Ο Ζανγκ Τζίκε θα υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Ρίο

Ο Ζανγκ Τζίκε θα υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Ρίο

Ενδιαφέροντα νέα στο μεταξύ, προέκυψαν και για το Ολυμπιακό τουρνουά του αθλήματος. Ο Ζανγκ Τζικέ επιλέχθηκε από τους Κινέζους για την ολυμπιακή ομάδα στο απλό ανδρών κι έτσι θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο, που είχε κατακτήσει το 2012 στο Λονδίνο! 

Ο Ζανγκ Τζίκε θα υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Ρίο

Αρχικά στους προκριθέντες για το απλό (μαζί με τον παγκόσμιο πρωταθλητή Μα Λονγκ, που είχε περάσει από το Προολυμπιακό της Ασίας) ήταν από τη διεθνή κατάταξη ο νεαρός Φαν Ζεντόνγκ.

Το προπονητικό τιμ της υπερδύναμης του αθλήματος όμως, έκανε αλλαγές. Ακύρωσε τη συμμετοχή του Φαν Ζεντόνγκ, αμέσως μετά ήταν στη σειρά από την παγκόσμια κατάταξη το νούμερο 3 του κόσμου, ο Σου Σιν, όμως ο Ζανγκ Τζικέ προτιμήθηκε και από αυτόν! 

Ο Ζανγκ θα συμπληρώσει τον Μα Λονγκ στο απλό, παρότι σήμερα είναι στο νούμερο 4 του ranking list και προφανέστατα οι Κινέζοι θέλουν να του δώσουν την ευκαιρία να γίνει ο πρώτος πινγκπονίστας στα χρονικά με δύο τίτλους στο απλό των Ολυμπιακών Αγώνων! Ο Σου Σιν θ’ αγωνιστεί στο ομαδικό.

Αλλαγή από την Κίνα υπήρξε και στις γυναίκες. Αντί για τη Λιου Σιβέν, που προκρινόταν από την παγκόσμια κατάταξη, θ’ αγωνιστεί στο απλό του Ολυμπιακού τουρνουά η Ντινγκ Νινγκ, η οποία είχε ηττηθεί στον τελικό του Λονδίνου το 2012 από τη συμπατριώτισσά της Λι Σιάο Σια. Η τελευταία έχει προκριθεί για το απλό από το Προολυμπιακό τουρνουά της Ασίας.   

Επίσης, από την Ιαπωνία ακυρώθηκε η συμμετοχή του Μαχάρου Γιοσιμούρα και μπήκε στη λίστα ο αναπληρωματικός Κόκι Νίουα, ενώ διαγράφηκαν από τους προκριθέντες και τα ονόματα των Χο Κβαν Κιτ (αρχικά), Γιανγκ Τιανί (αμέσως μετά κι ενώ μόλις είχε προωθηθεί σαν αναπληρωματικός) από το Χονγκ Κονγκ και Λιου Τενγκ Τενγκ από τη Νέα Ζηλανδία. Νέα ονόματα είναι ο Παντασάκ Τανβιριγιαβετσακούλ από την Ταϊλάνδη και ο Σινγκ Γιοσούα από τα νησιά Βανουάτου.  

Τις επιλογές της έκανε και η Τριμερής Επιτροπή. Όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή στους άνδρες παίρνει την κάρτα ελευθέρας ο Μαρτσέλο Αγκίρε από την Παραγουάη (θα είναι η 3η σερί παρουσία του στην κορυφαία διοργάνωση) και στις γυναίκες η Χέμπα Αλέτζι από τη Συρία για να κάνει την παρθενική συμμετοχή της.

Τέλος, ανακοινώθηκαν και οι 16 εθνικές ομάδες, που θ’ αγωνιστούν στο ομαδικό του Ρίο. Στους άνδρες είναι οι εξής:
1. Νιγηρία
2. Κίνα
3. Γερμανία
4. Βραζιλία
5. Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
6. Αυστραλία (όλες ως εκπρόσωποι των ηπείρων τους)
7. Ιαπωνία
8. Χονγκ Κονγκ
9. Πορτογαλία
10. Κορέα
11. Γαλλία
12. Σουηδία
13. Αυστρία
14. Πολωνία
15. Ταϊπέι
16. Αγγλία (οι υπόλοιπες δέκα είναι από την ολυμπιακή κατάταξη εθνικών ομάδων)

Στις γυναίκες αντίστοιχα απέκτησαν το δικαίωμα συμμετοχής οι:  
1. Αίγυπτος
2. Κίνα
3. Γερμανία
4. Βραζιλία
5. Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
6. Αυστραλία (ως εκπρόσωποι των ηπείρων τους)
7. Ιαπωνία
8. Σιγκαπούρη
9. Χονγκ Κονγκ
10. Κορέα
11. Ταϊπέι
12. Βόρεια Κορέα
13. Ολλανδία
14. Ρουμανία
15. Πολωνία
16. Αυστρία (από την ολυμπιακή κατάταξη των εθνικών ομάδων)

Για να συμπληρωθεί ο αριθμός όλων των αθλητών, που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Ολυμπιακό τουρνουά, απομένει να γίνουν γνωστές οι συνθέσεις των εθνικών ομάδων.  

Best of internet