Ασημάκη: «Nα βρούμε το δρόμο προς την επιτυχία»

Gazzetta team
Ασημάκη: «Nα βρούμε το δρόμο προς την επιτυχία»

bet365

Αλεξάνδρα Ασημάκη και Μίλβα Καλογεράκου έδωσαν το σύνθημα προκειμένου η εθνική ομάδα να επαναπροσδιορίσει τους στόχους της.

Η παρουσία της Ελλάδας στο φετινό World League Γυναικών ολοκληρώθηκε την Τρίτη το βράδυ, μετά τη νίκη επί της Γερμανίας με 23-5.

Η Εθνική μας έμεινε εκτός συνέχειας της διοργάνωσης, τερματίζοντας 3η στον όμιλο και δύο διεθνείς μας πολίστριες, οι Αλεξάνδρα Ασημάκη και Μίλβα Καλογεράκου μίλησαν για την από εδώ και έπειτα πορεία της Ελλάδας και αναφέρθηκαν στον αποκλεισμό από τη συνέχεια του World League αλλά και των Ολυμπιακών Αγώνων.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΣΗΜΑΚΗ (Διεθνής πολίστρια)

«Η αλήθεια είναι πως, μετά και την ολοκλήρωση της παρουσίας μας στο World League, δεν έχουμε κάποιον άμεσο στόχο ούτε αγωνιστική υποχρέωση. Ο στόχος μας τώρα είναι το να κάνουμε μια πολύ καλή πορεία την επόμενη τετραετία και να καταφέρουμε να πάμε στην επόμενη Ολυμπιάδα. Είναι άσχημο το γεγονός ότι ήδη έχουμε μείνει έξω από δύο Ολυμπιακούς Αγώνες και πρέπει να το διορθώσουμε. Βεβαίως, ενδιάμεσα υπάρχουν και Ευρωπαϊκά αλλά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα, όπου πρέπει να βρούμε το δρόμο προς την επιτυχία και να «χαράξουμε» μια καλή πορεία. Προσωπικά, είμαι αισιόδοξη για το μέλλον αυτής της ομάδας και πρέπει να συνεχίσουμε να στοχεύουμε ψηλά, διότι, πέραν του αποκλεισμού από την Ολυμπιάδα, δεν πετύχαμε γενικά τους στόχους που είχαμε θέσει φέτος, ούτε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ούτε στο World League. Η Ελλάδα μπορεί και οφείλει να επιστρέψει στην ελίτ του παγκοσμίου πόλο και να διεκδικεί με αξιώσεις κάθε διάκριση. Υπάρχει και το υλικό, αλλά και η θέληση, η υπομονή και η όρεξη για δουλειά».

ΜΙΛΒΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΟΥ (Διεθνής πολίστρια)

«Παρά το γεγονός ότι ουσιαστικά είχαμε αποκλειστεί, εμείς συνεχίσαμε να παίζουμε με πάθος και απέναντι στη Ρωσία και απέναντι στη Γερμανία, δίνοντας το εκατό τοις εκατό των δυνάμεών μας. Πλέον προχωράμε για τις επόμενες διοργανώσεις και θέλουμε να διεκδικήσουμε κάθε δυνατό τίτλο. Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε να προκριθούμε ούτε στο World League ούτε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όμως θα συνεχίσουμε εντατικά την προσπάθεια. Η Εθνική μας έχει μέλλον μπροστά της και αυτό φαίνεται και από τις διακρίσεις στα ηλικιακά πρωταθλήματα. Θεωρώ πως έχουμε την δυνατότητα και τα φόντα να φτάσουμε πολύ ψηλά».

 

Τελευταία Νέα