Κάλεσμα αγάπης του «Βριληττός» για τη Μέριμνα

Gazzetta team
Κάλεσμα αγάπης του «Βριληττός» για τη Μέριμνα

bet365

Σπουδαίοι καλλιτέχνες έστειλαν το μήνυμα της κοινωνικής αλληλεγγύης, στηρίζοντας τα βραχιολάκια για τη Μέριμνα Ατόμων με Ειδικές Δεξιότητες


Με πρωτοβουλία του ηθοποιού, αθλητή χάντμπολ και πρεσβευτή του κοινωνικού πυλώνα «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2016» Γιάννη Αϊβάζη, σπουδαίοι καλλιτέχνες πήρα μέρος σε ένα ξεχωριστό βίντεο στέλνοντας μήνυμα της κοινωνικής αλληλεγγύης, στηρίζοντας παράλληλα την πρωτοβουλία του «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» για τα βραχιολάκια αγάπης.


Ο Γιάννης Αϊβάζης , η Μαρία Κορινθίου , η Νικολέτα Καρρά, η Κατερίνα Τσάβαλου, ο Τόνυ Δημητρίου, ο Αλέξανδρος Σταύρου και ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης, με στίχους και μουσική της Νεφέλης Μπραβάκη, ερμηνεία της Νίκης Μπραβάκη και συμμετοχή της χορωδίας Filippos Glee ,ένωσαν τις φωνές τους με το «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» και τη «ΜΕΡΙΜΝΑ» δημιουργώντας ένα βίντεο για να διαδοθεί το μήνυμα του για τη φιλία, την αγάπη και την κοινωνική αλληλεγγύη.


Η οργανωτική επιτροπή του «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» αποφάσισε σε συνεργασία με τη «ΜΕΡΙΜΝΑ» να διαθέσει τέσσερα επετειακά βραχιόλια για τα τέσσερα χρόνια του τουρνουά σε τέσσερα διαφορετικά χρώματα, γαλάζιο – φούξια – κίτρινο – πράσινο.
Θα πωλούνται στην συμβολική τιμή του ενός ευρώ το καθένα, σε επιλεγμένα σημεία στη Βέροια, στην Αθήνα. Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν στη Μέριμνα σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί πριν τον μεγάλο τελικό του τουρνουά στις 26 Απριλίου.


Η Μέριμνα είναι σπίτι, φωλιά, όχι άσυλο ή ίδρυμα!
Το Κέντρο Μέριμνας για Άτομα με Ειδικές Δεξιότητες, είναι ένας ζεστός και ανθρώπινος χώρος που φιλοξενεί άτομα με ιδιαίτερες ικανότητες ηλικίας 16 έως 50 ετών (νοητική υστέρηση, σπαστική τετραπληγία, σύνδρομο Down, κ.ά..). Η Μέριμνα είναι σπίτι, είναι φωλιά και όχι άσυλο ή ίδρυμα!


Η Μέριμνα είναι φως κόντρα στο σκοτάδι! Σε ένα παραδοσιακό κτίριο φτιαγμένο από ξύλο και πέτρα, ζουν καθημερινά από τις 8.00 π.μ. έως τις 15:00 μ.μ. είκοσι περίπου παιδιά περνώντας δημιουργικά το χρόνο τους στα εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, εργοθεραπείας, γυμναστικής και μαγειρικής.


Τα παιδιά μαθαίνουν να μαγειρεύουν, να σιδερώνουν, να καθαρίζουν και ό,τι χρειάζεται για να αυτοεξυπηρετούνται όταν κάποια στιγμή μείνουν μόνα στη ζωή τους.


Το κέντρο συμμετέχει σε διάφορες αθλητικές διοργανώσεις όπως πχ στους Special Olympics από όπου τα παιδιά έχουν επιστρέψει με διακρίσεις. Στόχος του Κέντρου είναι η αξιοπρεπής συμμετοχή στα κοινά του τόπου μας, η σωστή και υγιής λειτουργία του κέντρου, η εμπιστοσύνη και η ασφάλεια στα βλέμματα των παιδιών.

 

Τελευταία Νέα