Aπό Γενεύη στο Άμστερνταμ η σκυτάλη

Gazzetta team
Aπό Γενεύη στο Άμστερνταμ η σκυτάλη

bet365

Η νέα σε σύνθεση εθνική ομάδα 4Χ100 μ των γυναικών που κλήθηκε να αγωνιστεί σήμερα στο μίτινγκ της Γενεύης, κατάφερε να πετύχει το στόχο της.

Η Παναγιώτα Βενιέρη, η Ελισάβετ Πεσιρίδου, η Μαρία Γάτου και η Ραφαηλία Σπανουδάκη πέτυχαν 44.78 και με βάση τις λίστες της ΕΑΑ επέστρεψαν στην πρώτη 16αδα της Ευρώπης, που δίνει την πρόκριση στο Άμστερνταμ.

Η ελληνική ομάδα έχοντας στη σύνθεση της νέα πρόσωπα τις Βενιέρη και Σπανουδάκη και παρά τον κακό καιρό της Γενεύης κατάφερε να πετύχει την αποστολή της. Η ελληνική ομάδα θα πρέπει να περιμένει έως τις 19/6, οπότε και κλείνουν οι δηλώσεις για τις σκυτάλες, προκειμένου να επιβεβαιώσει τη συμμετοχή της στη διοργάνωση.


Η ελληνική ομάδα έχει από πέρυσι 43.80, επίδοση που θα συμψηφιστεί με το 44.78 της Γενεύης. Πλέον η εθνική βρίσκεται στην 12η θέση του σχετικού πίνακα, θέση που μπορεί, έστω και δύσκολα, να μεταβληθεί ανάλογα με τις εμφανίσεις χωρών που βρίσκονται σε χαμηλότερη θέση από εμάς.

Δύο επιπλέον κούρσες έβαλε στα πόδια της η Ελισάβετ Πεσιρίδου, που μετά την κούρσα 4Χ100 μ. έτρεξε και στα εμπόδια. Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου στον προκριματικό σημείωσε 13.42 σε έναν αγώνα που έγινε με δυνατή βροχή και μία ώρα αργότερα πέτυχε 13.28 στον τελικό. Η Πεσιρίδου έκανε ένα δυνατό τεστ ενόψει Αμστερνταμ, εκεί όπου θα επιδιώξει να κάνει περισσότερες από μία κούρσες. Στα 100 μ. συμμετείχε η Μαρία Γάτου όπου σημείωσε 11.86 (-0,9).

"Στο Ευρωπαϊκό μάλλον πάλι βροχή μπορεί να συναντήσει, οπότε είπαμε να μπει και στα 100 μ. εμπ., προκειμένου να κάνει δυνατές κούρσες, που τις έχει ανάγκη. Μου άρεσε πολυ που πλέον έχει ανεβεί επίπεδο και αγωνίζεται δυνατά τρεις κούρσες με μια-μιάμιση ώρα διαφορά»,

είπε από τη Γενεύη η Ιωάννα Σιώμου, που συνόδευσε την ελληνική αποστολή. Η ομοσπονδιακή τεχνικός αναφέρθηκε και στην παρουσία της ομάδας: "Τα κορίτσια δέθηκαν, έγιναν μια ομάδα με κοινό στόχο το καλό της εθνικής ομάδας, πάλεψαν στον αγωνα και το κατάφεραν, παρόλο που είχαμε λίγο χρόνο στη διάθεση μας".

 

Τελευταία Νέα