Bλάχος: «Καταδικασμένοι να κάνουμε το νταμπλ!»

Bλάχος: «Καταδικασμένοι να κάνουμε το νταμπλ!»

bet365

Ο Θοδωρής Βλάχος τόνισε στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του αγώνα ότι ο Ολυμπιακός ήταν καταδικασμένος να κάνει το νταμπλ με το ρόστερ που είχε, επισημαίνοντας ότι στόχος του είναι το Τσάμπιονς Λίγκ.

Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» αποφάνθηκε: «Τελικά το φάιναλ φορ του Κυπέλλου διοργανώθηκε, με τρία πολύ ωραία παιχνίδια χωρίς να γίνει το παραμικρό, με τον κόσμο να δημιουργεί πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Αυτά για την ιστορία…

Συγχαρητήρια στη Βουλιαγμένη, που είναι ξανά στους τελικούς. Η Βουλιαγμένη πορεύεται διαφορετικά απ’ ότι εμείς. Εμείς ενισχυθήκαμε τα τελευταία χρόνια και βήμα-βήμα φτάσαμε εδώ που είμαστε σήμερα, σε θέση να διεκδικήσουμε κάτι περισσότερο από το Κύπελλο και το πρωτάθλημα, τα οποία είναι ούτως ή άλλως στους στόχους του Ολυμπιακού και ξέραμε ότι εύκολα ή δύσκολα θα τα κατακτήσουμε».

Όταν του ζητήθηκε να συγκρίνει την ομάδα του 2001 που είχε κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ με τη σημερινή του Ολυμπιακού, ο τεχνικός των ερυθρολεύκων είπε: «Νομίζω ότι έχουμε μία πληρέστατη ομάδα. Όμως, οι συνθήκες του τότε με 14 χρόνια πριν είναι πολύ διαφορετική. Η Μπαρτσελονέτα έχει 4 ξένους, η Ρέκο πέντε… Οι ξένοι «αλλοιώνουν» το πρωτάθλημα προς το καλύτερο. Τότε επιτρέπονταν 2 ξένοι και ο Ολυμπιακός είχε έναν.

Δεν θα μπω όμως στην διαδικασία να πω ότι είναι καλύτερη γιατί αυτόματα μπορεί να σημαίνει ότι πρέπει να πάρουμε το Τσάμπιονς Λιγκ και το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα είναι να προσθέσω αυτό το άγχος στους παίκτες μου. Άλλωστε με τις δηλώσεις και τις εκτιμήσεις δεν σήκωσε κανένας κούπα. Είμαι υπερήφανος που είμαι προπονητής στην συγκεκριμένη ομάδα του Ολυμπιακού. Πολλοί θα ήθελαν να είναι στη θέση μου. Έτσι, χωρίς μεγάλες κουβέντες συνεχίζουμε βήμα-βήμα για την Βουδαπέστη, όπου όλα μπορεί να κριθούν στις λεπτομέρειες, επομένως καλό είναι να μην προδικάζουμε τίποτα».

Τέλος, για το αν υπάρχει ο κίνδυνος οι παίκτες του να αποσυντονιστούν μετά το νταμπλ υπογράμμισε: «Σε καμία περίπτωση, διότι ήμασταν καταδικασμένοι να κερδίσουμε και τους δύο τίτλους με το ρόστερ που έχουμε. Επομένως δεν θα πανηγυρίσουμε για κανένα τριήμερο που πετύχαμε το αυτονόητο. Είμαστε χαρούμενοι που πετύχαμε τους στόχους μας, αλλά μέχρι εκεί».

Ο προπονητής της Βουλιαγμένης, Κώστας Λούδης, ο οποίος φανερά ενοχλημένος για το γκολ που ακυρώθηκε στην ομάδα του ενώ στο σκορ ήταν 5-2, επεσήμανε: «Ο Ολυμπιακός είναι πανάξια πρωταθλητής και κυπελλούχος, όπως άλλωστε είπα έχει δημιουργήσει φέτος μία υπερομάδα για τα ελληνικά δεδομένα, ποιοτική και πλήρη. Από την αρχή έχει δομηθεί για να κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης και εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να τα καταφέρει, γιατί αυτό θα είναι σημαντικό για το ελληνικό πόλο.

