Οι κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι επικοντιστές στο Σύνταγμα

Gazzetta team
Οι κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι επικοντιστές στο Σύνταγμα

bet365

Για τέταρτη συνεχή χρονιά οι κορυφαίοι επικοντιστές δίνουν ραντεβού στο Σύνταγμα για το Athens Pole Vault, στο οποίο θα πρώτη φορά θα μετάσχουν και οι καλύτερες επικοντρίστριες.

Ο 4ος αγώνας που έχει καθιερώσει ο ΣΕΓΑΣ στη χώρα μας με την επωνυμία «Athens Street Pole Vault» θα διεξαχθεί στην πλατεία Συντάγματος την Τρίτη 10 Μαΐου με ώρα έναρξης 14:30.

Ενώ μέχρι φέτος στον αγώνα μετείχαν μόνο άνδρες, ο ΣΕΓΑΣ αποφάσισε και την συμμετοχή γυναικών δίνοντας την ευκαιρία στους φίλους του στίβου να απολαύσουν τον συναγωνισμό μεταξύ σπουδαίων αθλητριών του αγωνίσματος.

Αποκορύφωμα στο φετινό Athens Street Pole Vault Γυναικών, η συνάντηση των δύο κορυφαίων Ελληνίδων για πρώτη φορά επί ελληνικού εδάφους.

Πρόκειται για την Νικόλ Κυριακοπούλου η οποία το 2015 διέγραψε μια καταπληκτική πορεία, καταρρίπτοντας πρώτα το εθνικό ρεκόρ με 4.83μ ενώ στη συνέχεια κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στο Πεκίνο και την κατάκτηση του διαμαντιού στο Diamond League.

Μπροστά στους Έλληνες φιλάθλους και η Κατερίνα Στεφανίδη η οποία το φέτος (20/2) κατέρριψε στη Νέα Υόρκη, το ρεκόρ της Κυριακοπούλου με 4.90μ και στη συνέχεια κατέκτησε το χάλκινο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο Πόρτλαντ.

Στους άνδρες το παρών θα δώσουν ο παγκόσμιος πρωταθλητής Κώστας Φιλιππίδης και ο επίσης παγκόσμιος πρωταθλητής παίδων Εμμανουήλ Καραλής.

 

Τελευταία Νέα