Αποσύρεται στα 21 του λόγω... ΚΟΕ ο Κοντιζάς

Αποσύρεται στα 21 του λόγω... ΚΟΕ ο Κοντιζάς

bet365

Ελλάς το μεγαλείο σου! Ασύλληπτα πράγματα για ακόμη μια φορά στον ελληνικό αθλητισμό, καθώς πρωταθλητής της κολύμβησης αποσύρεται από την ενεργό δράση επειδή η Ομοσπονδία δεν τον στηρίζει.

Ο λόγος για τον Μιχάλη Κοντιζά, 21χρονο αθλητή του Εθνικού Πειραιώς, ο οποίος πρόσφατα πήρε μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης του Λονδίνου και σε συνέντευξή του στο aquaplanet.gr προανήγγειλε το... τέλος της κολυμβητικής του καριέρας.

Στο Λονδίνο ο Κοντιζάς δεν είχε τα αποτελέσματα που θα ήθελε, ωστόσο μεγάλο μερίδιο ευθύνης ρίχνει και στην ΚΟΕ (Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος) η οποία εκτός του ότι δεν τον έχει στηρίξει οικονομικά, έχει κάκιστο προγραμματισμό, με αποτέλεσμα να μην βοηθά τους αθλητές να πετύχουν τους στόχους τους.

Το αποκορύφωμα όμως δεν είναι το... μένος του για την Ομοσπονδία, αλλά η απογοήτευσή του, η οποία τον οδήγησε να πάρει την απόφαση να αποχωρήσει από τις πισίνες διά παντός στο τέλος του Ιουνίου, όταν και θα ολοκληρωθεί το πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το απόσπασμα της συνέντευξής του, που αναφέρεται στην ΚΟΕ:

«Προσωπικά δεν πήρα ούτε μία προετοιμασία ούτε δύο ταξίδια στο εξωτερικό, όπως πήραν όλα τα παιδιά που πήγαν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Μερικοί ίσως πήραν και κάτι παραπάνω. Εγώ δεν πήρα τίποτα. Ακόμα και μετά το μετάλλιο που πήρα στο παγκόσμιο εφήβων του 2013 δεν πήρα τίποτα την επόμενη σεζόν. Θεωρώ λοιπόν ότι τα κριτήρια δεν είναι ίδια για όλους. Ζήτησα να πάω στο Σέτε Κόλι στα τέλη Ιουνίου και μου είπαν ότι δεν γίνεται, επειδή ζητάνε κι άλλοι και είναι δύσκολα οικονομικά. Έτσι λοιπόν δεν θα πάω στο Σέτε Κόλι, απλά γιατί δεν μπορώ να πληρώσω από την τσέπη μου άλλα 500-600 ευρώ. Ήδη στη φετινή χρονιά, έχω δώσει περίπου 3.000 ευρώ!», είπε αρχικά.

«Όταν κάποιοι έχουν απαιτήσεις, δεν γίνεται να σε βάζουν να τρέχεις δύο-τρεις μήνες, για να πιάσεις ένα όριο. Θα μπορούσαν να πουν από πέρσι ότι θα πάνε 15-17 άτομα και να μην κάνω 15 φορμαρίσματα μέσα στη χρονιά. Με τους χειμερινούς στο ΟΑΚΑ, το Μιλάνο και την ημερίδα επιλέκτων έχασα πέντε εβδομάδες προπόνησης. Θα μπορούσαν να πουν ότι όσοι ήταν στο Καζάν και κάποιοι που είναι κοντά στα όρια θα πάνε, κάνοντας π.χ. ένα δυνατό τεστ, όπως οι χειμερινοί στο ΟΑΚΑ», πρόσθεσε για τον προγραμματισμό της Ομοσπονδίας.

«Δεν γίνεται να είναι δίπλα μας μόνο στα μετάλλια. Αν δεν έπαιρνε ο Ανδρέας το χρυσό και ο Τόλης το χάλκινο θα ερχόντουσαν στο αεροδρόμιο; Προσωπικά, ένα ‘πώς είμαι, τι κάνω’, δεν έχω ακούσει παρά μόνο στο αεροδρόμιο. Ίσα ίσα, στο Λονδίνο ενώ ήμουν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, άκουσα από άνθρωπο της ομοσπονδίας ότι ‘οι αγώνες δεν ήταν του επιπέδου μου», ανέφερε.

«Κατά πάσα πιθανότητα αυτό είναι το τελευταίο μου πανελλήνιο πρωτάθλημα και αυτή είναι η τελευταία μου χρονιά. Το αν θα συνεχίσω του χρόνου θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες. Με μία ομοσπονδία που δεν μπορεί να βοηθήσει, με μία Πολιτεία απούσα και αδυνατώντας να συνδυάσω τη σχολή με το κολύμπι, όλα συγκλίνουν στο ότι η φετινή χρονιά θα είναι η τελευταία μου. Δεν είναι μόνο το κολύμπι στη ζωή. Θα συμμετάσχω στο πανελλήνιο και ό,τι γίνει. Όλα αυτά τα επισημαίνω όχι για να κλαφτώ αλλά για να μάθει ο κόσμος ότι ενώ τα έκανα όλα μόνος μου με το σύλλογό μου, τον Εθνικό, στο τέλος άκουσα και κριτική στην κακή εμφάνιση, λες και είχαν ‘επενδύσει’ πάνω μου. Μέχρι και εκτός της πισίνας που κολυμπάω από τα 4 μου χρόνια, το Παπαστράτειο, έμεινα για τρεις μήνες», ολοκλήρωσε.

 

Τελευταία Νέα