Οι αντίπαλοι μας στο Ευρωπαϊκό νέων

Gazzetta team
Οι αντίπαλοι μας στο Ευρωπαϊκό νέων

bet365

Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (E.T.T.U.) πραγματοποίησαν σήμερα στις Βρυξέλλες την κλήρωση των γκρουπ για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων του 2016, που θα γίνει στο Ζάγκρεμπ από τις 8 έως τις 17 Ιουλίου.


Η εθνική μας ομάδα των παίδων εξασφάλισε πέρσι την άνοδό της και είναι η μόνη, η οποία θ’ αγωνιστεί στην Α’ κατηγορία του θεσμού. Τα συγκροτήματα των νεανίδων, των παίδων και των κορασίδων θα είναι γι’ άλλη μια χρονιά στη Β’ κατηγορία της Ευρώπης.

Η χώρα μας θα έχει πλήρη αποστολή στην Κροατία με 4 νέους, 4 νεάνιδες, 3 παίδες και 3 κορασίδες. Οι ομάδες πληροφορήθηκαν τους αντιπάλους τους στην πρώτη φάση της διοργάνωσης και στις 21 Ιουνίου έχουν την πρώτη συγκέντρωση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για ν’ αρχίσουν προετοιμασία. Να σημειωθεί ότι στην κλήρωση ήταν παρών και ο Competition Manager της E.T.T.U. και της I.T.T.F. Δημοσθένης Μεσσήνης.


Στο φετινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έχουν δηλώσει συμμετοχή 41 εθνικές ομάδες νέων, 38 νεανίδων, 40 παίδων και 33 κορασίδων. Η εθνική νέων είναι επικεφαλής στο 10ο και τελευταίο γκρουπ, δηλαδή το 6ο της κατηγορίας της. Θα έχει αντιπάλους στην πρώτη φάση την Κροατία, τη Φινλανδία και τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη.

Η ομάδα των νεανίδων κληρώθηκε επίσης στο τελευταίο γκρουπ της Β’ κατηγορίας και της διοργάνωσης. Θα τεθεί αντιμέτωπη με την Αυστρία (επικεφαλής), την Ολλανδία και το Κόσοβο.

Η εθνική παίδων, στην επιστροφή της στο κορυφαίο επίπεδο ύστερα από πολλά χρόνια, βρέθηκε στο 1ο γκρουπ. Θ’ αναλάβει πολύ δύσκολο έργο κόντρα στη Ρωσία (επικεφαλής), το Βέλγιο και την Πολωνία.

Το συγκρότημα των κορασίδων κληρώθηκε στο 5ο γκρουπ, δηλαδή το 1ο της Β’ κατηγορίας. Αντίπαλοί του θα είναι η Τουρκία (επικεφαλής), η Κύπρος, το Μαυροβούνιο και το Λουξεμβούργο.

Να θυμίσουμε τις συνθέσεις των ελληνικών συγκροτημάτων. Με τους νέους θ’ αγωνιστούν οι Γιάννης Σγουρόπουλος, Γιώργος Σταματούρος (αμφότεροι του Ολυμπιακού), Νίκος Αντωνιάδης (Πρόοδος Ραφήνας) και Στράτος Δαμιανής (Άρης Βούλας). Την εθνική νεανίδων στελεχώνουν οι αθλήτριες Ελισάβετ Τέρπου, Αγγελίνα Δεβελέκου (αθλήτριες της Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας), Παναγιώτα Ανδριανού (Τελαμών Σαλαμίνας) και Γεωργία Χατζάκη (Π.Κ.Δ. Ταύρου), αλλά υπάρχει η εκκρεμότητα με την Αλεξάνδρα Τουντακόβα, η οποία θα γίνει η 4η της ομάδας αν καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα δικαιώματος συμμετοχής μέχρι τις 3 Ιουλίου.


Την ομάδα των παίδων συγκροτούν οι Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης, Γιάννης Δαμιανής (και οι δύο του Α.Κ. Ζωγράφου) και Κωνσταντίνος Στάμου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς) κι εκείνη των κορασίδων οι Έλλη Φίσερ, Ιωάννα Γερασιμάτου (Α.Ο. Άρης 2006 και οι δύο) και Μαρία Λαδάκη (Ο.Α. Χανίων).

 

Τελευταία Νέα