Μπορεί να χάσει το ένα χρυσό από το 2008 ο Μπολτ!

Μπορεί να χάσει το ένα χρυσό από το 2008 ο Μπολτ!

bet365

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ο Γιουσέιν Μπολτ κινδυνεύει να χάσει το ένα από τα τρία χρυσά μετάλλια που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008.

Ο λόγος είναι ότι το πρώτο δείγμα του συναθλητή του στην σκυταλοδρομία 4x100μ., Νέστα Κάρτερ φέρεται να είναι θετικό στην απαγορευμένη ουσία μεθυλεξαμίνη.

Το νέο έρχεται μετά τον επανέλεγχο 454 δειγμάτων από τους Αγώνες του 2008.

Τόσο ο Κάρτερ, όσο και ο μάνατζερ του έχουν αρνηθεί να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο.

Την ομάδα των Μπολ και Κάρτερ συμπλήρωναν οι Μάικλ Φρέιτερ και Ασάφα Πάουελ.

Επίσης ο Κάρτερ ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε το χρυσό στα παγκόσμια πρωταθλήματα των 2011, 2013 και 2015 καθώς επίσης και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ενώ φέτος δεν έχει αγωνιστεί, λόγω τραυματισμού. Αναμενόταν ωστόσο να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση στα τράιαλς της Τζαμάικα 30 Ιουνίου-3 Ιουλίου.

Η μεθυλεξαμίνη είναι στις λίστες με τις απαγορευμένες ουσίες της WADA από to 2004.

Σε ότι αφορά την τύχη του μεταλλίου του Μπολτ θεωρείται δεδομένο ότι αν και το δεύτερο δείγμα του Κάρτερ είναι θετικό, θα χάσει το μετάλλιο του, όπως ακριβώς συνέβη και με την περίπτωση του Τάισον Γκέι και την ομάδα 4x100μ., η οποία κατέκτησε τη δεύτερη θέση τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα