Ήττα για τον Κύργιο, συνεχίζουν Νισικόρι, Ναδάλ, Μάρεϊ και Τζόκοβιτς!

Gazzetta team
Ήττα για τον Κύργιο, συνεχίζουν Νισικόρι, Ναδάλ, Μάρεϊ και Τζόκοβιτς!

bet365

Ο Νικ Κύργιος παρά την εξαιρετική του εμφάνιση υπέκυψε με 6-7 (6), 7-6 (1), 6-3 απέναντι σε έναν αποφασισμένο Κέι Νισικόρι, ο οποίος πήρε το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά του Μasters της Μαδρίτης. Στους «4» εξασφάλισαν την πρόκριση τους Ναδάλ και Μάρεϊ, οι οποίοι θα τεθούν αντιμέτωποι για μία θέση στον τελικό. Στα ημιτελικά και ο Τζόκοβιτς, που επικράτησε μεε 2-0 σετ (6-3, 6-4) απέναντι στον Ράονιτς,

Αυτός θα είναι ο τρίτος συναπτός ημιτελικός στη Μαδρίτη για τον Νισικόρι, ο οποίος εκτός απροόπτου θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος αναμετράται στον ημιτελικό με τον Μίλος Ράονιτς.

Ο Νισικόρι διεκδικεί στη Μαδρίτη τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας του, αφού στο παρελθόν δεν έχει πανηγυρίσει τίτλο σε διοργάνωση γκραν σλαμ ή Masters.

Kορυφαία στιγμή για εκείνον ήταν το 2014 όταν έφτασε κοντά στην εκθρόνιση του «Βασιλιά» στις χωμάτινες επιφάνειες Ραφαέλ Ναδάλ.

Σε ότι αφορά στον Άντι Μάρεϊ επικράτησε 6-3, 6-2 του Τόμας Μπέρντιχ και απομένουν δύο νίκες για να υπερασπιστεί τον τίτλο του στην ισπανική πρωτεύουσα. Ο Βρετανός χρειάστηκε 77 λετπά για να πάρει τη πρόκριση στον ημιτελικό, όπου θα βρει μπροστά του το εμπόδιο του Ραφαέλ Ναδάλ.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Μάρεϊ στο χώμα επί του Τσέχου, με τον οποίο έχουν αναμετρηθεί συνολικά 14 φορές, με τον Σκωτσέζο να προηγείται 8-6.

Tα στατιστικά μεταξύ των Ναδάλ και Μάρεϊ είναι μάλλον αποκαρδιωτικά για τον δεύτερο, με τον Ισπανό να προηγείται 17-6. Από τις 23 αναμετρήσεις οι 9 είναι στο χώμα, με τον Ναδάλ να είναι ο νικητής απασών.

Ο Ναδάλ από την πλευρά του επικράτησε 6-0, 4-6, 6-3 του Πορτογάλου Ζοάο Σόουζα σε 2 ώρες. Παρότι ξεκίνησε δυνατά, η συνέχεια αποδείχθηκε ιδιαίτερα απαιτητική, ωστόσο στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και εξασφάλισε για 4η διαδοχική σεζόν (9η συνολικά) την πρόκριση του στα ημιτελικά του θεσμού.

Ο Ράφα θα διεκδικήσει απέναντι στον Μάρεϊ τον 50ο τίτλο του στο χώμα και 29ο σε διοργάνωση Masters.

Η Νόβακ Τζόκοβιτς σφράγισε το τέταρτο και τελευταίο εισιτήριο για τα ημιτελικά, επικρατώντας με 2-0 σετ (6-3, 6-4) σε 1 ώρα και 144 λεπτά του Μίλος Ράονιτς και θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Κέι Νισικόρι, με έπαθλο την παρουσία του σε έναν ακόμα τελικό.

Παρά τη φιλότιμη προσπάθεια του Κροάτη Νο.10 του ταμπλό, ο 28χρονος Σέρβος κατάφερε να πάρει την πρόκριση, ανεβάζοντας στις 7 τις συνεχόμενες επιτυχίες του απέναντι στον Ράονιτς και θα αντιμετωπίσει στον δεύτερο ημιτελικό του τουρνουά τον Νισικόρι, ο οποίος έχει καταφέρει δύο φορές στο παρελθόν να λυγίσει το Νο.1 της κατάταξης, με τον Τζόκοβιτς να ψάχνει τον 29ο τίτλο σε διοργάνωση Μasters στην καριέρα του.

Χάλεπ και Τσιμπούλκοβα στον τελικό!

Στις γυναίκες το τρόπαιο θα διεκδικήσουν οι Σιμόνα Χάλεπ και η Ντομίνικα Τσιμπούλκοβα. Η Ρουμάνα επιβλήθηκε 6-2, 6-0 της Αυστραλής Σαμάνθα Στόσουρ, με την Τσιμπούλκοβα να γιορτάζει τα 27α γενέθλια της με νίκη 6-1, 6-1 επί της Λουίζα Τσιρίκο σε λιγότερο από μία ώρα.

«Είμαι πάντα πιο συναισθηματική όταν κερδίσω. Ακόμα και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Είναι ένα μέρος μου. Αλλά ήμουν στ' αλήθεια χαρούμενη, επειδή ο σημερινός αγώνας δεν ήταν εύκολος. Έπαιζα όμως πολύ καλά. Κυριαρχούσα στο court και ήμουν πνευματικά πολύ δυνατή», είπε η Σλοβάκα.

Xάλεπ και Τσιμπούλκοβα έχουν αναμετρηθεί 4 φορές, με την τελευταία να μετρά 3 νίκες. Ωστόσο, αξία έχει ότι η Χάλεπ έχει νικήσει στη μοναδική αναμέτρηση των δύο στο χώμα, στο τουρνουά το Βρυξελλών το 2012.

 

Τελευταία Νέα