Στο Νο 1 του κόσμου ο Τσιτσιπάς!

Στο Νο 1 του κόσμου ο Τσιτσιπάς!

bet365

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε τον τίτλο στο τουρνουά 57° Trofeo Bonfiglio, επικρατώντας 6-4, 6-3 του Ουλίσες Μπλαντς και μαζί κατέκτησε και την κορυφή του κόσμου στα juniors!

O ταλαντούχος τενίστας, ο οποίος είναι μόλις 17 ετών έφτασε στην κατάκτηση του σημαντικότερου τίτλου της καριέρας του και αυτoμάτως ανταμείφθηκε με το Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης στα juniors, αφού θα κερδίσει 8 θέσεις. Έτσι από το Νο 9 που βρίσκεται σήμερα, με την ανακοίνωση της νέας λίστα αύριο Δευτέρα θα περάσει στην κορυφή.

O Τσιτσιπάς είναι ότι σημαντικότερο έχει να επιδείξει η χώρα μας διαχρονικά σε επίπεδο juniors.

«Είναι το σημαντικότερο τρόπαιο που έχω σηκώσει στην μέχρι τώρα καριέρα μου. Νομίζω ότι όλο αυτό θα μείνει στη μνήμη μου για πολύ καιρό. Μένω σε μία πόλη κοντά στην Αθήνα, αλλά τώρα έχω αρχίσει και προπονούμαι στην Ακαδημία Τένις Μουράτογλου στη Γαλλία και έχω δει μεγάλη διαφορά στο παιχνίδι μου. Νομίζω ότι βελτίωσα τις ικανότητες μου και το παιχνίδι μου πάρα πολύ. Η καθημερινότητα μου είναι κυρίως επικεντρωμένη στο τένις: ξυπνάω, παίζω τένις, γυμναστήριο, τρώω, παίζω τένις ξανά και πάω για ύπνο. Νομίζω ότι εκείνο που πρέπει να βελτιώσω περισσότερο είναι η φυσική μου κατάσταση, η οποία έχει σημαντικό ρόλο πια. Μπορώ να πω ότι χρειάζεται βελτίωση και το σερβίς μου, μικρή, αν και σήμερα δούλεψε αρκετά καλά. Επίσης νομίζω ότι μπορώ να βελτιώσω το μπάκχαντ με το ένα χέρι», δήλωσε ο Τσιτσιπάς.

Στο δρόμο για τον τελικό ο Τσιτσιπάς νίκησε τους:

1ος γύρος: Khumoyun Sultonov (Ουζμπεκιστάν) 6-2, 6-4

2ος γύρος: Ryan James Storrie (Μεγάλη Βρετανία) 6-0, 6-4
3ος γύρος: Trent Bryde (ΗΠΑ) 4-6, 6-3, 6-3
Προημιτελικά: John McNally (ΗΠΑ, Νο12 ταμπλό) 6-2, 5-7, 7-6 (4)
Ημιτελικά: Alejandro Davidovich Fokina (Ισπανία) 6-3, 6-2
Τελικός: Ulises Blanch (ΗΠΑ, Νο5) 6-4, 6-3

 

Τελευταία Νέα