O Nαυτικός Ομιλος Σκιάθου ανοίγει πανιά για μία νέα εποχή

Gazzetta team
O Nαυτικός Ομιλος Σκιάθου ανοίγει πανιά για μία νέα εποχή

bet365

Νέα ρότα για σωστή δουλειά και επιτυχίες βάζει ο Ναυτικός Ομιλος Σκιάθου που εδώ και τρία χρόνια κάνει δυναμικό comeback στα ιστιοπλοϊκά δρώμενα όπως απέδειξε και η διοργάνωση του Skiathos Palace Cup!

Ο Ναυτικός Όμιλος Σκιάθου ιδρύθηκε το έτος 1983 από μια ομάδα ανθρώπων που τους ένωνε η αγάπη για τη θάλασσα και τον ναυταθλητισμό. Οι Σκιαθίτες άλλωστε, ήταν πάντα ναυτικοί και εραστές της θάλασσας και η Σκιάθος ένα νησί με λαμπρή ναυτική παράδοση. Η δημιουργία Ναυτικού Ομίλου στο νησί ήταν απαραίτητη, ώστε τα παιδιά και οι νέοι να γίνουν συνεχιστές αυτής της παράδοσης, μαθαίνοντας τα μυστικά της θάλασσας, της ιστιοπλοΐας και του ναυταθλητισμού.

Η προσπάθεια αυτή τερματίστηκε μετά την πάροδο κάποιων χρόνων και ο Ναυτικός Όμιλος παρέμενε ανενεργός μέχρι το 1998 όπου μία νέα ομάδα Σκιαθιτών, τον ξαναενεργοποίησε. Και αυτή η προσπάθεια όμως έμελλε να τερματιστεί άδοξα το 2003, εξαιτίας διαφόρων προβλημάτων.

Κατά τη διάρκεια της ύπαρξής του, ο Ναυτικός Όμιλος Σκιάθου, είχε εγκατασταθεί σε χώρο που του παραχωρήθηκε από το Δήμο Σκιάθου στην περιοχή του Aη Γιώργη, μέσα στον οποίο υπήρχε και ένα λυόμενο ξύλινο κτίσμα για τη στέγασή του, προσφορά επίσης του Δήμου.

Ο Όμιλος είχε γίνει μέλος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και είχε δραστηριοποιηθεί κυρίως με την εκμάθηση ιστιοπλοΐας σε παιδιά και νέους και με συμμετοχή σε αγώνες με σκάφη optimist και laser, καθώς επίσης και σε ενήλικες μέσω σχολείων Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θάλασσας.

Το έτος 2013 ξεκίνησε μια νέα προσπάθεια ανασύστασης του ομίλου και τον Οκτώβριο του 2014, με νέο διοικητικό συμβούλιο επαναδραστηριοποιείται, απαρτιζόμενο κυρίως από νέους ανθρώπους, που οραματίζονται να γίνει η ιστιοπλοΐα μέρος της ζωής των κατοίκων της Σκιάθου, ανεξαρτήτως ηλικίας και ειδικότερα των παιδιών και των νέων.

Κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του ομίλου, επιτεύχθηκαν τα εξής:

γράφτηκαν περίπου 60 μέλη

ειδικές προσφορές, εκπτώσεις και προνόμια στα μέλη

θεωρητικά μαθήματα ιστιοπλοΐας και ιστιοπλοϊκές εξορμήσεις για όλα τα μέλη μας, εντελώς δωρεάν

συνδιοργάνωση με τον Δήμο Σκιάθου μαθήματα κολύμβησης για παιδιά

εγγραφή στην Eλληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία

διοργάνωση της πρώτης σχολής ιστιοπλοΐας ανοιχτής θάλασσας αρχαρίων για ενήλικες. Έγιναν δύο τμήματα με συνολικά 16 μαθητές

