Υπέταξε τον Σταν ο Κύργιος! (gTV)

Gazzetta team
Υπέταξε τον Σταν ο Κύργιος! (gTV)

bet365

Ο Νικ Κύργιος νίκησε 2-0 σετ τον Σταν Βαβρίνκα στον 2ο γύρο του τουρνουά Masters 1000 της Μαδρίτης.

Ο 21χρονος, Νο21 στον κόσμο επιβλήθηκε του μεγάλου αντίπαλου του στο δεύτερο χωμάτινο Masters 1000 της σεζόν και πέρασε στον 3ο γύρο του τουρνουά της ισπανικής πρωτεύουσας. Ο big-server Αυστραλός έδειξε μέταλλο κόντρα στον Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης και αφού πήρε και τα δύο σετ έφτασε το σερί του φέτος στα tie-break στο 7-1. Με 25 winners και μόλις 16 αβίαστα λάθη, ο Κύργιος επικράτησε 7-6 (7), 7-6 (2), σε 1 ώρα και 45 λεπτά και πέρασε στους «16» για δεύτερη σερί χρονιά, ενώ πέρυσι είχε κάνει κάτι ανάλογο αποκλείωντας τον Ρότζερ Φέντερερ. Ο επόμενος αντίπαλος του άσου που έχει Ελληνα πατέρα, θα προκύψει από το ζευγάρι Γκαέλ Μονφίς - Πάμπλο Κουέβας.

Τον Πάμπλο Κουέβας θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο ο Κύργιος, με τη νίκη του να προσφέρεται σε απόδοση 1.55 στην Interwetten.

Στο πρώτο tie-break ο Αυστραλός προηγήθηκε 4-1 και παρότι ο Σταν το γύρισε σε 5-4 κράτησε την ψυχραιμία του, με μεγάλα χτυπήματα έσβησε δύο set points του Ελβετού και επικράτησε 9-7. Στο δεύτερο σετ οι δύο παίκτες ήταν περισσότερο κυρίαρχοι από τη γραμμή του σερβίς και ο Κύργιος αυτή τη φορά πήρε το tie-break με 7-2.

 

Τελευταία Νέα