Οι τελικές… ορθοπεταλιές για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρόδου

Gazzetta team
Οι τελικές… ορθοπεταλιές για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρόδου

bet365

Αθλητές και οργανωτική επιτροπή δίνουν τις τελευταίες… ορθοπεταλιές για την έναρξη της μεγάλης αθλοτουριστικής εκδήλωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδηλασίας Ερασιτεχνών της Ρόδου, «UCI Gran Fondo Rhodes Tour», που ξεκινά αύριο Παρασκευή 22 Απριλίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 24 Απριλίου


Μεγάλοι άσοι του πεντάλ, που στο παρελθόν έχουν διαπρέψει, θα δώσουν το «παρών» στην ποδηλατική φιέστα του «σμαραγδένιου» νησιού, η οποία έχει ετοιμαστεί με μεγάλο μεράκι από τους ανθρώπους του αθλήματος.


Έχουν επιλεγεί οι καλύτερες διαδρομές ούτως ώστε οι προερχόμενοι από 24 χώρες 200 αθλητές και οι αθλήτριες που θα αγωνιστούν να τις απολαύσουν και να φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις από το νησί των Ιπποτών.


Μέσα στις πολυάριθμες συμμετοχές στο ρυθμό των πεντάλ θα βρεθούν και αξιόλογοι Έλληνες άσσοι του παρελθόντος, που γνωρίζουν ακόμη επιτυχίες μετέχοντας σε αγώνες υψηλού επιπέδου.


Μεταξύ αυτών είναι οι Λουκάς Καταπόδης (46 ετών) και Γιώργος Γκίνης (52 ετών), οι οποίοι θα επιδιώξουν τη νίκη και την πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Ερασιτεχνών, που θα γίνει το Σεπτέμβριο στο Περθ της Αυστραλίας (1-4 Σεπτεμβρίου 2016).


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπάρχει για τη συμμετοχή του Παραολυμπιονίκη Θανάση Μπαράκα, ο οποίος θα αγωνιστεί μαζί με τον αδερφό του, Μιχάλη, με διπλό ποδήλατο, του Νίκου Μούνδρου, ο οποίος θα πάρει μέρος με ειδικό αμαξίδιο, ενώ αξιοπρόσεκτη είναι και η παρουσία του βετεράνου πρωταθλητή της ποδηλασίας, Παντελή Μανίκαρου (63 ετών), που προπονήθηκε εντατικά για να μετάσχει σε ένα σπουδαίο ποδηλατικό γεγονός, που γίνεται στη γενέτειρά του.


Η σημερινή συνέντευξη Τύπου
Στη μεγάλη διοργάνωση της Ρόδου αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, που έγινε στο «Grand Hotel», ο διευθυντής του αγώνα Γιώργος Λεβεντάκης, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Νοτίου Αιγαίου, Μαριέττα Παπαβασιλείου, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού του δήμου Ρόδου, Τέρης Χατζηϊωάννου, η αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου Ρόδου, Μαρίζα Χατζηλαζάρου και ο εκτελεστικός διευθυντής του αγώνα Ζώης Δρίβας.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ: «Είναι ο μοναδικός αγώνας του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδηλασίας Ερασιτεχνών που γίνεται σε στυλ γύρου, κάτι που αρέσει πολύ στην UCI (σ.σ. διεθνής Ένωση Ποδηλασίας). Έχουμε σχεδιάσει πολύ καλά τις διαδρομές και οι εθελοντές θα μας βοηθήσουν πάρα πολύ στην πραγματοποίηση του σκοπού μας. Είμαι πολύ υποχρεωμένος σε αρκετούς ανθρώπους στο νησί και περισσότερο σε εκείνους της Περιφέρειας και του Δήμου.


Η συμμετοχή είναι μεγάλη, Θα πάρουν μέρος στο χρονόμετρο 143 ποδηλάτες και ποδηλάτισσες, στον αγώνα αντοχής του Σαββάτου θα μετάσχουν 160 και την Κυριακή αναμένεται να αγωνιστούν 185 αθλητές και αθλήτριες. Να σημειώσουμε ότι στο σύνολο των τριών ημερών θα μετάσχουν 200 αθλητές και αθλήτριες από 24 χώρες. Τον επόμενο χρόνο ο αγώνας θα γίνει 21 έως 23 Απριλίου και δεν έχουμε προγραμματίσει ακόμη σε ποια πόλη της Ελλάδας, αλλά η Ρόδος έχει τον πρώτο λόγο και γι’ αυτό θα μιλήσουμε με την κ. Παπαβασιλείου τον Μάιο».


ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ: «Είμαι πολύ συγκινημένη που η UCI έφερε τη διοργάνωση στη Ρόδο. Θέλουμε να αναδείξουμε το νησί μας, διοργανώνοντας τόσο μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις.
Ευχαριστώ τον κ. Λεβεντάκη για την πραγματοποίηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Ρόδο. Η προβολή για εμάς είναι πολύ μεγάλη μέσω αυτής της εκδήλωσης. Πιστεύουμε πως θα γίνει θεσμός, έχοντας ως στόχο να γνωρίσει όλος ο κόσμος τη Ρόδο και να προβάλλουμε ταυτόχρονα την Περιφέρειά

ΤΕΡΗΣ ΧΑΤΖΗΪΩΑΝΝΟΥ: «Ευχαριστούμε όλους για τη συμπαράστασή τους. Η Ρόδος είναι υποχρεωμένη να επιτυγχάνει λόγω υποδομής και νοοτροπίας. Η ποδηλασία προωθεί τον αθλητισμό και τον πολιτισμό και τέτοια μεγάλα αθλητικά γεγονότα συμβάλλουν σε αυτόν τον σκοπό. Η πολύ καλή συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας μπορεί να καταστήσει δυνατή για τη Ρόδο τη διοργάνωση των τελικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας ερασιτεχνών της UCI τα επόμενα χρόνια».

ΜΑΡΙΖΑ ΧΑΤΖΗΛΑΖΑΡΟΥ: «Χαιρόμαστε γιατί η Ρόδος μπαίνει σε μια νέα εποχή με την ποδηλασία. Όλοι μαζί στηρίζουμε αυτά τα γεγονότα και μέσα από τη συμμετοχή , την προβολή και τον εναλλακτικό τουρισμό θα κάνουμε το νησί μας ακόμη πιο γνωστό. Η Ρόδος έχει ιστορία στο άθλημα λόγω ποδηλατοδρομίου και στοχεύουμε να εργαστούμε όλοι μαζί για να κάνουμε τη μεγάλη διαφορά».

ΖΩΗΣ ΔΡΙΒΑΣ: «Ο πολιτισμός, ο αθλητισμός και ο τουρισμός είναι τρεις έννοιες συνδεδεμένες. Είμαστε όλοι έτοιμοι και πιστεύω ότι η διοργάνωση θα στεφθεί από απόλυτη επιτυχία. Ευχαριστώ όλους τους φορείς για τη βοήθειά τους, όπως επίσης και τις εθελοντικές ομάδες που συμμετέχουν ενεργά».
Ευχαριστίες στις εθελοντικές ομάδες

Η οργανωτική επιτροπή του Παγκοσμίου Κυπέλλου ευχαριστεί τις εθελοντικές ομάδες «Σαμαρείτες», «Ελληνική Ομάδα Διάσωσης», «ΕΟΠΚ CB Δωδεκανήσου (διασώστες)», «Ραδιοερασιτέχνες Δωδεκανήσου» και «Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού» για τη σημαντική βοήθειά τους στην πραγματοποίηση της σπουδαίας αυτής αθλοτουριστικής διοργάνωσης.

Το πρόγραμμα του «UCI Gran Fondo Roads Tour», που θα έχει ως εκκίνηση και τερματισμό των αγώνων, το δημαρχείο Ρόδου έχει ως εξής:
- Παρασκευή 22 Απριλίου, 15:00, αγώνας ατομικής χρονομέτρησης 20 χλμ
- Σάββατο 23 Απριλίου, 14:00, αγώνας αντοχής απόστασης 95 χλμ
- Κυριακή 24 Απριλίου, 09:00, αγώνας αντοχής απόστασης 113 χλμ
- Κυριακή 24 Απριλίου, 09:00, αγώνας αντοχής experience 65 χλμ.

Οι κατηγορίες στις οποίες θα χωριστούν ηλικιακά οι αθλητές και οι αθλήτριες και μέσω των οποίων θα κριθεί και η πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Περθ (το 25% των πρώτων από κάθε ηλικιακή κατηγορία θα πάρει την πρόκριση) είναι οι εξής: 19-34, 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60-63, 65+.
Στον αγώνα δρόμου αντοχής experience 65 χλμ οι ανεξάρτητοι αθλητές και αθλήτριες θα χωριστούν ηλικιακά σε ό,τι αφορά στην τελική τους κατάταξη ως εξής: 16-29, 30-39, 40-49, 59-59, 60+.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα