Γουίλιαμς - Μουγκουρούθα το ζευγάρι του τελικού

Γουίλιαμς - Μουγκουρούθα το ζευγάρι του τελικού

bet365

Σερένα Γουίλιαμς και Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα θα αναμετρηθούν για το τίτλο του απλού γυναικών στο Ρολάν Γκαρός.

Η Αμερικανίδα νίκησε την Ολλανδή Κίκι Μπέρτενς με 7-6(7), 6-4, με την Ισπανίδα να αποκλείει την Σαμάνθα Στόσουρ από την Αυστραλία με 6-2, 6-4.

Μουγκουρούθα και Γουίλιαμς έχουν αναμετρηθεί στο παρελθόν 4 φορές με την κορυφαία στην παγκόσμια κατάταξη Αμερικανίδα να μετρά 3 νίκες. Η μοναδική νίκη που έχει πετύχει η 22χρονη Ισπανίδα επί της Γουιλιαμς είναι στο δεύτερο γύρο του Γαλλικού όπεν το 2014.

Η Μουγκουρούθα επιστρέφει σε τελικό γκραν σλαμ, μόλις 11 μήνες αφότου βρέθηκε στον τελικό του Γουίμπλεντον και πάλι απέναντι στην Σερένα Γουίλιαμς. Σε ότι αφορά στο ματς, η Νο 4 της παγκόσμιας κατάταξης ήταν καταιγιστική παίρνοντας προβάδισμα 4-0, ενώ στη συνέχεια εκμεταλλευόμενη το σερβίς της έκανε το 6-2. Στο δεύτερο σετ βρέθηκε να προηγείται και πάλι με 5-2, όμως η Στόσουρ δεν ήταν διατεθειμένη να εγκαταλείψει την προσπάθεια τόσο εύκολα, μειώνοντας σε 5-4 15-30. Ωστόσο, απόλυτα συγκεντρωμένη η Μουγκουρούθα έκλεισε το ματς χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη Ισπανίδα που αγωνίζεται σε τελικό του Ρολάν Γκαρός έπειτα από 16 χρόνια και αν καταφέρει να σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο θα σκαρφαλώσει έως το Νο 2 της παγκόσμιας κατάταξης.

Μεγαλύτερη ήταν η αντίσταση που συνάντησε η Σερένα Γουίλιαμς, η οποία προκρίνεται για 27η φορά στην καριέρα της σε τελικό γκραν σλαμ, έχοντας κατακτήσει 21 τρόπαια. Αν αύριο στις (16:00) καταφέρει να επιβληθεί της Μουγκουρούθα θα ισοφαρίσει το ρεκόρ της Στέφι Γκραφ με 22 τίτλους.

Η Αμερικανίδα βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3-1 στο πρώτο σετ, όμως κατάφερε να μειώσει σε 3-2. Η μικρή Ολλανδέζα έκανε το 5-3 και είχε σετ πόιντ, όμως η Σερένα κράτησε το σερβίς της και μείωσε ξανά σε 5-4. Με μπρέικ στη συνέχεια ισοφάρισε σε 5-5 και το σετ οδηγήθηκε σε τάι μπρέικ, όπου η έμπειρη τενίστρια το κατέκτησε με 9-7.

Στο δεύτερο σετ τα πράγματα ήταν πιο εύκολα για την Γουίλιαμς, η οποία παρότι έμεινε πίσω στο σκορ με 0-2, πήρε μπρος και προηγήθηκε με 5-3. Η αντίπαλος της μείωσε σε 5-4, με την Γουίλιαμς να κλείνει το ματς στο σερβίς της με 6-4.

 

Τελευταία Νέα