«Χάλκινος» ο Χρήστου, στο ...ρελαντί

«Χάλκινος» ο Χρήστου, στο ...ρελαντί

bet365

Ο Απόστολος Χρήστου, χωρίς να πιάσει το μέγιστο της απόδοσης του, έφτασε σε μία σπουδαία επιτυχία, κατακτώντας το πρώτο του μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση στην κατηγορία των ανδρών και πρώτο για την χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης του Λονδίνου.

Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε τρίτος στα 100μ. ύπτιο με χρόνο 54.19, όπως και ο Ιταλός Σιμόνε Σαμπιόνι.

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Γάλλος Καμίλ Λακούρ με 53.79, ενώ το ασημένιο πήγε στον Ρώσο Γκριγκόρι Ταράσεβιτς με 53.89.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σπουδαίος Έλληνας κολυμβητής στον ημιτελικό σημείωσε τον καλύτερο χρόνο ανάμεσα στους 16 κολυμβητές με 53.36 και ήταν φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, ενώ ακόμη και με τον χρόνο του στον προκριματικό (53.77) θα ήταν και πάλι πρώτος.

Ωστόσο, φαίνεται πως το άγχος δεν επέτρεψε στον 20χρονο κολυμβητή να αγωνιστεί απελευθερωμένα και να πιάσει την επίδοση που μπορούσε.

Αυτό είναι το 17ο μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για τη χώρα μας (2 χρυσά, 3 ασημένια, 12 χάλκινα), με το πρώτο της το 2002 (Βερολίνο) στα 4χ200μ ελεύθερο (Άκης Οικονόμου, Γιάννης Κοκκώδης, Νίκος Ξυλούρης, Σπύρος Γιαννιώτης).

 

Τελευταία Νέα