Ναϊσίδου: «Να βγάλει από την αφάνεια το γυναικείο χάντμπολ!»

Ναϊσίδου: «Να βγάλει από την αφάνεια το γυναικείο χάντμπολ!»

bet365

Ο κεκλεισμένων των θυρών δεύτερος τελικός του πρωταθλήματος Α1 γυναικών,στον οποίο η Νέα Ιωνία κατέκτησε τον τρίτο σερί τίτλο, δεν είχε την αίγλη που θα άξιζε στις δύο ομάδες. Είχε ένταση, θέαμα, όχι όμως και τη λάμψη και την ατμόσφαιρα που του έπρεπε και αυτό πέρα από το γεγονός ότι ήταν χωρίς θεατές, οφείλεται στη γενική αντιμετώπιση του γυναικείου χάντμπολ από την ομοσπονδία, όπως τόνισε η προπονήτρια της Νέας Ιωνίας, Σοφία Ναϊσίδου.

«Συγχαρητήρια στην διοίκηση της ομάδας για την στήριξη που είχαμε όλο αυτό το διάστημα, την συνέπεια και την πίστη που έδειξε απέναντι μας. Συγχατηρήτια στις αθλήτριες μου όχι τόσο για τη σημερινή εμφάνιση, αλλά για το γεγονός ότι κατάφεραν να ανέβουν όταν η ομάδα ήταν πεσμένη. Δεν θέλω να παραλείψω να ευχαριστήσω και τον Πένιοβιτς (ο πρώην προπονητής της Νέας Ιωνίας) για τη συμμετοχή του στη φετινή προσπάθεια. Ήταν ένα δύσκολο πρωτάθλημα, ο αθλητισμός και οι νίκες κρίνονται μέσα στα γήπεδα. Εγώ δεν πιστεύω σε δυναστείες αλλά στη δουλειά. Ελπίζω κι άλλες ομάδες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Νέας Ιωνίας και του ΠΑΟΚ, ώστε το επόμενο πρωτάθλημα να γίνει πιο ανταγωνιστικό», δήλωσε η Σοφία Ναϊσίδου στο gazzetta.gr και συμπλήρωσε:

«Αν και δεν είναι ώρα για γκρίνια, θέλω να καλέσω την Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδας να βγάλει από την αφάνεια το γυναικείο χάντμπολ. Έχουμε ανάγκη την εξωστρέφεια και αυτό μπορεί αν επιτευχθεί και με την μετάδοση των αγώνων στην τηλεόραση».

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Καφφάτος, ο οποίος στο προπονητικό του ντεμπούτο πανηγύρισε τον τίτλο της πρωταθλητριας ομάδας είπε: «Βρίσκομαι στο τιμόνι της ομάδας τον τελευταίο 1,5 μήνα, νομίζω ότι καταφέραμε να αναδιοργανώσουμε τους ρόλους που είχε κάθε παίκτρια στην ομάδα. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος οφείλεται στο γεγονός ότι καταφέραμε να παίξουμε πολύ καλή άμυνα, βρίσκοντας επιθετικές λύσεις όποτε έπρεπε».

Κεπεσίδου: «Το πήραμε γιατί το θέλαμε περισσότερο»

Η κορυφαία παίκτρια του πρωταθλήματος, Μάγδα Κεπεσίδου δήλωσε: «Παίξαμε με ψυχραιμία και μας βοήθησε πολύ ψυχολογικά η νίκη στον 1ο τελικό στην έδρα του ΠΑΟΚ. Κερδίσαμε τις προσωπικές μονομαχίες και ήμασταν γενικά καλύτερες στις μικρές μονομαχίες και στις λεπτομέρειες, που τελικά έκριναν και το αποτέλεσμα. Είχαμε καλύτερη άμυνα και πιο σωστές επιλογές στην επίθεση. Ο τίτλος αυτός ήρθε γιατί τον θέλαμε περισσότερο. Επίσης ήθελα να μείνω και στην έλευση του Δημήτρη Καφφάτου, η οποία αποδείχθηκε καταλυτική, άλλαξε την ψυχολογία στην ομάδα». Για το αν θα ήθελε να κάνει το βήμα στο εξωτερικό απάντησε: «Δεν ξέρω ακόμα είναι νωρίς. Οι… σειρήνες από το εξωτερικό υπάρχουν και σίγουρα βλέποντας προχθές το φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ, μου έτρεχαν τα σάλια... με έκανε να θέλω ακόμα περισσότερο να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου εκτός Ελλάδας».

