νέα