Aφρουδάκης: «Ποτέ δεν μπαίνεις σε ένα παιχνίδι για να χάσεις»

Aφρουδάκης: «Ποτέ δεν μπαίνεις σε ένα παιχνίδι για να χάσεις»

bet365

Θα εξαντλήσουμε κάθε πιθανότητα για να φτάσουμε στην κατάκτηση του Κυπέλλου είναι το σύνθημα των Κώστα Λούδη και Χρήστου Αφρουδάκη μετά τη νίκη επί του Εθνικού με 11-7.

Ο προπονητής της Βουλιαγμένης, Κώστας Λούδης τόνισε τόσο αναφορικά με το ματς του Εθνικού, όσο και τον αυριανό τελικό κόντρα στον Ολυμπιακό: «Η νίκη επί του Εθνικού δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση, διεκδίκησε επάξια τη νίκη και του αξίζουν συγχαρητήρια. . Ο Εθνικός είναι άλλωστε μια ομάδα με τεράστια παράδοση στο χώρο, η οποία μάχεται και δεν παρατάει ποτέ το παιχνίδι. Ήμασταν συγκεντρωμένοι και το χαρακτηριστικό στοιχείο που μας έδωσε τη νίκη ήταν και πάλι η άμυνά μας. Ο παίκτης λιγότερος είναι το καλό μας στοιχείο, που μας διακρίνει ολόκληρη τη χρονιά. Κάναμε ότι μπορούσαμε για να πετύχουμε το στόχο μας που δεν ήταν άλλος από την παρουσία μας στον τελικό.

Σε ότι αφορά στον τελικό κόντρα στον Ολυμπιακού, μιλάμε για μία υπερομάδα για τα δεδομένα της Ελλάδας, η οποία πρωταγωνιστεί στο ευρωπαϊκό στερέωμα και κόντρα στην οποία θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να διεκδικήσουμε τις όποιες πιθανότητες έχουμε για τη νίκη. Θα δείξουμε σθένος και δύναμη, όπως κάνουμε πάντα ειδικά σε ματς που κρίνεται τίτλος».

Από την πλευρά του ο Χρήστος Αφρουδάκης είπε: «Δεν κάναμε καθόλου καλό παιχνίδι. Είχε πολύ χαλαρό ρυθμό. Ευτυχώς η Βουλιαγμένη είχε περισσότερες λύσεις και κατάφερε να πάρει τη νίκη.

Στον αυριανό τελικό φαβορί είναι σίγουρα ο Ολυμπιακός, αλλά από την μεριά μας θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας ώστε να εξαντλήσουμε τις όποιες πιθανότητες για να κατακτήσουμε τη νίκη. Ποτέ δεν μπαίνεις σε ένα παιχνίδι για να χάσεις».

Ο προπονητής του Εθνικού, Φάνης Κουντουδιός σημείωσε: «Το πιστέψαμε και το θέλαμε πολύ, αλλά δυστυχώς δεν ήρθε η νίκη. Σε κάποια φάση στις αρχές του τρίτου οκταλέπτου χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση μας, δεχτήκαμε 2-3 γκολ με αποτέλεσμα να προκληθούν νεύρα και να αποσυντονιστεί η ομάδα.

Είχαμε παίξει εξαιρετική άμυνα στο πρώτο ημίχρονο και όμως τελικά δεχθήκαμε 11 γκολ. Δεν ήμασταν καλοί στον παίκτη παραπάνω και παρ' όλα αυτά πετύχαμε 7 γκολ. Αν παίζαμε και στο δεύτερο ημίχρονο την άμυνα του πρώτου ημιχρόνου, ίσως διεκδικούσαμε κάτι παραπάνω.

Εν πάση περιπτώσει, δυστυχώς για να αλλάξουν κάποιες πιθανότητες στο πόλο πρέπει να αλλάξουν αρκετά δεδομένα. Το 70% της ομάδας δεν είχαν παίξει ποτέ ξανά σε Φάιναλ Φορ. Είναι νεαροί παίκτες που δεν έχουν εμπειρίες.

Χρειάζεται δουλειά, υπομονή και κάποιες σωστές κινήσεις ώστε να μεγαλώσουμε τον Εθνικό. Συγχαρητήρια στα παιδια του Εθνικού που έκαναν την υπέρβαση κι έφτασαν στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος και του κυπέλλου. Σίγουρα αυτό θα αποτελέσει παρακαταθήκη για ένα καλύτερο μέλλον».

Ο Στέλιος Αργυρόπουλος – Κανακάκης, του Εθνικού, οποίος έκανε ένα ακόμη καλό ματς επεσήμανε: «Είχαμε πολύ άσχημα ποσοστά στον παίκτη παραπάνω και δε θα μπορούσαμε με τέτοια ποσοστά να διεκδικήσουμε τη νίκη και την πρόκριση. Ήμασταν αρκετά συγκεντρωμένοι στον παίκτη λιγότερο και μείναμε μέσα στο παιχνίδι. Το αποτέλεσμα το θεωρώ δίκαιο, καθώς η Βουλιαγμένη ήταν καλύτερη.

Εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν. Της άξιζε τη νίκη. Καλή επιτυχία στα παιδιά που πιστεύω πως έχουν ελπίδες απέναντι στον Ολυμπιακό. Είναι ένα παιχνίδι στην έδρα τους, εκεί που προπονούνται καθημερινά. Θα έχουν πολύ κόσμο δίπλα τους. Έχουν έμπειρούς παίκτες και μπορούν να σταθούν ανταγωνιστικοί απέναντι στον Ολυμπιακό σε ένα παιχνίδι».

Τέλος, ο φουνταριστός του ΝΟ Βουλιαγμένης, Μάνθος Βουλγαράκης σημείωσε: «Στην αρχή μπήκαμε νωθρά. Ήμασταν επιπόλαιοι και το εκμεταλλεύτηκε ο Εθνικός, καθώς δεν ανοίξαμε τη διαφορά. Κερδίσαμε τον αγώνα λόγω της πολύ καλής μας άμυνας και παρά τις ευκαιρίες του Εθνικού καταφέραμε να είμαστε συνεχώς μπροστά στο σκορ. Στη συνέχεια του αγώνα βελτιωθήκαμε και αποδώσαμε σύμφωνα με τις δυνατότητες μας.

Στον τελικό απέναντι στον Ολυμπιακό, ο αντίπαλος είναι το ακλόνητο φαβορί. Εμείς όμως παίζουμε στην έδρα μας. Είναι ένα παιχνίδι και θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που μας αναλογούν κόντρα σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα, όχι στο επίπεδο του Ολυμπιακού, αλλά σε ένα παιχνίδι όλα γίνονται και θα μπούμε να διεκδικήσουμε το τρόπαιο».

 

Α1 ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα