Στον 100ο τελικό καριέρας ο Ναδάλ!

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Στον 100ο τελικό καριέρας ο Ναδάλ!

bet365

Ο Ραφαέλ Ναδάλ έπειτα από ματς για γερά νεύρα νίκησε 2-6, 6-4, 6-2 τον Άντι Μάρεϊ και πήρε την πρόκριση στον 100ο τελικό της καριέρας του, όπου θα διεκδικήσει τον 9ο τίτλο του στο τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο.

Αν καταφέρει να βγει νικητής στον αυριανό τελικό ο Ισπανός θα φτάσει τους 68 τίτλους καριέρας. Θυμίζουμε ότι στο πριγκιπάτο ο Ράφα ήταν το απόλυτο αφεντικό από το 2005 έως το 2012 (το 2013 ηττήθηκε στον τελικό).

Νίκη θα σημάνει τον 28ο τίτλο Masters και πρώτο σε μεγάλη διοργάνωση (Masters ή γκραν σλαμ) έπειτα από δύο χρόνια. Τελευταία φορά είχε στεφθεί πρωταθλητής τον Ιούνιο του 2014, στο Παρίσι, όταν κατέκτησε για 9η φορά το Ρολάν Γκαρός.

Αντίπαλος του Ναδάλ στον τελικό θα είναι ο νικητής του γαλλικού «εμφυλίου» μεταξύ των Γκαέλ Μονφίς και Τζο Γουίλφρεντ Τσόνγκα.

Στο πρώτο σετ ο Βρετανός έδειχνε και είχε τον έλεγχο του αγώνα, επιβάλλοντας το δικό του ρυθμό στο παιχνίδι. Το τελευταίο όμως, έμελλε να αλλάξει σταδιακά στα δύο επόμενα σετ, με τον Ναδάλ. Στο δεύτερο ο Μάρεϊ προηγήθηκε 3-2, όμως ο Ναδάλ θυμήθηκε τον παλιό καλό εαυτό του και με επιθετικό παιχνίδι έκλεινε τα service games του. Όλα κρίθηκαν στο 7ο game, στο οποίο ο Ράφα έκανε το 5-3, θέτοντας τις βάσεις για την κατάκτηση του σετ.

Στο 3ο σετ ο Μάρεϊ κατέρρευσε ψυχολογικά και στρατηγικά, με τον αντίπαλο του να μην δυσκολεύεται ιδιαίτερα να σφραγίσει τη νίκη.

Αυτή ήταν η 17η νίκη του Ναδάλ επί του Μάρεϊ σε 23 αναμετρήσεις.

 

Τελευταία Νέα