Ο Μάντης με τη Nespresso VMG Team, νικητής στην Βουλιαγμένη!

Ο Μάντης με τη Nespresso VMG Team, νικητής στην Βουλιαγμένη!

Ο Μάντης με τη Nespresso VMG Team, νικητής στην Βουλιαγμένη!

Με  τον πλέον συναρπαστικό τρόπο έπεσε η αυλαία του 1ου αγώνα του Hellenic Match Racing Tour, που ολοκληρώθηκε στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης. 

Με 2-1 στις νίκες, η ομάδα της Nespresso VMG Team με skipper τον Παναγιώτη Μάντη, ήταν αυτή που επικράτησε στους τελικούς επί της Rebuild Construction του Βαγγέλη Χειμώνα. Η τελευταία, αν και προηγούνταν με 1-0 στις νίκες στην τελική φάση, δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμά της.

Την 3η θέση του βάθρου συμπλήρωσε η ομάδα της Hellenic Police του Αλέξανδρου Ταγαρόπουλου.

Μετά και την ολοκλήρωση της 1ης φάσης του φετινού Τουρ, οι ομάδες άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς και πλέον το ενδιαφέρον όλων στρέφεται στο 2ο σκέλος της διοργάνωσης στις 27,28 και 29 Μαϊου στην Πάρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ HELLENIC MATCH RACING TOUR

Το Hellenic Match Racing Tour είναι μια ιστιοπλοϊκή διοργάνωση που πραγματοποιείται σε τρία στάδια με τη συμμετοχή κορυφαίων ιστιοπλόων. Μετά από τη πρώτη επιτυχημένη διεξαγωγή του το 2014 και την δεύτερη το 2015, το Hellenic Match Racing Tour, έχει αποκτήσει μια ισχυρή θέση στο χώρο του αθλήματος, με τους καλύτερους Έλληνες ιστιοπλόους να συμμετέχουν και να ανταγωνίζονται για τον τίτλο του κορυφαίου. 

Το Match Race είναι ένας αγώνας «ένας εναντίον ένα» δημιουργώντας άμεσο και επιθετικό ανταγωνισμό στον οποίο ακόμα και οι συγκρούσεις είναι κάτι συνηθισμένο. Η γρήγορη λήψη αποφάσεων, σε συνδυασμό με την εξαιρετική ομαδική συνεργασία και τη στρατηγική που ακολουθούν οι ομάδες, καθιστούν τον αγώνα συναρπαστικό για το θεατή. Οι αγώνες διεξάγονται σε κοντινή απόσταση από τη στεριά, επιτρέποντας σε όσους το παρακολουθούν να νιώθουν ότι βρίσκονται στο επίκεντρο της δράσης, σε μερικές από τις πιο θεαματικές γωνιές της Ελλάδας. Τα στιγμιότυπα των αγώνων προβάλλονται από τα κορυφαία Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σε περισσότερες από 120 χώρες παγκοσμίως.

Χορηγοί της διοργάνωσης είναι η εταιρεία Nespresso όπου προσφέρει στους καλεσμένους της διοργάνωσης Εκλεκτές Ποικιλίες καφέ και coffee cocktails, η Qatar Airways, η Κορυφαία Αεροπορική Εταιρεία (σύμφωνα με τα βραβεία Skytrax 2015) με στόλο 166 αεροσκάφων που ταξιδεύει σε 152 μοναδικούς προορισμούς, τα ρολόγια EDOX ως επίσημος χρονομέτρης και η σαμπάνια G.H.MUMM που προσφέρει μια ντελικάτη γευστική εμπειρία με champagne cocktails στο party.

Υποστηρικτές του δεύτερου Hellenic Match Racing Tour είναι η Salty Bag, η πρώτη εταιρεία upcycling στην Ελλάδα, με έδρα την Κέρκυρα, η οποία δημιουργεί χειροποίητες τσάντες, ανακυκλώνοντας πανιά ιστιοπλοϊκών σκαφών, η εταιρεία Promopark με τα πρωτοποριακά προϊόντα outdoor branding που διαθέτει, η εταιρεία Stylebox προσφέροντας εξοπλισμό όπως ειδικά stools και table-cubes για το VIP lounge καθώς και η North Sails, εταιρία που κατέχει παγκοσμίως ηγετική θέση στο χώρο του luxury sport ρούχου.
 
Το Hellenic  Match  Racing  Tour είναι μια διοργάνωση της  ICARUS με την υποστήριξη του ΕΟΤ και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.  Η διοργάνωση σκοπεύει στην ανάδειξη των Ελλήνων αθλητών και στην προώθηση του αθλήματος της ιστιοπλοΐας στην Ελλάδα, καθώς και στη διεθνή τουριστική προβολή της χώρας μέσω της συνεργασίας της διοργανώτριας εταιρείας Icarus Sailing Media με τηλεοπτικά δίκτυα του εξωτερικού.

Best of internet