Ο Μπακαούκας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου

Ο Μπακαούκας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου

Gazzetta team
Ο Μπακαούκας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου

bet365

Κραυγές αγωνίας από τον εμβληματικό αρχηγό του χάντμπολ της Ένωσης για το μέλλον τμήματος. «Να μας μιλήσει ο Αλεξίου-Θέλει να πρωταγωνιστήσουμε ή να το διαλύσουμε;», δηλώνει μεταξύ άλλων, ο Χριστόφορος Μπακαούκας.

Είναι η ψυχή του πιο μάγκικου τμήματος της ΑΕΚ, αφού υπάρχει σε αυτό εν τη γενέσει του. Ο Χριστόφορος Μπακαούκας έχει συνδέσει το όνομα του με το Χάντμπολ της Ένωσης, το οποίο προσέφερε ουκ ολίγες χαρές όλα αυτά τα χρόνια που οι Ενωσίτες έπαιρναν πίκρες από το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Οι μάγκες έδωσαν τίτλους στους οπαδούς της ΑΕΚ, οι οποίοι δέθηκαν μαζί τους και συνέχισαν να τους στηρίζουν ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, οι οποίες ήταν πολλές.

Η ομάδα των επιτυχιών άρχισε να φθίνει, λόγω των προβλημάτων, κάτι που φάνηκε τη χρονιά που πέρασε, την οποία οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να τη σώσουν με νύχια και με δόντια. Ήταν ντροπιαστικό, ότι το τμήμα έπαιξε στα πλέι άουτ, αλλά οι παίκτες δεν άφησαν την ομάδα να πέσει από τη Handball Premier σε μικρότερη κατηγορία.

Τα ερωτήματα για την επόμενη σεζόν είναι πολλά κάτι που επιβεβαιώνει και ο Χριστόφορος Μπακαούκας. Ο εμβληματικός αρχηγός μίλησε στο AEK LIVE για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Χάντμπολ της Ένωσης και τις απαντήσεις που περιμένουν από τη διοίκηση Αλεξίου όλοι οι αθλητές. Ο “Μπάκα” ασκεί αυστηρή κριτική στους ανθρώπους που ηγούνται της Ερασιτεχνικής και ξεσπά για το μέλλον του τμήματος, του οποίου η ύπαρξη, όπως υποστήριξε κινδυνεύει να χαθεί.

Συνέντευξη στον Σοφιανό Κανταρίδη

Το γκολ που είχες βάλει το 2011 μέσα στη Θεσσαλονίκη και πήραμε το πρωτάθλημα πρέπει να σου έχει μείνει αξέχαστο, έτσι;

«Ναι εντάξει νομίζω ότι είναι το γκολ που θα μείνει χαραγμένο στην καρδιά μου για όλη μου την υπόλοιπη ζωή . Ήταν ένα πολύ κρίσιμο γκολ γιατί με το γκολ με το δικό μου γκολ πήραμε το πρωτάθλημα και όλοι ήμασταν χαρούμενοι και ευτυχισμένοι και ήταν ένα απίστευτο συναίσθημα που γυρίσαμε από Θεσσαλονίκη . Όλη η διαδρομή μετά ήταν απίστευτη που πολύ λίγοι μπορούν να το ζήσουν αυτό που ζήσαμε εμείς. Ήταν απίστευτο συναίσθημα».

Αυτό είναι το πιο ευχάριστο συναίσθημα που έχεις κρατήσει από όλες επιτυχίες με την ΑΕΚ;

«Και το πρώτο κύπελλο που πήραμε στις Σέρρες. Κάθε επιτυχία είναι ξεχωριστή. Σίγουρα το πρωτάθλημα στον Π.Α.Ο.Κ νομίζω ότι είναι το πιο δυνατό συναισθηματικά» .

