Σόλνοκ - Ολυμπιακός 7-8 (vid, pics)

Σόλνοκ - Ολυμπιακός 7-8 (vid, pics)

bet365

Απίστευτη πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό του Champions League στο πόλο, αφού κατάφερε σε νεκρό χρόνο με γκολ του Βλαχόπουλου να κάμψει την αντίσταση της Σόλνοκ (8-7) και ενώ βρέθηκε πίσω στο σκορ 6-3!

Ο Βίκτορ Νάγκι είχε υφάκι από την αρχή του ματς, του το έκοψε μία κι έξω όμως, ο Άγγελος Βλαχόπουλος. Ο Ούγγρος πορτιέρο πανηγύριζε προκλητικά, κάνοντας χειρονομίες σε όποιον παίκτη του Ολυμπιακού αποτύγχανε να παραβιάσει την εστία του, όμως την βρήκε από τον Θεσσαλονικιό άσο, που ήταν σε σπουδαία μέρα και κατάφερε να σκοράρει 4 φορές, γυρίζοντας ένα «χαμένο» για πολλούς ματς, όταν ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω στο σκορ με 6-3 στο τρίτο οκτάλεπτο.

Εκεί, ο «Βλαχό» πήρε πάνω του την ομάδα και μείωσε σε 6-5, με την ψυχολογία των «ερθρολεύκων» να αλλάζει και να πιστεύουν ξανά ότι μπορούν να πάρουν το ματς. Χαρακτηριστικό είναι ότι έως εκείνο το σημείο ο Νάγκι είχε επιτυχές ποσοστό επεμβάσεων 70%, ενώ με την λήξη του ματς έπεσε στο 60% με 12/20 επεμβάσεις.

Στο ματς το σκορ άνοιξε ο Μίτροβιτς στο 6:26, ενώ άμεση ήταν η απάντηση από τον Ντόσκα στο 5:24. Οι Ούγγροι μπήκαν ξανά μπροστά στο σκορ (2-1) με τον Γιούνγκερ 3:22, με τον Βλαχόπουλο να ισοφαρίζει σε 2-2, 1:19. Η Σόλνοκ προηγήθηκε ξανά 3-2 με τον Μάνταρας και πήρε διαφορά δύο τερμάτων για πρώτη φορά στο ματς με τον Αλέξιτς στην εκπνοή της περιόδου.
Στο δεύτερο οκτάλεπτο ο Κις αύξησε περεταίρω τη διαφορά σε 5-2 3:34, με τον Μυλωνάκη να βρίσκει σε ένα κρίσιμο σημείο του αγώνα το δρόμο προς τα δίκτυα και να μειώνει σε 5-3 3:01.
Στο τρίτο οκτάλεπτο ο Βάμος διπλασιάζει το σκορ για την ομάδα του στο 5:31, με τον Βλαχόπουλο να κρατά ζωντανό τον Ολυμπιακό, πετυχαίνοντας δύο τέρματα στο 5:31 και 4:53, μειώνοντας σε 6-4. Ατυχής στιγμή η ευκαιρία να ισοφαρίσει ο Ολυμπιακός με το πέναλτι που κέρδισε ο Μουρίκης και τον Φουντούλη να μην καταφέρνει να νικήσει τον Νάγκι.
Κάτι που το κατάφερε ο Ντόσκας στην αρχή της τέταρτης περιόδου 5:43, με την ψυχολογία να είναι πια ξεκάθαρα υπέρ του Ολυμπιακού. Ο Μουρίκης έβαλε για πρώτη φορά τους «ερυθρόλευκους» μπροστά στο σκορ με 6-7, 4:47 , με τον Βάμος να ισοφαρίζει 0:58. Ο Θοδωρής Βλάχος ζήτησε τάιμ άουτ 9'' πριν την λήξη, με τον Βλαχόπουλο να στέλνει την μπάλα στα δίκτυα και τον Νάγκι στην κόλαση!

Κάπως έτσι, ο Ολυμπιακός επιστρέφει στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά έπειτα από το 2002, όταν κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο, το ίδιο κολυμβητήριο, απέναντι στην Χόνβεντ.

Παράλληλα, ο Θόδωρης Βλάχος έγινε ο πρώτος Έλληνας προπονητής που οδηγεί ομάδα στον τελικό της διοργάνωσης, με παίκτες μάλιστα, που δεν είχαν στο παρελθόν καμία αντίστοιχη εμπειρία από τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ντόσκας και Δελακάς ήταν στο φάιναλ φορ του 2007, όπου ο Ολυμπιακός κατέλαβε την 4η θέση, γνωρίζοντας την ήττα από την Προ Ρέκο στα ημιτελικά και στον μικρό τελικό από την Παρτιζάν.

Σόλνοκ – Ολυμπιακός 7-8

Οκτάλεπτα: 4-2, 1-1, 1-2, 1-3
Σόλνοκ: Μίτροβιτς 1, Γιούνγκερ 1, Μάνταρας 1, Άλεξιτς 1, Κις 1, Βάμος 2
Ολυμπιακός: Ντόσκας 2, Βλαχόπουλος 4, Μυλωνάκης 1, Μουρίκης 1

 

Τελευταία Νέα