Παίκτες της ΝΕ Πατρών κατά της διοίκησης

Παίκτες της ΝΕ Πατρών κατά της διοίκησης

Παίκτες της ΝΕ Πατρών κατά της διοίκησης

Οι αθλητές της ΝΕ Πατρών με μία μακροσκελή επιστολή κατηγορούν την διοίκηση ως αφερέγγυα και διευκρινίζουν τους λόγους της αποχής τους.

 

Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή των παικτών:
«Αγαπητοί Κύριοι,
Αισθανόμαστε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε μαζί σας, για την αποκατάσταση της αλήθειας, την ενημέρωση του φίλαθλου κόσμου της Πάτρας και την αποφυγή λανθασμένων εντυπώσεων και συμπερασμάτων.

Αρχικά οφείλουμε να αναφέρουμε ότι ο πραγματικός λόγος για τον οποίο η ομάδα παρατάχθηκε απέναντι στο Παλαιό Φάληρο και στην Ηλιούπολη με την εφηβική ομάδα, δεν είναι η απόκτηση εμπειριών των νεαρών παικτών της, όπως ανακοινώθηκε από την πλευρά της διοίκησης, αλλά η αποχή του αντρικού τμήματος από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις μας, για τους παρακάτω λόγους:

1) Από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου και ενώ είχαν γίνει οι απαραίτητες συζητήσεις και είχαν δοθεί οι σχετικές υποσχέσεις, η διοίκηση φάνηκε πως δεν μπορούσε να καλύψει τις οικονομικές υποχρεώσεις της απέναντί μας. Παρά το ότι τα ποσά των οδοιπορικών εξόδων που είχαν συμφωνηθεί, ήταν ιδιαίτερα χαμηλά και δεν κάλυπταν, ούτε καν πλησίαζαν, τα έξοδα που κάναμε προκειμένου να μετακινούμαστε και να συμμετέχουμε στις προπονήσεις της ομάδας μας.

Από μέρους μας ήμασταν καλόπιστοι και δεδομένων των οικονομικών δυσκολιών που αντικειμενικά υπάρχουν, πιστέψαμε πως το θέμα θα λυνόταν. Μάταια όμως, με αποτέλεσμα μέχρι το Δεκέμβρη η πλειοψηφία των παικτών να έχει εισπράξει μόνο έναν ή δύο μήνες από τα ποσά που αναλογούσαν.

2) Το Φεβρουάριο η διοίκηση, ακύρωσε την αρχική προφορική συμφωνία μας, δηλώνοντας αδυναμία να εκπληρώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις της απέναντι μας, με αποτέλεσμα η πλειονότητα των παικτών, να δεχτεί μείωση της τάξεως του 70%. Ο βασικότερος λόγος που μας οδήγησε στο να δεχτούμε την νέα συμφωνία που μας προτάθηκε, ήταν η αποδεδειγμένη τόσα χρόνια αγάπη για την ομάδα και το άθλημά μας.

Παράλληλα, μας διαβεβαίωσαν πως με το πέρας της σεζόν, θα αποδεσμεύονταν τα δελτία μας. Και πιο συγκεκριμένα, η Διοίκηση μας εγγυήθηκε ότι σε συνέλευση που θα πραγματοποιείτο λίγες μέρες μετά, στις αρχές Μάρτη δηλαδή, θα εγγραφόταν στα πρακτικά πως κάθε παίχτης θα ήταν ελεύθερος και με το αθλητικό του δελτίο θα μπορούσε να συνεχίσει την αγωνιστική του δραστηριότητα, όπου αυτός επιθυμούσε.

3) Παρά το ότι φανήκαμε 100% συνεπείς στις αθλητικές και αγωνιστικές μας υποχρεώσεις, η στάση της διοίκησης δεν άλλαξε, μη τακτοποιώντας τα υποσχόμενα. Για το λόγο αυτό, στο τέλος της κανονικής αγωνιστικής περιόδου του πρωταθλήματος, στις 9/4/2016, μετά τον αγώνα ενάντια στο Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης, ζητήσαμε και πάλι να τηρηθεί, τόσο η οικονομική συμφωνία μας, η απόδοση των 30% αρχικά υποσχόμενων οδοιπορικών εξόδων, όσο και η συμφωνία σχετικά με την αποδέσμευσή μας.

Από τη διοίκηση λάβαμε σαν απάντηση πως αδυνατεί να καλύψει μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος τα οδοιπορικά που μας οφείλει και πως δεν πρόκειται να γίνει συμβούλιο μέχρι τις 27/4. Μετά τη λήξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας δηλαδή… Και το πιο προκλητικό είναι πως κληθήκαμε να περιμένουμε τις εκλογές για ανάδειξη της νέας διοίκησης, η οποία φυσικά θα μπορεί να ακυρώσει κάθε προηγούμενη συμφωνία…

Σε όλα τα παραπάνω, θα πρέπει να αναφερθεί και η απαράδεκτη συμπεριφορά της διοίκησης απέναντι στα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας. Που τους άφησε εκτεθειμένους, αντιμετωπίζοντας σοβαρό βιοποριστικό πρόβλημα από την αρχή της σεζόν, αφού δεν μπορούσαν να καλύψουν τις στοιχειώδεις οικονομικές τους ανάγκες…

Έστω καθυστερημένα, ζητάμε από τη διοίκηση της ΝΕΠ, να τηρήσει τις συμφωνίες και τις υποσχέσεις της και να δείξει τον απαραίτητο σεβασμό απέναντι στους αθλητές που αγάπησαν και στήριξαν την ομάδα τόσα χρόνια.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι αθλητές: Καρράς Γεώργιος (αρχηγός) Αντίοχος Κωνσταντίνος Νάσιος Βαλεντίνος Παληκάρης Κωνσταντίνος Καρακατσάνης Δημήτριος Τουλγαρίδης Νικόλαος Σπανογιάννης Χαρίλαος Καλούδης Σπήλιος Παπάκος Ιωάννης Καλούδης Αποστόλης Καλιοράκης Νικόλαος Ιωαννίδης Ιωάννης Βέρρας Ευάγγελος Κανελλόπουλος Γεώργιος Βέκκος Μιχαήλ Κατράς Μιχάλης».

Best of internet