Θέλει τον τίτλο ο Γκιώνης

Gazzetta team
Θέλει τον τίτλο ο Γκιώνης

bet365

Από την αρχή έως το τέλος της δίχρονης θητείας του στην Μπορούσια ο Παναγιώτης Γκιώνης βρισκόταν μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις.

Το ίδιο θα γίνει και αύριο, που δίνει το ακροτελεύτιο ματς με την ομάδα του Ντίσελντορφ και δεν υπάρχει τίποτα άλλο στη σκέψη του από το να ολοκληρώσει με πρωτάθλημα την πετυχημένη παρουσία του σ’ ένα από τα κορυφαία κλαμπ της διεθνούς επιτραπέζιας αντισφαίρισης πριν πάρει τον δρόμο για την πολωνική Μπογκόρια.

Στις 14.00 ώρα Ελλάδας (13.00 τοπική), στη Φρανκφούρτη, οι πρωταθλητές Γερμανίας αντιμετωπίζουν τη Σααρμπρίκεν στον τελικό των πλέι οφ της κορυφαίας κατηγορίας και θέλουν να συνεχίσουν την κυριαρχία των τελευταίων ετών (ζωντανή μετάδοση, όπως κάθε φορά από το διαδικτυακό ttbl.de).

Ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης του απλού το 2013 πανηγύρισε πέρσι το νταμπλ, φέτος επανέλαβε την επιτυχία στο Κύπελλο Γερμανίας και θα είναι το ιδανικό φινάλε με την ομάδα του αν φτάσει σε νέα πρωτιά και στην Μπουντεσλίγκα. Σε αυτόν τον ιδιαίτερο αγώνα μάλιστα, στο ουδέτερο Fraport Arena, θα έχει δίπλα του πολλούς δικούς του ανθρώπους, που πήγαν στη Φρανκφούρτη για να του συμπαρασταθούν!


Η Μπορούσια είναι στο τέλος μίας μεγάλης περιπέτειας, την οποία σημάδεψαν τα προβλήματα τραυματισμών, που σε διαφορετικές χρονικές στιγμές αντιμετώπισαν οι βασικοί αθλητές της. Ατυχίες, που ξεκάθαρα επηρέασαν την αγωνιστική της εικόνα γι’ αυτό έμεινε φέτος μακριά από την ευρωπαϊκή διάκριση, ενώ στα πλέι οφ του πρωταθλήματος μπήκε την ύστατη στιγμή και με το αποτέλεσμα άλλου αγώνα να την ευνοεί!

Όταν εμφανίστηκε ξανά πλήρης και είδε σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση και το μεγάλο της «αστέρι», τον Τίμο Μπολ, επανήλθαν και οι εξαιρετικές προοπτικές. Έτσι, στην 4άδα απέκλεισε με δύο νίκες (3-0 και 3-1) και εντυπωσιακό σκορ στο πρώτο ματς (σ.σ. χωρίς να χάσει σετ) τη νικήτρια της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, Φούλντα και δείχνει να έχει τον πρώτο λόγο και στον τελικό κόντρα στη Σααρμπρίκεν.

Στον 2ο γύρο της Μπουντεσλίγκα η Μπορούσια είχε νικήσει εκτός έδρας με 3-0 την αυριανή της αντίπαλο. Ο Γκιώνης ήταν παρών σ’ εκείνο το παιχνίδι. Έλειψε όμως, στο αντίστοιχο του 1ου γύρου, απών ήταν και ο Μπολ και η φιλοξενούμενη Σααρμπρίκεν είχε επικρατήσει με 3-2. Στα ημιτελικά των πλέι οφ η Σααρμπρίκεν (που είχε τερματίσει 3η στην κανονική διάρκεια) απέκλεισε πολύ δύσκολα τη (2η της βαθμολογίας) Οχσενχάουζεν. Είχε χάσει 3-2 εκτός και νίκησε 3-0 εντός.


Επίσης, οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στα ημιτελικά των περσινών πλέι οφ και η Μπορούσια χρειάστηκε …επική ανατροπή στον δεύτερο αγώνα στο Ντίσελντορφ για ν’ ανατρέψει στα σετ ήττα με 3-0! Η ομάδα του Ολλανδού Ντάνι Χάιστερ έχει στη σύνθεση τους Γερμανούς Τίμο Μπολ και Πάτρικ Φρανζίσκα, τον Γκιώνη και τον Ινδό Καμάλ Ασάντα. Ο Έλληνας πρωταθλητής θα είναι σίγουρα στην τριάδα.

Η Σααρμπρίκεν στηρίζεται στον Πορτογάλο Τιάγκο Απολόνια, τον Σλοβένο Μπόγιαν Τόκιτς και τον Γάλλο Αντριέν Ματενέ, Αναπληρωματικοί είναι ο Γερμανός Ντένις Κλέιν και ο Ούγγρος Τάμας Λάκατος και παίκτης-προπονητής ο Σέρβος Σλόμπονταν Γκρούιτς.

Για τον τελευταίο θα θυμούνται πολλοί φίλοι του αθλήματος ότι το 1987 είχε αναδειχτεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας πρωταθλητής Ευρώπης στο απλό παίδων. Το γυμναστήριο Fraport Arena φιλοξενεί τον τελικό της Μπουντεσλίγκα για 4η χρονιά στη σειρά! Είναι στην περιοχή Rhine-Main, ένα από τα προπύργια της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στη Γερμανία.

«Για να είμαι ειλικρινής περίμενα να δω την Οχσενχάουζεν στον τελικό, ωστόσο οι αντίπαλοι δεν πρέπει να υποτιμούνται, ενώ δεν νομίζω ότι μας βλέπουν σίγουρα ως φαβορί στον τελικό», δήλωσε ο Μπολ και πρόσθεσε ότι νιώθει την περιοχή της Φρανκφούρτης σαν το σπίτι του, ζει πολύ ζεστή ατμόσφαιρα, ενώ συναντά στην αίθουσα πολλά γνωστά πρόσωπα». Το ίδιο άνετα θα αισθανθεί και ο Γκιώνης, καθώς στη γερμανική πόλη ταξίδεψαν για να τον παρακολουθήσουν οι γονείς του και οικογενειακώς η αδερφή του!

 

Τελευταία Νέα