Απέναντι σε μία τόσο ποιοτική ομάδα, δεν καταφέραμε να αντεπεξέλθουμε, με τα ποσοστά που είχαμε στον παίκτη παραπάνω.

Κλείνουμε τη χρονιά με θετικό πρόσημο, αφού ήμασταν μέσα στους στόχους μας με την είσοδο μας στους δύο τελικούς.

Ο Ολυμπιακός ήταν το ακλόνητο φαβορί, ενώ εμείς από τις ομάδες που ήμασταν φαβορί για να φτάσουμε στους τελικούς. Μέσα από την σκληρή δουλειά τα καταφέραμε και πάνω σε αυτή τη φιλοσοφία θα δουλέψουμε και του χρόνου. Τη νέα σεζόν τουλάχιστον δύο νέα παιδιά θα μεταπηδήσουν στην αντρική ομάδα».

Για το αν ζηλεύει τον Βλάχο για το υλικό που διαχειρίζεται είπε: «Δεν είναι θέμα ζήλιας, είμαι ευχαριστημένος με αυτό που κάνω, το οποίο είναι να βελτιώσω την ομάδα με τους παίκτες που έχω και να κλείσω την ψαλίδα που μας χωρίζει με τον Ολυμπιακό. Από την πλευρά του ο Βλάχος έχει μία ομάδα που στόχο έχει την κορυφή της Ευρώπης. Έχουμε λοιπόν διαφορετική δουλειά να κάνουμε».

Κλείνοντας ο Κώστας Λούδης ρωτήθηκε για την ενόχληση που ένιωσε ο Χρήστος Αφρουδάκης στη μέση: «Τον είδε ο φυσιοθεραπευτής, δεν θέλω να πιστεύω ότι είναι κάτι σοβαρό», είπε με τον Βλάχο να παίρνει το λόγο και να συμπληρώνει, «κάτι τέτοιο θα με έκανε κι εμένα να στεναχωρηθώ πολύ».

Ο αμυντικός του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Δελακάς είπε για την κατάκτηση του νταμπλ: «Θα ήθελα να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενος που φτάσαμε στην κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου στην Ελλάδα και το σημαντικότερο είναι ότι το κάναμε αήττητοι. Με αυτόν τον τρόπο συνεχίζουμε στο φάινλ-4. Ευχαριστούμε τον κόσμο που μας βοήθησε σε όλα τα παιχνίδια, όπως φυσικά τη διοίκηση και το προπονητικό τιμ της ομάδας, χάρη στους οποίους φτάσαμε σε αυτούς τους τίτλους», αναφορικά με γεγονός ότι ο προπονητής της ομάδας, Θοδωρής Βλάχος δεν βούτηξε στην πισίνα, ο αμυντικός του Ολυμπιακού πρόσθεσε: «Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια, αλλά θέλω να πιστεύω ότι αν όλα πάνε καλά θα τον βρέξουμε στην Ουγγαρία. Είναι σημαντικό ότι έχουμε προκριθεί απευθείας στον φάιναλ-4 και θα δούμε μία μέρα πριν την αντίπαλο μας να παίζει. Η επιτυχία θα κριθεί από τη δουλειά που θα κάνουμε αυτήν την εβδομάδα, την συγκέντρωση μας και το πώς θα είμαστε στην συγκεκριμένη ημέρα».

Τέλος, ο Αρτίν Ελμισιάν σημείωσε: «Συγχαρητήρια στα παιδιά του Ολυμπιακού και τον Θοδωρή (Βλάχο) για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου. Εύχομαι να έχουν καλή επιτυχία στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις. Όλοι ξέρουμε την ποιότητα του Ολυμπιακού, παρόλ’ αυτά θα μπορούσαμε να είμαστε καλύτεροι στον επιθετικό κομμάτι. Δεν είχαμε καθόλου καλά ποσοστά στον παίκτη παραπάνω, είχαμε 1/13, ενώ ο Ολυμπιακός είχε 5/8, αυτό νομίζω ότι μας κόστισε και δεν μπορέσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο.

Πετύχαμε τους στόχους που είχαμε θέσει να είμαστε στους τελικούς του Κυπέλλου και του πρωταθλήματος. Χτίζουμε την Βουλιαγμένη της επόμενης σεζόν που στόχο θα είναι να πρωταγωνιστήσουμε.

 

Α1 ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα