Δρυμωνάκος: «Τουλάχιστον τους παλιούς αντιπάλους μου τους περνάω»

Δρυμωνάκος: «Τουλάχιστον τους παλιούς αντιπάλους μου τους περνάω»

Δρυμωνάκος: «Τουλάχιστον τους παλιούς αντιπάλους μου τους περνάω»

Αθλητισμός είναι η συνεχής μάχη με τον εαυτό σου, με τις δυσκολίες που πρέπει να ξεπεράσεις, ακόμη και με τον πανδαμάτωρα (αθλητικό) χρόνο. Αυτή η τελευταία μάχη φυσικά δεν μπορεί να κερδηθεί, είναι όμως σημαντικό να τη δώσει κάποιος με αξιοπρέπεια και με αίσθηση του χιούμορ. Κι απ΄αυτά τα δύο, ο Γιάννης Δρυμωνάκος έχει περίσσευμα...

 

 Μιλήσαμε (αποστολή ΠΣΑΤ Γιάννης Δημητρόγλου) με τον 32χρονο πρωταθλητή αμέσως μετά τη χθεσινή του κούρσα στα ημιτελικά των 200μ. πεταλούδα. Η στιγμιαία απογοήτευση για τη μέτρια επίδοση και τον αποκλεισμό έδωσε γρήγορα τη θέση της στον... αυθεντικό Γιάννη. “Είναι από τις φορές που ο κάθε άνθρωπος πρέπει να παραδεχθεί ότι μεγαλώνει. Πρέπει να ομολογήσω ότι τους παλιούς μου αντιπάλους, μέχρι και το 2012, τους πέρασα!

Ο Σκβορτσόφ έμεινε έξω από τη 16άδα. Και τον Πολωνό (σ.σ. Πάβελ Κορζενιόβσκι) και τον Ρώσο (σ.σ. Νικολάι Σκβορτσόφ), που ήμασταν μαζί στο βάθρο των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων για χρόνια, τους άφησα πίσω μου”, είπε και το χαμόγελό του μετράπηκε σε τρανταχτό γέλιο, όταν του θυμήσαμε ότι στο Λονδίνο έχει αγώνες και την επόμενη εβδομάδα: “Ναι, έχει το πρωτάθλημα masters (σ.σ. βετεράνων) την άλλη εβδομάδα εδώ, μάλλον μπορώ να το κερδίσω!».

 Όποιος έχει παρακολουθήσει την πορεία του Δρυμωνάκου μέσα στο χρόνο, ξέρει ότι δεν έχει έρθει στο Λονδίνο για τουρισμό. «Προφανώς με ενοχλεί που δεν είμαι από τους πρωταγωνιστές», παραδέχεται και αμέσως διευκρινίζει: «Με ενοχλεί περισσότερο την ώρα της κούρσας, όχι μετά. Γενικά, την ώρα που κολυμπάω συγκεντρώνομαι σε αυτό που πρέπει να κάνω και με ενοχλεί αυτό που δεν κάνω.

Με το που βγαίνω είμαι χαλαρός, είμαι και πάλι ο Γιάννης. Είμαι εδώ για τον εαυτό μου, δεν έχω να αποδείξω τίποτα σε κανέναν. Τον τελευταίο καιρό ένιωθα όλο και καλύτερα στις προπονήσεις, σίγουρα περίμενα να πάω καλύτερα, αλλά το σώμα μου δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που νιώθω κι εκεί... ξεγελιέμαι.

Δεν θεωρώ ότι πέτυχα κάτι επειδή έφτασα στα ημιτελικά, αλλά το χάρηκα που είμαι εδώ, συμμετείχα και έδωσα την ψυχή μου. Τώρα θα προσαθήσω να ξεκουραστώ όσο γίνεται και να κολυμπήσω ένα καλό 400άρι μικτή την Κυριακή. Ίσως η εναλλαγή των στιλ να μη με «σφίξει» τόσο, ώστε να μη βαρύνω τόσο όσο στα 200μ. πεταλούδα», κατέληξε ο Δρυμωνάκος, που είναι ο Έλληνας αθλητής με τα περισσότερα μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (ένα ασημένιο και έξι χάλκινα, εκ των οποίων τα τρία σε 25άρα πισίνα).

Best of internet