εγγραφή πρώτων αθλητών στον ΝΟΣ

Διοργάνωση του Skiathos Palace Cup

Παράλληλα μέσα από στενή συνεργασία με τον ΝΟΕ, αποφασίσαμε να διοργανώσουμε τον αγώνα Skiathos Palace Cup. Βασικός στόχος μας ήταν το να δώσουμε ένα μήνυμα σε όλους ότι μπορούμε και κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, να φιλοξενήσουμε διοργανώσεις κάθε είδους στο νησί μας. Προσπάθειά μας ήταν και να στήσουμε υποδομές ώστε να φιλοξενούμε τακτικά αγώνες και προπονητικά camp χωρίς να χρειάζεται η μεταφορά σκαφών από αλλού και μέσα από αυτή τη διαδικασία, θέλουμε να γνωρίσουν οι Σκιαθίτες και οι επισκέπτες του νησιού την ιστιοπλοΐα. Αυτό πλέον είναι εφικτό, αφού από μία από τις παράπλευρες επιτυχίες του αγώνα ήταν και η απόκτηση των δύο εκ των τεσσάρων σκαφών που χρησιμοποιήθηκαν για τον αγώνα, έπειτα από σχετική χορηγία. Θέλουμε να κάνουμε την ιστιοπλοΐα τη νέα ενασχόληση όλων των παιδιών του νησιού και όραμά μας είναι μια θάλασσα γεμάτη με πανάκια όλο το χρόνο! Πρέπει τέλος να αναφερθεί, πως ως αποτέλεσμα της διάθεσης και της δουλειάς που γίνεται τοπικά, ήταν και η συμμετοχή ομάδας του Ναυτικού Ομίλου Σκιάθου στον ιδιαίτερα απαιτητικό αυτό αγώνα.

Traité de Rome

Το ιστορικό σκάφος ιστιοπλοϊκό σκάφος Traite De Rome, έρχεται στη Σκιάθο για λογαριασμό του ΝΟΣ! Το μοναδικό αυτό σκάφος, ναυπηγήθηκε το 1975 από το ναυπηγείο “Sparkman and Stephens” και αποτελεί ένα στολίδι της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας. Το σκάφος “ Traité de Rome ”, είναι χαρακτηρισμένο ως σκάφος «θρύλος» του διεθνούς φήμης ιστιοπλοϊκού αγώνα “Volvo Ocean Race” και έχει στο ενεργητικό του πολλά σημαντικά ταξίδια και αγώνες, μεταξύ των οποίων ο διάπλους του Ατλαντικού και ο γύρος του κόσμου. Το σημαντικότερο ταξίδι του όμως, από το οποίο πήρε και το όνομά του, το έκανε το 1977 στο πλαίσιο του εορτασμού της 20ης επετείου της επικύρωσης της Συνθήκης της Ρώμης του 1957, από την οποία ξεκίνησε η ιδέα της Ενωμένης Ευρώπης. Το ταξίδι αυτό ήταν ουσιαστικά η συμμετοχή στον αγώνα “Whitbread Round the World Race 1977-78“, ως πρέσβης καλής θέλησης της νεοσύστατης Ενωμένης Ευρώπης, με πλήρωμα αποτελούμενο από εννιά άτομα, ένα από κάθε χώρα μέλος, της τότε εννεαμελούς ΕΟΚ. Το “ Traité de Rome ”, ολοκλήρωσε τον αγώνα φέροντας τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα εννιά αστέρια στο άλμπουρό του και μεταφέροντας τα ιδεώδη και τις αρχές της Ενωμένης Ευρώπης, σε όλον τον κόσμο. Ακολούθως επισκέφτηκε τα βασικότερα Ευρωπαϊκά λιμάνια, μεταξύ των οποίων το Λονδίνο, το Δουβλίνο, η Κοπεγχάγη και η Χάγη, για να καταλήξει στην Αθήνα, όπου και έγιναν οι εορτασμοί για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων εισόδου της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τιμητικά ο αριθμός που δόθηκε και αναγράφεται στα ιστία του “ Traité de Rome ”, είναι το EUR 1. Πλέον τα μαθήματα και οι αγώνες ιστιοπλοΐας ανοιχτής θαλάσσης του ΝΟΣ θα γίνονται και με το Traite De Rome!

Στόχος μας είναι να κρατήσουμε τον όμιλο ενεργό και δραστήριο, μέσω κυρίως της διάδοσης και ανάπτυξης του αθλήματος της ιστιοπλοΐας στους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού μας, μικρούς και μεγάλους. Για να καταστεί το σχέδιο μας βιώσιμο, απαιτείται η συνεισφορά όλων.

Σας καλούμε όλους να γίνετε μέλη του Ναυτικού Oμίλου Σκιάθου, και να στηρίξετε έμπρακτα την νέα προσπάθεια επαναδραστηριοποίησης του ομίλου, το έργο που θέλουμε να παράξουμε και τον ναυταθλητισμό. Ως μέλος του Ναυτικού Ομίλου Σκιάθου, θα έχεις λόγο στις αποφάσεις που αφορούν στον όμιλο μας και μπορείς μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις να τεκμηριώνεις απόψεις για το παρόν και το μέλλον του σωματείου.

https://www.facebook.com/Nautical-Club-of-Skiathos-276975382426720/

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα