Αποκαλύπτήρια για το «Ολυμπιακό» σκάφος των Μάντη - Καγιαλή

Αποκαλύπτήρια για το «Ολυμπιακό» σκάφος των Μάντη - Καγιαλή

Αποκαλύπτήρια για το «Ολυμπιακό» σκάφος των Μάντη - Καγιαλή

Επίσημη παρουσίαση του state of the art σκάφους, με το οποίο θα «τρέξουν» στη Βραζιλία οι Έλληνες Πρωταθλητές.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε ειδικά γι’ αυτό το σκοπό και στην οποία έδωσε το «παρών» πλήθος κόσμου παρουσιάστηκε στο Ναυτικό Όμιλο Κατοίκων Βουλιαγμένης, το σκάφος με το οποίο θα αγωνιστούν στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής.

Το ολοκαίνουργιο σκάφος, που χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από το Lascaris Foundation, Μεγάλο Χορηγό των Ελλήνων Πρωταθλητών, με σημαντική συνεισφορά στην ως τώρα προσπάθειά τους, κατασκευάστηκε με τις υψηλότερες τεχνικές προδιαγραφές και με όλες τις παραμέτρους της λειτουργίας του ειδικά σχεδιασμένες για τους δύο κορυφαίους ιστιοπλόους, προκειμένου να μπορούν να διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο Ρίο. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των αποκαλυπτηρίων ,ο πρόεδρος του ιδρύματος , Νίκος Λάσκαρης, βάφτισε το σκάφος «Ιφιγένεια» με την ευχή «να φέρει ούριους ανέμους».

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε λίγες μόλις μέρες μετά την 8η συνεχόμενη κατάκτηση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος από τους Μαντή και Καγιαλή, οι οποίοι με αυτόν τον τρόπο ολοκλήρωσαν έναν σχεδόν 4μηνο «μαραθώνιο» με διαρκή παραμονή στο εξωτερικό για συμμετοχή σε διεθνείς, ιδιαίτερα ανταγωνιστικούς αγώνες που περιλαμβάνονταν στην απαιτητική προ-ολυμπιακή τους προετοιμασία.

Έπειτα από μια μικρή, απαραίτητη ανάπαυλα, οι Έλληνες πρωταθλητές θα αναχωρήσουν στις 5 Μαΐου για τη Βραζιλία, όπου ουσιαστικά θα παραμείνουν με μικρά διαλείμματα μέχρι την έναρξη των Αγώνων, έχοντας πλέον μπει στο τελικό και πλέον εντατικό στάδιο της προετοιμασίας τους.

«Όλη τη φετινή χρονιά έχουμε δουλέψει πολύ εντατικά με συνέχεια και συνέπεια, συμμετέχοντας σε ιδιαίτερα απαιτητικούς αγώνες απέναντι στους καλύτερους και έχοντας δοκιμαστεί στις πλέον ανταγωνιστικές συνθήκες. Αυτού του είδους η σκληρή δουλειά είναι μονόδρομος όταν έχεις υψηλούς στόχους και για εμάς τώρα ο στόχος είναι μόνο ένας: να ανεβούμε στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων», δήλωσε ο Παναγιώτης Μάντης, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης.

Από την πλευρά του, ο Παύλος Καγιαλής πρόσθεσε: «Μπαίνουμε στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας μας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων με τη νοοτροπία ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη και ξεκούραση. Είμαστε ιδιαίτερα απαιτητικοί πρώτ’ απ’ όλα με τους εαυτούς μας γιατί μόνο έτσι μπορούμε να δικαιούμαστε να βάζουμε τον πήχη ψηλά».

Μέγας Χορηγός της ομάδας “Μάντης – Καγιαλής” είναι το LascarisFoundation, χορηγοί οι ‎StarΒulk και ‎SiriosShipmanagement και υποστηρικτές της προσπάθειάς τους είναι οι‎ Gul, ‎Yamaha, ‎AlphaRopes, BIOTHERM, ‎HolmesPlace, VMGFactory, ‎SaltyBag, NikosAlevromytis / AleNPhotography και οι Ναυτικοί Όμιλοι ‎ΙΟΠ και ‎ΝΟΚΒ.

 

Best of internet