«Θέλω να κάνω γιο και να τον βγάλω Ρωμανό»

«Θέλω να κάνω γιο και να τον βγάλω Ρωμανό»

«Θέλω να κάνω γιο και να τον βγάλω Ρωμανό»

Τι κι αν ο πάλαι ποτέ ανίκητος Ρωμανός Αλυφαντής, κατέλαβε την τρίτη θέση στα 100μ. πρόσθιο ανδρών του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κολύμβησης, πίσω από τους Σαμιλίδη και Καρπουζλή, ήταν και πάλι ο πρωταγωνιστής. 

Αιτία δεν είναι το χαμηλό προφίλ του κορυφαίου αυτή τη στιγμή κολυμβητή στο πρόσθιο, Παναγιώτη Σαμιλίδη, που απεχθάνεται τις δηλώσεις, αλλά ένα πανό που αναρτήθηκε στην εξέδρα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Αλίμου από μία... θαυμάστρια του κολυμβητή του Ολυμπιακού, το οποίο ανέγραφε: «Θέλω να κάνω γιο και να τον βγάλω Ρωμανό».

Σχετικά με το αν προτίθεται να ικανοποιήσει το αίτημα της θαυμάστριας και να την παντρευτεί ο Ρωμανός ήταν ξεκάθαρος: «Να της κάνω γιο βεβαίως πολύ ευχαρίστως, για το γάμο, μάλλον όχι, τον θεωρώ παρωχημένο». Αναφορικά με την επανεμφάνιση του και τους στόχους του ο 30χρονος κολυμβητής που κολύμπησε σε 1:02.85 είπε: «Αυτή τη στιγμή μέχρι τρίτος. Όλα καλά όμως!

Στόχος μου είναι να βελτιώσω το πανελλήνιο ρεκόρ με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Οι χρόνοι μου απέχουν πολύ από αυτό, συγκεκριμένα 2 δευτερόλεπτα, όμως έχω δικαίωμα να βάζω στόχους και να τους κυνηγάω. 

Στο Σέτε Κόλι της Ιταλίας σε δύο εβδομάδες, θα κυνηγήσω κάτι καλύτερο. Δεν λέω ότι θα τα καταφέρω. Θα ήταν άδικο για την προσπάθεια που έχω κάνει να σταματήσω να κυνηγάω το στόχο μου. Ήμουν 5 χρόνια εκτός και γύρισα το Σεπτέμβριο στις προπονήσεις. Μέσα σε 7-8 μήνες και χωρίς ουσιαστική προετοιμασία κολυμπάω σε 1:02. Μετά από αυτά που έχω προσφέρει στο χώρο θεωρώ ότι μπορώ να έχω έναν υψηλό στόχο».

Από την πλευρά του ο Γιάννης Καρπουζλή που προηγήθηκε του Αλυφαντή με 1:02.21 είπε: «Ο Σαμιλίδης είναι πολύ δυνατός κολυμβητής και είναι δύσκολο να ηττηθεί αυτή τη στιγμή. Όμως, στόχος μου δεν είναι να τον νικήσω, αλλά να βελτιώνομαι εγώ συνέχεια και να κολυμπάω, γιατί αυτό αγαπώ να κάνω.

 Στο Σέτε Κόλι που συμμετέχω σε δύο εβδομάδες θέλω να πετύχω μια καλύτερη επίδοση, ώστε να πιάσω κάποιο όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ή ακόμη και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι το όνειρο κάθε αθλητή. Βέβαια για να συμβεί κάτι τέτοιο πρέπει να κάνω πολύ μεγάλο ατομικό ρεκόρ».

Ο νικητής Σαμιλίδης τερμάτισε σε σε 1:01.04.

Best of internet