Μάλαϊ στο gazzetta.gr: «Πιο δύσκολο το φετινό TihioRace»

Μάλαϊ στο gazzetta.gr: «Πιο δύσκολο το φετινό TihioRace»

bet365

H Μαρία Μάλαϊ μίλησε στο gazzetta.gr για τη συμμετοχή της στο TihioRace τονίζοντας ότι φέτος ο πήχης έχει ανέβει! Οι δυσκολίες του πρωταθλητισμού και τα τρέξιμο μέσα στην πόλη.

Η Μαρία Μάλαϊ συμμετέχει για 3η συνεχόμενη χρονιά στον αγώνα ορεινού δρόμου TihioRace, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Μαΐου στο Τείχιο Φωκίδας.

Η περσινή θριαμβεύτρια στη διαδρομή των 25 χλμ. μίλησε στο gazzetta.gr για τις δυσκολίες του αγώνα, τις θυσίες που απαιτεί ο πρωταθλητισμός αλλά και την ανάγκη που έχουμε τα τρέξιμο στην καθημερινότητά μας για να… ξεφύγουμε.

Τρίτη συνεχόμενη χρονιά για το TihioRace. Να περιμένουμε για δεύτερη σερί χρονιά να κάνεις τον καλύτερο χρόνο;

Είμαι σε καλή κατάσταση αλλά δεν υπάρχουν δεδομένα, η διαδρομή του αγώνα έχει μεγαλώσει κατά 2km και έτσι δεν θα είναι εύκολος ένας χρόνος σαν τον περσινό.

Ούσα πρωταθλήτρια στο ορεινό τρέξιμο, θεωρείς πιο εύκολο να τρέχεις μέσα στον στίβο ή ακόμη και στο δρόμο;

Τα τελευταία 3 χρόνια συμμετέχω σε αγώνες ορεινού τρεξίματος, δεν θεωρώ τον εαυτό μου ακόμα βουνίσια, επειδή ξεκίνησα από τον στίβο ίσως τον θεωρώ λίγο πιο εύκολο, είναι πιο συγκεκριμένη και η προπόνηση εκεί, τον δρόμο τον θεωρούσα πάντα δύσκολο, επίπονο και μονότονο.

Τελευταία, βλέπουμε μέσα στην πόλη όλο και περισσότερο κόσμο να κάνει τζόκινγκ ή να ασχολείται με το τρέξιμο. Πιστεύεις ότι ως χώρα έχουμε κάνει βήματα προόδου στη διάδοση του ευρύτερου αθλητισμού. Διοργανώσεις όπως το TihioRace βοηθούν σ’ αυτό;

Σίγουρα έχουν γίνει βήματα που βοηθάνε πολύ στην ανάπτυξη του αθλήματος και σε αυτό συνέβαλαν οι πολλοί αγώνες που διοργανώνονται από ανθρώπους που αγαπάνε το άθλημα αλλά και οι εμπορικές εταιρείες του χώρου που τους στηρίζουν. Έτσι τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερος κόσμος ασχολείται με το τρέξιμο, πιστεύω πως είναι μια ανάγκη να ξεφύγει λιγάκι από την δύσκολη καθημερινότητα.

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι για κάποιον να κάνει πρωταθλητισμό στις μέρες μας. Από την άποψη ότι και η εύρεση χορηγών θα είναι δύσκολη. Και τι θα πρέπει να ξέρει κάποιος πριν αποφασίσει να ασχοληθεί επαγγελματικά με τον αθλητισμό;

Πιστεύω πως ο πρωταθλητισμός δεν είναι για όλους, είναι μια επιλογή δύσκολη γενικά και ειδικά στις μέρες μας, σίγουρα οι χορηγοί είναι πολύ χρήσιμοι. Επαγγελματικά στον χώρο του τρεξίματος δεν υπάρχει μέλλον, είναι δύσκολο να τα πετύχεις όλα έτσι ώστε να μπορείς να ζήσεις από αυτό.

Το μεγαλύτερο μάθημα το έχεις πάρει ύστερα από νίκη ή ήττα;

Σίγουρα έχω πάρει μαθήματα και από νίκες και από ήττες μου, νομίζω πως από μια ήττα παίρνεις μεγαλύτερο μάθημα.

Μέσα από αγώνες όπως το TihioRace δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουμε και τις ομορφιές της Ελλάδας. Το ορεινό τρέξιμο θα μπορούσε να αποτελέσει ένα μέσο για την προβολή του αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα;

Το ορεινό τρέξιμο φυσικά και αποτελεί ένα σημαντικό μέσο προβολής στον αθλητικό τουρισμό. Γίνονται τόσοι πολλοί αγώνες σε τόσα πολλά διαφορετικά μέρη της Ελλάδας που δεν ήξερα καν που βρίσκονται πριν και τα έχω γνωρίσει μέσα από το τρέξιμο.

Ποια τα σχέδιά σου και τα όνειρά σου;

Δεν κάνω γενικά πολλά σχέδια και όνειρα, μετά το TihioRace έχω στόχο ένα προσωπικό ρεκόρ στο Olympus Marathon.

Πως περιμένεις τον αγώνα;

Τον περιμένω λίγο πιο εύκολο από τον περσινό και ας μεγάλωσε λιγάκι η διαδρομή, γιατί βρίσκομαι σε καλύτερη κατάσταση. Ανυπομονώ να φτάσω στην κορυφή που μου αρέσει πολύ.

Το μήνυμά σου στον κόσμο αλλά και στους... αντιπάλους σου;

Το μήνυμα μου στον κόσμο είναι αυτό που λέω και στους φίλους μου, να έρθουν να γνωρίσουν το βουνό όχι μόνο ως τρόπο άθλησης αλλά και σαν μια ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στην φύση. Δεν έχω αντιπάλους, έχω συναθλητές και τους εύχομαι να διασκεδάσουν κάθε χιλιόμετρο.

*Το TihioRace περιλαμβάνει όλες τις ηλικιακές κατηγορίες για άντρες και γυναίκες σε 4 χιλιομετρικές κατηγορίες των 5 χλμ, των 15 χλμ, των 27 χλμ και το Wolf Race, τη νέα διαδρομή των 50 χλμ, που υπόσχεται την απόλυτη δρομική εμπειρία. Η υποβολή των αιτήσεων ολοκληρώνεται την Τρίτη 10 Μαΐου. www.tihiorace.gr Η Μαρία Μάλαϊ ασχολείται από την παιδική της ηλικία με τον αθλητισμό και πιο συγκεκριμένα με το τρέξιμο, τα τελευταία χρόνια όμως έχει μαγευτεί από το ορεινό τρέξιμο.

 

Τελευταία Νέα