Ο... «Νόμος» της Στεφανίδη στο Σύνταγμα!

Ο... «Νόμος» της Στεφανίδη στο Σύνταγμα!

bet365

Η Κατερίνα Στεφανίδη ήταν η απόλυτη πρωταγωνίστρια του Athens Street Pole Vault, που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος, αφού κατάφερε να επιβάλλει το δικό της νόμο, που την ήθελε νικήτρια εντός έδρας.


Η Ελληνίδα επικοντίστρια με άλμα στα 4,65μ. κατέκτησε την πρώτη θέση, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Βενεζουελάνα Ρομπέιλις Πεϊνάδο 4.50μ. και τρίτη την Τσέχα Πτατσνικοβά με 4.40μ.


Η αθλήτρια και σύζυγος του Μίτσελ Κρίερ, μόλις τρεις ημέρες μετά την κατάκτηση της τρίτης θέσης στο Diamond League της Ντόχα, ξεκίνησε τις προσπάθειες της από τα 4.40μ., όπου είχε έγκυρη προσπάθεια και συνέχισε με επιτυχημένες προσπάθειες στα 4.55 και 4.60μ. Άξια αναφοράς είναι η προσπάθεια της στα 4.55μ. καθώς έκανε δύο αρνήσεις και τελικά ξεπέρασε χωρίς πρόβλημα τον πήχη. Μετά τα 4.65μ. και έχοντας μείνει μόνη της, η Στεφανίδη δοκίμασε στα 4.74μ. προκειμένου να σπάσει το ατομικό της ρεκόρ στον ανοικτό στίβο, όμως έκανε τρεις άκυρες προσπάθειες.


Η Πεϊνάδο έγινε αιτία να «παγώσουν» οι παρευρισκόμενοι, όταν στην τρίτη προσπάθεια της στα 4.60 έσπασε το κοντάρι, με την ίδια να πέφτει άτσαλα πάνω στο στρώμα χωρίς ευτυχώς να τραυματίζεται σοβαρά. Η 19χρονη αθλήτρια, είχε δικαίωμα να επαναλάβει το άλμα της, ωστόσο προτίμησε να σταματήσει.


«Ευχαριστώ τον κόσμο που βρέθηκε εδώ. Δυστυχώς ο αέρας δεν μου επέτρεψε να κάνω ρεκόρ. Επίσης ένα ακόμη θέμα που είχα είναι ότι δεν ήμουν έτοιμη για τόσο γρήγορο διάδρομο. Πάντως είμαι πολύ ευχαριστημένη από την παρουσία μου, το 4.45μ. το έκανα με μικρό κοντάρι, πιο μικρό και από αυτά που ξεκινούσα στον κλειστό. Τώρα το πρόγραμμα έχει Μαρόκο σε 10 ημέρες και στη συνέχεια Ρώμη, Μπέρμιγχαμ και το Γκαλά της Φιλοθέης», δήλωσε η Κατερίνα Στεφανίδη στο gazzetta.gr και πρόσθεσε:

«Η προετοιμασία μου μέχρι στιγμής πάει πολύ καλά. Τόσο καλά που για να πω την αλήθεια δεν περίμενα να κάνω αυτή την εμφάνιση στην Ντόχα. Αυτήν την περίοδο η προπόνηση μου έχει βάρη και δρόμους, επομένως δεν ήμουν φορμαρισμένη, ενώ επίσης δεν είχα προσαρμοστεί καθόλου με τον ύπνο, είχα το πρόγραμμα ύπνου της Αμερικής.
Σε ότι αφορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι ο μεγάλος στόχος μου και προχωρώ βήμα-βήμα. Το βασικό είναι να παραμείνω υγιής έως τότε και να είμαι στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση στα μέσα Αυγούστου».

Τέλος, για το αν επηρεάστηκε μετά την πτώση που είχε η Πεϊνάδο, λόγω της θραύσης του κονταριού η Στεφανίδη είπε: «Είναι κάτι που δεν με επηρέασε καθόλου. Το κοντάρι που είχε η αθλήτρια είναι ίδια μάρκα με εκείνα που χρησιμοποιούσε η Νικόλ (Κυριακοπούλου), η οποία είχε αντίστοιχες ατυχίες. Οπότε δεν είχα καμία ανησυχία».

Θυμίζουμε ότι η Νικόλ Κυριακοπούλου, η οποία αρχικά είχε δηλώσει συμμετοχή αναγκάστηκε να την αποσύρει λόγω λόγω ενοχλήσεων στον ώμο.

Η επιστροφή της Λεδάκη

Η Στέλλα Λεδάκη έκανε την πρώτη της αγωνιστική εμφάνιση έπειτα από 1,5 χρόνο απουσίας λόγω τραυματισμού στο πόδι. Η επικοντίστρια του Ελ. Βενιζέλου, ξεπέρασε τα 4,30μ. έχοντας στη συνέχεια μία άκυρη στα 4.40μ. και δύο στα 4.50μ., δείχνοντας ότι βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο για να πετύχει στο στόχο της που δεν είναι άλλος από το να πιάσει το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.


Η 28χρονη αθλήτρια που κατέλαβε την 6η θέση δήλωσε: «Έγινε ένας ωραίος αγώνας και το κοινό ήταν θερμό! Σε ότι αφορά στην εμφάνιση τη δική μου είμαι ικανοποιημένη, με δεδομένο ότι πριν από τρεις ημέρες είχα πάθει μυϊκό σπασμό στη μέση στη διάρκεια αγώνων που διοργάνωση ο σύλλογος μου, «Ελ. Βενιζέλος». Παρότι ήμουν χάλια δεν ήθελα να ακυρώσω τη συμμετοχή μου, αλλά δεν ήμουν πολύ αισιόδοξο για το κατά πόσο θα είμαι σε θέση να αντεπεξέλθω. Τελικά όλα πήγαν καλά.


Επιτέλους έπειτα 1,5 χρόνο επέστρεψα στην αγωνιστική δράση. Η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είχα την οικονομική δυνατότητα να κάνω τις απαιτούμενες θεραπείες. Η μόνη βοήθεια που είχα ήταν από το σύλλογο μου, ενώ προσφάτως τα X-Store ανέλαβαν τη χορηγία των συμπληρωμάτων μου, τα οποία επίσης κάλυπτα με δικά μου έξοδα. Ήταν πολύ πιεστική περίοδος για μένα, αν αναλογιστεί κανείς ότι κάνω το μεταπτυχιακό μου στην ψυχολογία, εργάζομαι ως γυμνάστρια προκειμένου να έχω κάποια έσοδα και παράλληλα, προσπαθούσα να ξεπεράσω το πρόβλημα τραυματισμού.
Θέλω πολύ να είμαι στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να κάνω μία εμφάνιση καλύτερη από εκείνη στο Λονδίνο, όπου είχα καταλάβει την 13η θέση»

Η κατάταξη

1. Κατερίνα Στεφανίδη 4.65μ.

2. Ρομπέιλις Πεινάδο (Βενεζουέλα) 4.50μ.

3. Γιρίνα Πτατσνικοβά (Τσεχία)4.40μ.

4. Καταρίνα Μπάουερ (Γερμανία) 4.30μ.

4. Κλοέ Ανρί (Βέλγιο) 4.30μ.

6. Στέλλα Λεδάκη 4.30μ.

7.Ελένη Κλαούντια Πόλακ 3.35μ.

Κασσωτάκη Μυρτώ δεν πήρε κατάταξη

8.

 

Τελευταία Νέα