Η Λαμπρίνα Τσάκαλου η οποία δεν σταμάτησε να φωνάζει προκειμένου να καθοδηγεί και να εμψυχώνει τις συναθλήτριες της και με τη λήξη του ματς έγινε ένα με της υπόλοιπες παίκτριες υπογράμμισε για την εμπειρία του να μην παίζεις: «Λείπω από την αγωνιστική δράση τους τελευταίους δύο μήνες, δεν έχασα πολλά παιχνίδια, δεν ήμουν όμως στους τελικούς. Μπορώ να πω ότι το να βλέπεις απ' έξω το παιχνίδι είναι πολύ πιο ψυχοφθόρο, αφού το μόνο που κάνεις είναι να φωνάζεις, δεν συμμετέχεις δεν παίζεις, δεν βοηθάς. Γι αυτό και έχασα τη φωνή μου».

Η 19χρονη Αγνή Ζυγούρα, η οποία έπαιξε υποδειγματική άμυνα, σκοράροντας παράλληλα τέσσερα τέρματα σχολίασε αμέσως ματά τα πανηγύρια: «Όταν τελειώνει ένα ματς ποτέ δεν θυμάμαι αμέσως μετά τι έγινε! Σιγά-σιγά μου έρχονται οι λεπτομέρειες του αγώνα και προσπαθώ να τις επεξεργαστώ. Αυτό στο οποίο θέλω να μείνω είναι το φτάσαμε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος γιατί σε κανένα σημείο του αγώνα δεν πιστέψαμε ότι θα χάσουμε. Αρχικά το ματς ήταν σχετικά ισορροπημένο όμως γρήγορα πήραμε κεφάλι στο σκορ και με φοβερή ψυχολογία δεν αφήσαμε περιθώρια στον ΠΑΟΚ.

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος για τρίτη συνεχή χρονιά είναι τεράστια επιτυχία, με δεδομένο ότι ήρθε έχοντας χάσει την καλύτερης μας παίκτρια και τον τελικό του Κυπέλλου, γεγονότα που δημιούργησαν πίεση. Την κατάλληλη στιγμή εμφανίστηκε ο Δημήτρης Καφφάτος, ο οποίος πίστεψε στην καθεμία από εμάς ξεχωριστά και όλες μαζί φτάσαμε στην κατάκτηση του στόχου μας».

Η προπονήτρια του ΠΑΟΚ, Γρηγορία Γκόλια αποφάνθηκε: «Συγχαρητήρια στη Νέα Ιωνία. Είναι πανάξια πρωταθλήτρια. Πιστεύω το πρωτάθλημα κρίθηκε στον 1ο τελικό, στον οποίο που ηττηθήκαμε στη Θεσσαλονίκη. Επηρεάστηκε η ψυχολογίας μας και παρότι παλέψαμε το ματς σήμερα, δεν είχαμε τα ψυχικά αποθέματα για να πάρουμε τη νίκη».

Τέλος, η Μυτώ Νούλα κατέληξε: «Παρότι το ματς αρχικά ήταν αμφίρροπο, χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση μας και αυτό είχε ως συνέπεια να χάσουμε την ψυχραιμία μας να κάνουμε λάθη και τελικά χάσουμε και την ψυχολογία. Δεν θεωρώ ότι μας επηρέασε ο πρώτος χαμένος τελικός, ήρθαμε για να κερδίσουμε, αλλά δεν τα καταφέραμε».

 

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα