Συνάντηση Γκαντή με ιθύνοντες της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας ομοσπονδίας ράγκπι

Συνάντηση Γκαντή με ιθύνοντες της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας ομοσπονδίας ράγκπι

Συνάντηση Γκαντή με ιθύνοντες της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας ομοσπονδίας ράγκπι

Στην Αθήνα βρέθηκαν ο Διευθυντής Ανάπτυξης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ράγκμπι Μόργκαν Μπάρκλεϋ και ο Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ράγκμπι Ζιλ Μπιζό, οι οποίοι πραγματοποίησαν σειρά επαφών για την κατάσταση και το μέλλον του αθλήματος στην Ελλάδα.  

Οι δυο Εκτελεστικοί Διευθυντές της Παγκόσμιας και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας συναντήθηκαν μετά από αίτημα τους, με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιο Συναδινό, με τον εκπρόσωπο της ΟΧΕ στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή Στέλιο Αγγελούδη, τον πρόεδρο της ΟΧΕ Κώστα Γκαντή, καθώς και με εκπροσώπους σωματείων του ράγκμπι.

Στην συνάντηση που έγινε παρουσία των εκπροσώπων των σωματείων του ράγκμπι, τόσο ο κος Μπάρκλεϋ όσο και ο κος Μπιζό τόνισαν ότι κοινός σκοπός όλων είναι να υπάρξει συμμόρφωση με το ισχύοντα αθλητικό νόμο της Ελλάδος, σημειώνοντας μάλιστα ότι: «Εμπιστευόμαστε απόλυτα την ΟΧΕ ως η μόνη επιλογή, για να αναπτυχθεί στην παρούσα φάση, το άθλημα στην Ελλάδα».

Ο Διευθυντής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, που είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη σε 120 χώρες, ανέφερε στους εκπροσώπους των σωματείων ότι στόχος και θέληση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας είναι να ξαναχτιστεί το ράγκμπι στην Ελλάδα, τονίζοντας: «Μπαίνουμε σε μια περίοδο αναδιαμόρφωσης του αθλήματος στην Ελλάδα. Ο μόνος δρόμος για να γίνει αυτό είναι μέσα από την φιλοξενία της ΟΧΕ, η οποία διακατέχεται από απόλυτο επαγγελματισμό. Το ράγκμπι έχει την τύχη να βρίσκεται στα χέρια μιας Ομοσπονδίας που έχει την υποστήριξη του κράτους και της ΕΟΕ και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

ΟΙ δυο αξιωματούχοι επεσήμαναν στους εκπροσώπους των συλλόγων, τα λάθη του παρελθόντος αποτέλεσμα των οποίων ήταν η απόφαση για αποβολή του αθλήματος του ράγκμπι από τους κόλπους της Ευρωπαϊκής και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.
Από τις συναντήσεις που πραγματοποίησαν διαπίστωσαν ότι η απόφαση του Ελληνικού Κράτους για άρση της αθλητικής αναγνώρισης της οικείας ομοσπονδίας και ένταξη του αθλήματος του ράγκμπι στην ΟΧΕ ήταν μονόδρομος προκειμένου το άθλημα να μπορέσει πάλι να επαναδραστηριοποιηθεί στην Ελλάδα.

«Έγινε σαφές ότι το άθλημα του ράγκμπι στην Ελλάδα ήταν σε προβληματική κατάσταση αλλά δεν διαπιστώσαμε καμία παρέμβαση του Ελληνικού Κράτους στα διοικητικά της Ομοσπονδίας. Καταλάβαμε από τις συναντήσεις που είχαμε πως λειτουργούν τα αθλήματα στην Ελλάδα και ότι όλα κινούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του αθλητικού νόμου» επεσήμανε ο κ. Μπάρκλεϋ.

Από κοινού Παγκόσμια, Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και ΟΧΕ αποφάσισαν να καθοριστεί μέσα στον επόμενο μήνα ένα χρονοδιάγραμμα «οδικός χάρτης» για τις άμεσες κινήσεις που πρέπει να ληφθούν ώστε να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες για την διεξαγωγή πρωταθλήματος την αγωνιστική περίοδο 2016-2017.

Στην συνάντηση των δυο αξιωματούχων με την διοίκηση της ΟΧΕ παραβρέθηκαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Σταματιάδης, η ταμίας Κυριακή Μπακουλοπούλου, ο Ειδικός Γραμματέας Δημήτρης Σταυρακάκης, ο Διευθυντής Γιάννης Καρανάσος, ο τεχνικός σύμβουλος Ανάπτυξης και Επιμόρφωσης Γιάννης Βαρελτζής και ο τεχνικός σύμβουλος Παναγιώτης Τραϊκόγλου.

Best of internet