Βλάχος: «Ονειρο να φτάσουμε όσο πιο ψηλά»

Gazzetta team
Βλάχος: «Ονειρο να φτάσουμε όσο πιο ψηλά»

bet365

Στο κολυμβητήριο Αlfred Hajos της Βουδαπέστης στο «Νησί της Μαργαρίτας» που θα πραγματοποιηθεί το Final Six διεξήχθη την Τετάρτη η επίσημη συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης. Τον Ολυμπιακό εκπροσώπησαν ο προπονητής της ομάδας μας Θοδωρής Βλάχος και ο Γιάννης Φουντούλης.

Βλάχος: «Στο μυαλό μας το πρώτο παιχνίδι»

Ο Θοδωρής Βλάχος στο αρχικό του σχόλιο επεσήμανε τα εξής: «Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από το 2002 κι έχουν αλλάξει όλα. Ο Ολυμπιακός, όμως, συνεχίζει από τότε να ονειρεύεται την κορυφή. Να συγκαταλέγεται στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Έχουμε έρθει εδώ με ένα όνειρο να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στο Final-6. Αλλά στο μυαλό μας έχουμε μόνο το πρώτο παιχνίδι και όχι στον τελικό, κάτι που είναι πολύ σπουδαίο.

Δεν μπορούμε να φτάσουμε στην κορυφή εάν δεν περάσουμε το πρώτο σκαλοπάτι. Περιμένουμε τον αντίπαλό μας αύριο, να δούμε ποιος είναι. Να παίξουμε, εάν μπορούμε, ένα από το συνηθισμένα, καλά παιχνίδια που έχουμε κάνει φέτος στο LEN Champions League. Και να καταφέρουμε να περάσουμε στον τελικό. Από εκεί και πέρα θα είναι ένα άλλο παιχνίδι, από τη στιγμή που θα καταφέρουμε να είμαστε εκεί!»

Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται στις 4 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, «φοβίζει» τον εκάστοτε προπονητή για τη σκέψη που μπορεί να κάνουν οι παίκτες του… ότι έχουν φτάσει στο στόχο τους;

Θοδωρής Βλάχος: «Κανείς από τους παίκτες, αυτή τη στιγμή, δεν θεωρεί ότι έχουμε φτάσει στο… ταβάνι και ότι είμαστε ευχαριστημένοι απόλυτα από ό,τι έχουμε πετύχει έως τώρα. Είναι σημαντικό ότι ήδη βρισκόμαστε στην κορυφαία τετράδα ομάδων στην Ευρώπη. Αλλά όσο «προχωράς» τόσο δημιουργούνται νέα στόχοι και αποκτάς επιπλέον κίνητρα. Το κίνητρο για όλους μας, να φτάσουμε ακόμα πιο ψηλά από την 4άδα… να φτάσουμε στον τελικό και να διεκδικήσουμε την κατάκτηση του LEN Champions League είναι πολύ μεγαλύτερο για όλους μας.

Γιάννης Φουντούλης: «Χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ»

Ο Γιάννης Φουντούλης δήλωσε με τη σειρά του τα εξής: «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε, στην τελική φάση της διοργάνωσης. Είναι κάτι για το οποίο παλεύουμε χρόνια. Καταφέραμε και τερματίσαμε πρώτοι στον όμιλο κι αυτό μας δίνει ένα μικρό πλεονέκτημα, ότι δεν θα αγωνιστούμε στον προημιτελικό. Ελπίζουμε την Παρασκευή να είμαστε απόλυτα έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε τη Ζόλνοκ ή την Μπαρτσελονέτα, με στόχο να προκριθούμε στον τελικό. Κάτι που είναι στο μυαλό μας όλη τη χρονιά. Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ για να το πετύχουμε».

Σε τι βαθμό ετοιμότητας βρίσκεται η ομάδα, με βάση την εικόνα που έχει δείξει το τελευταίο διάστημα;

Γιάννης Φουντούλης: «Έχουμε ένα δείγμα της ομάδας. Στα παιχνίδια του Champions League, ειδικά στο τελευταίο με την Έγκερ, ίσως δεν ήταν τόσο καλό όσο τα προηγούμενα. Είχαμε στο μυαλό μας τους τελικούς τους πρωταθλήματος κι εκείνον του Κυπέλλου και προετοιμαζόμασταν για αυτούς, καθώς η πρώτη θέση είχε ξεκαθαρίσει. Και στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο δείξαμε μια πάρα πολύ καλή εικόνα. Τώρα στα παιχνίδια αυτά, στη Βουδαπέστη, που είναι πολύ πιο σημαντικά πρέπει να δείξουμε τις δυνατότητές μας και τη θέληση για να διακριθούμε».

 

Τελευταία Νέα