Ποιά ήταν η πιο δυσάρεστη στιγμή στην ΑΕΚ;

«Δυσάρεστες είναι όλες οι καταστάσεις που έχουμε περάσει με την Α.Ε.Κ. που είχαμε πολλές αδιαφορίες από πλευράς διοίκησης . Πολλές φορές είχαμε μείνει χωρίς γήπεδο όπως και πέρυσι με αποτέλεσμα η ομάδα να θέλει να δώσει το 100% και να μην μπορεί γιατί δεν έχει γήπεδο και δεν μπορεί οι αθλητές να κάνουν τα πάντα για να ευχαριστήσουν τον κόσμο και την Α.Ε.Κ ».

Η διοίκηση τι σας είπε για την επόμενη χρονιά που έρχεται;

«Όλοι έχουμε φτάσει σε ένα σημείο και περιμένουμε να μας πάρουν τηλέφωνο από τη διοίκηση και να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για το πως θα ξεχρεωθούμε. Περιμένουμε όλοι τις εξελίξεις έτσι ώστε να δούμε αν μας θέλουν ή όχι . Αισιόδοξος δεν μπορώ να είμαι, γιατί και πέρυσι η ίδια διοίκηση ήταν, ανεξάρτητα, αν ήταν τρία, τέσσερα άτομα καινούρια . Στην προεδρία ήταν και πάλι ο κύριος Αλεξίου . Από κει και πέρα στο χέρι του είναι να μαζέψει όλα τα περυσινά κακά και να φανεί συνεπέστατος για την επόμενη χρονιά . Ακόμα όμως όλα είναι ανοιχτά. Όλοι περιμένουμε στο τηλέφωνο κάποια στιγμή θα πρέπει να μας πάρουν να μας μιλήσει για να δούμε αν θέλει αυτό το τμήμα να πρωταγωνιστήσει πάλι ή να το διαλύσουμε . Βέβαια και εγώ περιμένω . Νομίζω κάποια στιγμή θα με πάρουν τηλέφωνο αν με θέλουν να συνεχίσω . Εγώ πάντα θέλω να μείνω στην Α.Ε.Κ αλλά το θέμα είναι ότι πρέπει να ξεκαθαριστούν πολλά απέναντι μου .Υπάρχουν πολλές υποχρεώσεις που πρέπει να ξεπληρωθούν και από κει και πέρα θα πρέπει να σεβαστούν ότι όλα αυτά τα χρόνια έχω προσφέρει τα πάντα και θα πρέπει να έχουν τον ανάλογο σεβασμό απέναντι μου ώστε να βαδίζουμε στα ίδια πρότυπα . Κάποια στιγμή θα πρέπει να τελειώνει αυτό το πράγμα και να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους για ότι έχει γίνει ως τώρα στην Α.Ε.Κ .Όλοι φταίνε αλλά κάποιοι φταίνε παραπάνω . Η περυσινή χρονιά πιστεύω είναι έργο της διοίκησης και μετά των παικτών γιατί δεν είχαμε γήπεδο .Τίποτα δεν είχαμε και πολλές δηλώσεις ψευδές που στο τέλος φανήκαν ότι αυτοί που έλεγαν ψέματα ήταν οι διοικούντες και όχι οι παίκτες .Και πάλι δεν έχουν κάνει τίποτα. Έβγαλαν τις ανακοινώσεις και είπαν ψέματα μπροστά σε όλο τον κόσμο και άφησαν τον κόσμο να πιστεύει ότι εμείς ήμασταν τα κακά πρόβατα».

