Ναυμαχίες για 52 ναυτιλιακές εταιρείες στο 8ο Posidonia Cup 2016

Gazzetta team
Ναυμαχίες για 52 ναυτιλιακές εταιρείες στο 8ο Posidonia Cup 2016

bet365

Με τεράστια αγωνιστική επιτυχία ολοκληρώθηκε το 8ο Posidonia Cup 2016, που οργανώθηκε από τον ΠΟΙΑΘ στο πλαίσιο της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης Ποσειδώνια.

Πενήντα δύο ( 52 ) ιστιοπλοϊκά σκάφη ανοικτής θαλάσσης αγωνίστηκαν την Παρασκευή 3 Ιουνίου στον Σαρωνικό κόλπο κάτω από άριστες καιρικές συνθήκες ( άνεμοι Ν - ΝΔ με ένταση έως 4 μποφόρ ). Τα πληρώματα που αποτελούνταν τόσο από έμπειρους ιστιοπλόους όσο και από καλεσμένους των ναυτιλιακών εταιρειών από όλο τον κόσμο απόλαυσαν μοναδικές στιγμές ιστιοπλοϊκής δράσης και πήραν μία γεύση της απαράμιλλης ελληνικής φιλοξενίας όσο και της ομορφιάς της ιστιοπλοΐας στην Ελλάδα.

Οι περισσότεροι από εξακόσιοι ιστιοπλόοι, λόγω του σχεδιασμού της ιστιοδρομίας αλλά και της ποιότητας των σκαφών, απόλαυσαν κάτω από ιδανικές συνθήκες, έντονες ιστιοπλοϊκές μονομαχίες καθώς και μεγάλο συναγωνισμό, που αποτυπώθηκαν στα τηλεοπτικά και φωτογραφικά στιγμιότυπα του αγώνα.

Το Posidonia Cup προσελκύει κάθε δύο χρόνια την ελίτ της ναυτιλιακής οικογένειας τόσο από πλευράς εταιρειών που συμμετέχουν, αλλά και από προσωπικότητες του ναυτιλιακού χώρου, όπως πλοιοκτήτες και ανθρώπους της παγκόσμιας ναυτιλιακής οικογένειας που έρχονται για να τρέξουν τον αγώνα αυτό.

Η απονομή του Posidonia Cup 2016 έγινε το ίδιο βράδυ στην μαγευτική λίμνη της Βουλιαγμένης, όπου οι διοργανωτές ΠΟΙΑΘ και Ποσειδώνια δεξιώθηκαν τους καλεσμένους τους όπως, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ο Αρχηγός του ΓΕΝ Αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης, οι εκπρόσωποι ανώτατοι αξιωματικοί του ΓΕΕΘΑ και του Αρχηγού Λ.Σ., ο πρόεδρος της Greek Shipping Cooperation κος Χ. Φαφαλιός, τους εκπρόσωπους των χορηγών καθώς και τα πληρώματα με τους συνοδούς τους. Στην όμορφη βραδιά δόθηκαν τα βραβεία στους νικητές των τεσσάρων κατηγοριών και ανανεώθηκε το ραντεβού για το 2018.

Χορηγοί του Posidonia Cup 2016, για δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση ήταν η εταιρεία ηλεκτρικού & ηλεκτρονικού εξοπλισμού Samsung, ενώ για πρώτη χρονιά έγινε χορηγός και η ελληνική βιομηχανία ναυτιλιακού εξοπλισμού, Lalizas. Υποστηρικτές του αγώνα ήταν επίσης οι εταιρίες ABS, Λίμνη Βουλιαγμένης, D. Koronakis S.A. και HI AIR KOREA Co Ltd., ενώ υποστηρικτής τεχνολογίας η εταιρία G4S.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ PERFORMANCE

1 BULLET CARIBE TANKERS INC.

2 OPTIMUM 3 THENAMARIS

3 CODE ZERO STARBULK CARRIERS CORP & OCEANBULK CONTAINER CARRIERS

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ STANDARD

1 ALTER EGO ABS EUROPE LTD

2 GIORGIO FURUNO HELLAS S.A

3 VENTUS INTERYARDS S.A./ COTZIAS INTERMODAL

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ IRC

1 ENJOY ATLAS MARINE S.A

2 OKYALOS XV HEMPEL

3 iSAIL MARAN GAS MARITIME INC.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ CLASSIC

1 NAVISA NEDA MARITIME AGENCY CO LTD

2 LARNE THE BALTIC EXCHANGE

3 FLAMINGO - ANTONIS NIKOLARAS

 

Τελευταία Νέα