Λάμψη παγκοσμίων αστέρων στο XTERRA Greece Championship 2016

Λάμψη παγκοσμίων αστέρων στο XTERRA Greece Championship 2016

Λάμψη παγκοσμίων αστέρων στο XTERRA Greece Championship 2016

Η αθηναϊκή ριβιέρα και συγκεκριμένα η περιοχή της Βουλιαγμένης, φόρεσε τα καλά της και υποδέχτηκε για πρώτη φορά το XTERRA Greece Championship, σε μια γιορτή αντάξια του ονόματος και του μεγέθους της διοργάνωσης. 

Αθλητές από 23 χώρες του κόσμου, 25 επαγγελματίες αθλητές και αθλήτριες και οι περισσότεροι Ελληνες τριαθλητές που έχουν πάρει ποτέ μέρος στη διοργάνωση, βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου στη γραμμή εκκίνησης στη ακτή της Βουλιαγμένης, στην ίδια τοποθεσία όπου το καλοκαίρι του 2004 είχε φιλοξενηθεί το αγώνισμα του Ολυμπιακού τριάθλου.

Η θερμοκρασία άγγιζε το Σάββατο τους 19 βαθμούς Κελσίου και ορισμένα σύννεφα έκαναν  που και που την εμφάνισή τους στον αττικό ουρανό, διευκολύνοντας το έργο των αθλητών, η συμμετοχή των οποίων ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αγγίζοντας αριθμούς ρεκόρ για τη διοργάνωση, η οποία μετά από τρία χρόνια διεξαγωγής της στη λίμνη Πλαστήρα «μετακόμισε» στη Βουλιαγμένη.

Στους άνδρες ο Ισπανός Roger Serrano, νικητής στο πρώτο αγώνα του XTERRA Europe στη Μάλτα, ήταν αυτός που έκοψε πρώτος το νήμα στη γραμμή του τερματισμού, αφήνοντας 2ο τον συμπατριώτη του και τρεις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή του XTERRA World Championship, Ruben Ruzafa. Ο τελευταίος, δεν βρέθηκε σε καλή μέρα κι έχασε πολύτιμο χρόνο στο πρώτο σκέλος του αγώνα, το κολύμπι κι όσο κι αν υπερέβαλε εαυτόν στο ποδήλατο και το τρέξιμο, δεν κατάφερε να καλύψει τη διαφορά που είχε «χτίσει» ο Roger Serrano. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Γάλλος Brice Daubord, ο οποίος τερμάτισε μόλις 20 δευτερόλεπτα πίσω από τον Ruben Ruzafa. Ο νικητής του περυσινού XTERRA Greece Championship, Kris Coddens, κατέλαβε την 6η θέση.

Στις γυναίκες, με ένα σπριντ στα τελευταία μέτρα, η Τσέχα Helena Erbenova, πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2015, κατόρθωσε να τερματίσει πρώτη, αφήνοντας δεύτερη τη νικήτρια του πρώτου αγώνα του XTERRA Europe, Brigitta Poor από την Ουγγαρία και τρίτη την Ελβετή Ladina Buss.

Best of internet