Έριξε αυλαία η Μαριάννα Λυμπερτά!

Έριξε αυλαία η Μαριάννα Λυμπερτά!

bet365

Η Μαριάννα Λυμπερτά κολύμπησε για τελευταία φορά το αγαπημένο της 1.500άρι στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, που διεξάγεται στον Άλιμο, ευελπιστώντας ότι αύριο θα ρίξει την αυλαία της σπουδαίας καριέρας της με την κατάκτηση του 38ου χρυσού μεταλλίου στη διοργάνωση.

Η κολυμβήτρια του Ολυμπιακού κατέκτησε τη δεύτερη θέση στα 1.500μ. με 16:45.34 (πίσω από την Κέλλυ Αραούζου (17:00.10) και τρίτη την Όλγα Εγκόροβα με 17:33.97) και αιφνιδίασε άπαντες με την ανακοίνωση της αποχώρησης της.

«Έκανα μια προσπάθεια μετά από μία δύσκολη χρονιά που δεν κατάφερα να πάρω την πρόκριση για τα 10.000μ ανοικτής θάλασσας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ήταν δύσκολη η μετάβαση στην πισίνα.

Χαίρομαι όμως που είμαι εδώ και δίνω μετάλλια στο σύλλογό μου, που με έχει βοηθήσει όλα αυτά τα χρόνια. Είναι το τελευταίο μου πρωτάθλημα. Φεύγω μαζί με το φίλο μου το Σπύρο Γιαννιώτη.

Νιώθω υπερπλήρης σε αυτό το χώρο και θα παραμείνω μέσα σε αυτό, αφού μπορώ με τις γνώσεις μου και την εμπειρία μπορώ να βοηθήσω τόσο την ομοσπονδία, όσο και το σύλλογο μου, καθώς και το σύλλογο της Γλυφάδας, όπου βοηθώ και τον προπονητή μου το Μίλτο Κανελλόπουλο, τον οποίο θέλω να ευχαριστήσω για όλα αυτά τα χρόνια»,ενώ σε ότι αφορά στον Σπύρο Γιαννιώτη σημείωσε:

«Εύχομαι στο Σπύρο Γιαννιώτη να καταφέρει αυτό που έχει ονειρευτεί από μικρό παιδί. Είναι ένα παιδί που αποτελεί πρότυπο όχι μόνο για το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και για το ήθος του. Αυτό είναι το σημαντικότερο σε έναν μεγάλο αθλητή. Η πορεία του και η διάρκειά του αποτελούν κάτι μοναδικό».

Για την Κέλλυ Αραούζου και για το αν είναι η νέα Μαριάννα Λυμπερτά υπογράμμισε: «Δεν είναι η επόμενη Μαριάννα Λυμπερτά η Κέλλυ. Είναι ο εαυτός της. Κανείς δεν είναι ο επόμενος κανενός. Πιστεύω πολύ στην Κέλλυ γιατί έχει πολύ μεγάλη ψυχή.

Πάντα είχαμε τον καλύτερο συναγωνισμό. Την προηγούμεννη φορά την έβγαλα εκτός Ολυμπιακών Αγώνων, αυτή τη φορά ήταν η σειρά της. Κρίμα που δεν μπορεί να διεκδικήσει δεύτερη αθλήτρια την πρόκριση της στους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσω του προολυμπιακού τουρνουά.

Της εύχομαι το καλύτερο γιατί είναι μικρή και μπορεί να δώσει πολλά στο χώρο. Είναι πολύ δύσκολο το άθλημα των 10.000μ όμως τα παιδιά έχουν έναν πολύ καλό προπονητή, τον κύριο Γέμελο που τους καθοδηγεί απόλυτα».

Τέλος, για την αυριανή κούρσα των 800μ σημείωσε: «Θα πέσω και αύριο με στόχο να περάσω αύριο την Κέλλυ και να πάρω το 38ο χρυσό μετάλλιο».

Από την πλευρά της η Κέλλυ Αραούζου, είπε: «Τόσο η Μαριάννα όσο και ο Σπύρος είναι δύο σπουδαίοι αθλητές που θα μας λείψουν. Για να πω όμως την αλήθεια ο Σπύρος είναι σαν δικός μου άνθρωπος.

Τα τελευταία 6 χρόνια είμαστε και οι δύο στην πισίνα στις 2, κάνουμε το ίδιο πρόγραμμα και ακολουθούμε την ίδια ακριβώς ρουτίνα. Θα φάμε καλά για αντέξουμε την προπόνηση, το μεσημέρι όχι πολύ για να μην βγάλουμε το φαγητό στην πισίνα, στις διακοπές θα συνεχίσουμε να κάνουμε αερόβια για να μην χάσουμε την φόρμα μας... Δυστυχώς δεν υπάρχουν παιδιά που να είναι διατεθειμένα να αντέξουν την σκληρή προπόνηση που απαιτεί το δικό μας αγώνισμα, με αποτέλεσμα να μένει ένα κενό. Θα μου λείψει!».

 

Τελευταία Νέα