Tο Hellenic Match Racing Tour αρχίζει αύριο στον Ν.Ο.Βουλιαγμένης!

Gazzetta team
Tο Hellenic Match Racing Tour αρχίζει αύριο στον Ν.Ο.Βουλιαγμένης!

bet365

Το ταξίδι του Hellenic Match Racing Tour ξεκινά φέτος από την αθηναϊκή ριβιέρα και συγκεκριμένα την πανέμορφη Βουλιαγμένη.

Μια από τις πιο σημαντικές ιστιοπλοϊκές διοργανώσεις στην Ελλάδα βρίσκεται προ των πυλών, αφού στις 13, 14 και 15 Μαΐου θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης ο πρώτος αγώνας του Hellenic Match Racing Tour 2016.

Οι καλύτεροι Έλληνες και ξένοι αθλητές θα βρεθούν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην γραμμή εκκίνησης και θα προσπαθήσουν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στη “μάχη” για την ανάδειξη του νέου πρωταθλητή. Ο Παναγιώτης Μάντης, πολυνίκης του θεσμού με δύο κατακτήσεις τίτλων τα προηγούμενα χρόνια, και η ομάδα του Nespresso VMG Team, θα αποτελέσουν μία από τις συνολικά οκτώ ομάδες του Τουρ και ταυτόχρονα το μεγάλο φαβορί που όλοι θα θελήσουν να κερδίσουν προκειμένου να τον αφήσουν εκτός διεκδίσης του τροπαίου. Από κοντά, και η ομάδα του πολύπειρου Σπύρου Βενετσάνου, North Sails Ursa Minor, ο οποίος διαδέχτηκε τον Ιάσονα Σπανομανώλη στην θέση του skipper, θα προσπαθήσει να κάνει ένα καλό ξεκίνημα προκειμένου να βάλει τις βάσεις για μια καλή εμφάνιση στο φετινό τουρ. Η ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας, με καπετάνιο τον Αλέξανδρο Ταγαρόπουλο, έφτασε πέρυσι μια ανάσα από το κορυφαίο σκαλί του βάθρου της διοργάνωσης. Με την εμπειρία που έχει αποκτήσει από τις προηγούμενες δυο διοργανώσεις, θα προσπαθήσει φέτος για το κάτι παραπάνω... O Βαγγέλης Χειμώνας με την Rebuild Construction, ο Στρατής Ανδρεάδης με την Dark n Stormy Salty Bag, o Θοδωρής Τσουλφάς με την Tsoulfas Sailing Team, η Μαρία Τσαουσίδου με την AllinBlusive – NOΘ, καθώς και η Jolly του Jurek Strzemiecky, θα είναι οι υπόλοιπες ομάδες που θα προσπαθήσουν να διεκδικήσουν μια θέση στο βάθρο των νικητών στο πρώτο φετινό αγώνα του Hellenic Match Racing Tour.

Επειδή όμως οι “μονομαχίες” είναι πολλές και αγωνίζονται όλοι με όλους, ο τελικός νικητής του αγώνα της Βουλιαγμένης θα κριθεί από τις συνολικές επιδόσεις του και τόσο στις δυο μέρες των προκριματικών, την Παρασκευή και το Σάββατο (13 και 14 Μαΐου), όσο και στους τελικούς της Κυριακής.

Να σημειωθεί ότι η διοργάνωση, θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά στις άρτιες εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης. Πέρυσι ο Ν.Ο.Β είχε φιλοξενήσει τον 3ο αγώνα της χρονιάς, ενώ φέτος από την αθηναϊκή ριβιέρα θα ξεκινήσουν οι “περιπέτειες” των οκτώ καλύτερων ιστιοπλοϊκών ομάδων στο Τουρ.

 

Τελευταία Νέα