Κλείνει τον έναν κύκλο και απομένουν οι 5, οι ολυμπιακοί!

Κλείνει τον έναν κύκλο και απομένουν οι 5, οι ολυμπιακοί!

bet365

Οι κορυφαίοι Έλληνες κολυμβητές θα ριχτούν από αύριο στη μάχη του 85ου Εθνικού πρωταθλήματος κολύμβησης, το οποίο θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κολυμβητήριο του Αλίμου. Ωστόσο, την παράσταση κλέβει η παρουσία του Σπύρου Γιαννιώτη, ο οποίος θα αγωνιστεί για τελευταία φορά στην πισίνα!

Ο μπέμπης με τις φακίδες στην παραλία, που έφευγε «σφαίρα» από την πετσέτα μπουσουλώντας προς τη θάλασσα, έκανε μεταβολή όταν του 'σκαγε το κύμα στο πρόσωπο, αλλά δεν το έβαζε κάτω. Έπειτα, από λίγα λεπτά συνέχιζε την προσπάθεια να τιθασεύσει τα κύματα, και δεν άργησε να τα καταφέρει.

Σε αυτό συνέβαλλε καθοριστικά το γεγονός ότι δεν είχε Ελληνίδα μάνα να του φωνάζει: «Σπύροοοοοοο, γύρνα πίσωωωωωωω, θα πνιγείς!». Η Μπρέντα, η μητέρα του, η ίδια κολυμβήτρια και προπονήτρια στο Λίβερπουλ, πριν ακόμα μάθει κολύμπι στο Σπύρο, του έμαθε ό,τι σημαντικότερο, να τα βγάζει πέρα μόνος του και κυρίως τα μην τα παρατά!

Ο μπέμπης κατάφερε να σταθεί στα πόδια του και έκτοτε μεσολάβησαν 30 πανελλήνια πρωταθλήματα, 7 μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα και 4 σε Ευρωπαϊκά. Ο Σπύρος Γιαννιώτης κλείνει τον πρώτο μεγάλο κύκλο της καριέρας του στις πισίνες έχοντας χορτάσει όσο κανένας άλλος επιτυχίες!

Ο Κερκυραίος είναι πολυνίκης του θεσμού με 30 πανελλήνια πρωταθλήματα και μετά την ολοκλήρωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος θα συνεχίσει τις προσπάθειες του για να κλείσει ένα ακόμη τεράστιο κύκλο ή για την ακρίβεια τους και τους πέντε ολυμπιακούς στο Ρίο.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις συμμετοχής που έχουν κατατεθεί στην ΚΟΕ, θα αγωνιστούν συνολικά 416 κολυμβητές/τριες από 68 Σωματεία.

Οι ώρες έναρξης των αγώνων και τις 3 ημέρες, 09.00 οι προκριματικοί και 18.00 οι αντίστοιχοι τελικοί, με την τελευταία ημέρα (Κυριακή) να έχει τηλεοπτική κάλυψη (NOVASPORTS) το απογευματινό πρόγραμμα των τελικών. Ραδιοφωνική επίσης κάλυψη θα υπάρχει στην διάρκεια των αγώνων, από την ΕΡΑ ΣΠΟΡ.

Το 1ο Εθνικό πρωτάθλημα κολύμβησης, από την τότε ΕΚΟΦ που ιδρύθηκε το 1927, διοργανώθηκε το 1928 και όπως και το επόμενο το 1929, δεν είχε βαθμολογική κατάταξη σωματείων.

Στις υπόλοιπες 82 διοργανώσεις, ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε 56 φορές πρωταθλητής Ελλάδας, ενώ ακολουθούν: 12 Παναθηναϊκός, 11 Παλαιό Φάληρο και από μία (1) φορά ΚΟ Πειραιά (1936), Εθνικός Πειραιά (1949), ΠΑΟΚ (1987) και ΑΝΟ Γλυφάδας (1995).

Το 1958 Παναθηναϊκός και Παλαιό Φάληρο ισοβάθμησαν και μοιράστηκαν τον τίτλο, το 1987 (Καλαμάτα) ο ΠΑΟΚ σταμάτησε το σερί του Ολυμπιακού από το 1969 (18 πρωταθλήματα) και το 1995 ο ΑΝΟ Γλυφάδας κέρδισε στα χαρτιά τον τίτλο μετά από προσφυγή του στο ΑΣΕΑΔ εναντίον της συμμετοχής της κολυμβήτριας Άνασον του Ολυμπιακού.

Από το 1996 έως και πέρυσι (20 σερί) ο Ολυμπιακός κερδίζει συνεχώς τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας.

Οι κορυφαίοι/ες Πανελληνιονίκες (συνολικός αριθμός νικών):

ΑΝΔΡΕΣ: 30 Σπύρος Γιαννιώτης, 29 Βαγγέλης Κοσκινάς, 28 Κώστας Κοσκινάς

ΓΥΝΑΙΚΕΣ: 37 Μαριάννα Λυμπερτά, 32 Τόνια Μαχαίρα, 26 Σοφία Δάρα και Κάτια Σαρακατσάνη

Οι συμμετοχές αναλυτικά, ΕΔΩ:

http://koe.org.gr/article/ethniko-protathlima-andron-ginaikon-2016

 

Τελευταία Νέα