Συνεπώς, θεωρείς, ότι για του χρόνου η ομάδα, πρώτα από όλα χρειάζεται ξεκάθαρες απαντήσεις και μετά να ακολουθήσει αγωνιστικός σχεδιασμός;

«Και αυτά θα πρέπει να γίνουν πολύ γρήγορα. Αυτό που είπαμε, είναι ότι αν δεν ξεχρεώσουν τους παίκτες όλους τους φετινούς και τους προπονητές, δεν θα έρθει ούτε ένας του χρόνου που να μπορεί να παίξει στην Α.Ε.Κ. Εκτός και αν τον ψήσουν με ψέματα πάλι . Μακάρι να μην γίνει έτσι εγώ το εύχομαι . Ήμουν από αυτούς που ξεκινήσανε το χάντμπολ μαζί με τον Φάνη, τον Γιάννη τον Παπαδόπουλο και τον Γιάννη τον Αρβανίτη . Εμείς δώσαμε τα πάντα και αυτοί θα πρέπει να σεβαστούν, ότι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που αγαπήσανε τόσο πολύ το τμήμα και την Α.Ε.Κ. Πλέον μπαίνουμε σε μία φάση, στην οποία υπάρχει πιθανότητα να μην υπάρχει Α.Ε.Κ. Ή να μην πρωταγωνιστεί».

Πιστεύεις, δηλαδή, ότι μπορεί να μην υπάρχει καθόλου το χάντμπολ της ΑΕΚ;

«Δεν ξέρω στα χέρια της διοίκησης είναι. Μπορεί να υπάρχει τυπικά, κάτι που νομίζω ότι δεν αξίζει».

Πως είναι το συναίσθημα να είσαι αρχηγός στην Α.Ε.Κ ;

« Εγώ είμαι πολύ περήφανος . Το έχω ξανά πει, το δικό μου το όνειρο ήταν να παίξω στην Α.Ε.Κ και έπαιξα . Από κει και πέρα σε κάθε αγώνα που παίζω δίνω και την ψυχή μου μέσα στο γήπεδο για να κάνω χαρούμενο και τον δικέφαλο αετό και τον κόσμο που νομίζω είναι μεγάλη δύναμη για τους ΜΆΓΚΕΣ όλα αυτά τα χρόνια ήταν και είναι κοντά μας και ελπίζω να είναι και του χρόνου κοντά μας . Από κει και πέρα νομίζω ότι είμαι υπερήφανος που όλοι αυτοί οι αθλητές που έχουν περάσει στο χάντμπολ γιατί έχουν περάσει και μεγάλοι αθλητές με έχουν χρήσει αρχηγό και αυτό είναι μεγάλη τιμή . Ένα μεγάλο ευχαριστώ που με εκτιμούσαν για όλα αυτά που έχω κάνει .Ναι σίγουρα τα χουμε πει όλα αυτά τα χρόνια το τμήμα του χάντμπολ είναι μια οικογένεια . Σίγουρα αυτό μας κρατάει όλα αυτά τα χρόνια και εύχομαι η διοίκηση να κάνει αυτά που πρέπει ώστε να υπάρχει του χρόνου το τμήμα και όχι ψέματα. Τέλος τα ψέματα ».

Δηλαδή η διοίκηση είναι αυτή που έφτασε την ομάδα από τις πορείες πρωταθλητισμού των προηγούμενων χρόνων στα play out φέτος;

«Άμα σκεφτείς, ότι δεν είχαμε γήπεδο. Ηοικονομική μας κατάσταση ήταν πολύ χαμηλή .Τα γηπεδικά θέματα πάλι ήταν μεγάλα και που σώσαμε την ομάδα πάλι ήταν άθλος» .

Στον κόσμο της ΑΕΚ, με τον οποίο έχεις τόσο μεγάλο δέσιμο, τί θα ήθελες να πεις;

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ από μέρους μου. Ήτανε ο όγδοος παίκτης μας όλα αυτά τα χρόνια. Η αγάπη είναι απίστευτη που μας δίνει όλα αυτά τα χρόνια . Και τελικά για όλα αυτά που έχουμε κάνει αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον κόσμο τις επιτυχίες τις μεγάλες .

Ποιό είναι η ευχή που θα ήθελες να στείλεις στους Ενωσίτες;

«Εύχομαι του χρόνου να υπάρχει Α.Ε.Κ !!»

Πηγή: ΑΕΚ-Live.gr

 

Τελευταία Νέα