Ιστιοπλοΐα στη Σκιάθο; Ναι.

Gazzetta team
Ιστιοπλοΐα στη Σκιάθο; Ναι.

bet365

Σε ώρες μετριέται πλέον ο χρόνος για το προειδοποιητικό σήμα του πρώτου match του Skiathos Palace Cup.

Για πρώτη φορά, αγώνες ιστιοπλοΐας θα πραγματοποιηθούν σε ένα απαράμιλλο φυσικό στίβο, αυτόν του όρμου των Κουκουναριών. Νεογέννητο παιδί δυο ομίλων, του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος και του Ναυτικού Ομίλου Σκιάθου, ο αγώνας αυτός έχει έρθει για να δείξει σε όλους, ότι μακριά από τα αστικά κέντρα μπορούν να στηθούν οι καλύτερες διοργανώσεις!

Στο άθλημα της ιστιοπλοΐας, η συνταγή είναι δοκιμασμένη: Palma de Mallorca, Capri, Sardinia και πολλά άλλα γνωστά θέρετρα, φιλοξενούν πλέον τις μεγαλύτερες διοργανώσεις τόσο στην ανοικτή θάλασσα όσο και στις μικρές κατηγορίες. Δείχνοντας για σειρά ετών μια φοβερή φιλοξενία και παράλληλα χτίζοντας υποδομές και τεχνογνωσία, εκμεταλλεύτηκαν τους θαλασσίους στίβους τους και τώρα διοργανώνουν τα μεγαλύτερα και τα πιο προβεβλημένα πρωταθλήματα στο χώρο. Πλέον έχουν φτιάξει τεχνητά μια υψηλή σεζόν σε εποχές του χρόνου που άλλα μέρη ακόμα βρίσκονται στις τουριστικές εκθέσεις προσπαθώντας να πουλήσουν -ξανά- θάλασσα και ήλιο.

Αν το σκεφτεί κανείς, δεν είναι παράλογο: Ιδιοκτήτες, πληρώματα και αθλητές με μεγάλη χαρά βλέπουν την προκήρυξη ενός αγώνα μακριά από τους ομίλους τους και τα καρνάγια που αποτελούν την καθημερινότητά τους. Ειδικά αν αυτή η προκήρυξη αγώνα είναι σε ένα φοβερό θέρετρο, αυτό ξεκινάει να σημαίνει ότι θα ζήσουν μοναδικούς αγώνες αλλά και apres sail εκδηλώσεις! Ταυτόχρονα, δεν θα έχουν να σκέφτονται τι θα κάνουν οι οικείοι τους, όσο αυτοί αγωνίζονται, αφού σίγουρα θα έχουν ασχολίες! Ασχολίες που είτε απλόχερα παρέχει ο κάθε προορισμός ανάλογα με τη φύση του ή που τις έχτισαν οι ντόπιοι ως απόρροια των διοργανώσεων αυτών.

Όλα αυτά δεν χτίστηκαν σε μια ημέρα. Οι τοπικές κοινωνίες αγκάλιασαν για χρόνια τις εκδηλώσεις αυτές, χορηγοί ξεκίνησαν να βλέπουν όφελος από τη στήριξη σε αυτές τις διοργανώσεις και οι συμμετοχές χτίστηκαν μια μια, σε βάθος χρόνου. Πλέον, τα πληρώματα θεωρούν δεδομένο ότι αυτές οι διοργανώσεις θα βρίσκονται στο ετήσιό τους προγραμματισμό, οι χορηγοί θεωρούν δεδομένο ότι θα είναι παρόντες και θα τις στηρίζουν και φυσικά ότι η περίοδος αυτή θα είναι περίοδος “υψηλή”, όχι μόνο σε τιμές αλλά και σε επισκέπτες. Ας μην ξεχνάμε ότι μια μεγάλη διοργάνωση, συμπαρασύρει θεατές, δημοσιογράφους, αλλά και απλούς επισκέπτες που θα ήθελαν να ζήσουν το μέρος αυτό την περίοδο μιας τέτοιας διοργάνωσης. Άλλωστε το yachting, ήταν ανέκαθεν πόλος έλξης επιφανών προσωπικοτήτων, επιχειρηματιών και άλλων διασήμων.

Τόσο τοπικά όσο και εκτός του νησιού, πολλοί είδαν την δυναμική που έχει μια διοργάνωση σαν το Skiathos Palace Cup και την στήριξαν, παίρνοντας ένα ρίσκο που πάντοτε η ‘πρώτη φορά’ μπορεί να έχει. Το ξενοδοχείο Skiathos Palace, η Cosmote και το τουριστικό γραφείο Dolphin Skiathos, είναι οι φετινοί μεγάλοι χορηγοί!

Μαζί με αυτούς, πολλές ακόμα επιχειρήσεις, έμπρακτα στηρίζουν την προσπάθεια αυτή. Μεγάλες εταιρίες όπως η Hellenic Seaways, η Infobank Hellastat, η Topper Sailboats και η Volvo καθώς και οι ΙΚΤΕΟ Λάρισας, Borzoi Bar, EKO Ράπτης, Τεχνική και Τουριστική ΑΤΕ, Πολυιατρείο Σκιάθου, Ναυτιλιακή Εταιρία Σποράδες, Αστέρας Super Market, Kahlua Club, Brain, ISLEA, Atrium Hotel, Skyframe, Skiathos Life, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Η πρώτη φορά είναι πολλές φορές η σημαντικότερη: Η στήριξη γίνεται γιατί κανείς πιστεύει σε μια προσπάθεια και όχι γιατί έμπρακτα έχει δει κάτι να λειτουργεί. Οι πρώτες εξετάσεις που θα δώσουν οι διοργανωτές ξεκινούν στο τέλος της εβδομάδας. Αυστηροί κριτές θα είναι οι συμμετέχοντες. Η προσπάθεια που έχει γίνει απο διοργανωτές, χορηγούς, εθελοντές και γενικότερα όλους τους συντελεστές του αγώνα είναι τόσο μεγάλη που είναι βέβαιο πως όλοι θα φύγουν από το νησί με χαμόγελα και με ένα ημερολόγιο που θα μετράει 365 ημέρες αντίστροφα για την διοργάνωση του 2017!

 

Τελευταία Νέα