Για την κούπα με αξιώσεις Βουλιαγμένη!

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Για την κούπα με αξιώσεις Βουλιαγμένη!

bet365

Η Βουλιαγμένη ρίχνεται αύριο (15/04) στην μάχη των ημιτελικών του Len Trophy με αντίπαλο την ουγγρική Ζέντες.

Η μάχη ξεκινά στη Βαρκελώνη στις 19:00 ώρα Ελλάδας, με την ομάδα της Αλεξίας Καμμένου να διεκδικεί τον έκτο ευρωπαϊκό τίτλο στην ιστορία της. Το μακρινό 2003 η Βουλιαγμένη, με την Αντιγόνη Ρουμπέση στη σύνθεση της, σήκωσε την πρώτη ευρωπαϊκή κούπα, τον Len Trophy, κόντρα στην ρωσική Σκιφ Μόσχας, επικρατώντας 6-5.

Η πρώτη απόπειρα ωστόσο έγινε ανεπιτυχώς στην ίδια διοργάνωση τρία χρόνια νωρίτερα, το 2000, όταν η Βουλιαγμένη με την νυν προπονήτρια, Αλεξία Καμμένου στο ρόστερ της ηττήθηκε από την Παλέρμο με 14-8.

Τη διετία 2008-2010 η Βουλιαγμένη καθιερώθηκε ως κυρίαρχος στο ευρωπαϊκο γυναικείο πόλο, κατακτώντας την πρώτη σεζόν το Champions League από την Οριζόντε Κατάνια με 12-9 και το Super Cup από την Στρουμ Τσέχομ με 10-7. Την επόμενη χρονιά υπερασπίστηκε τα κεκτημένα της, διατηρώντας τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης με νίκη 10-7 επί της Κίνεφ Κίρισι. Το Super Cup της ίδια χρονιάς ήταν και το τελευταίο ευρωπαϊκό τρόπαιο που έχει πανηγυρίσει ώς σήμερα, το διεκδίκησε και το πήρε κόντρα στον Εθνικό κατακτώντας τη νίκη με 13-5.

Έκτοτε, η ομάδα του Λαιμού έφτασε δύο φορές στον τελικό του Champions League, όπου γνώρισε την ήττα από την Προ Ρέκο με 8-7 το 2012 και την Σαμπαντέλ με 19-10 το 2014.

Στον άλλο αυριανό ημιτελικό η γηπεδούχος Ματαρό, στην οποία αγωνίζεται η Άλκηστις Μπενέκου αντιμετωπίζει τη ρωσική Ουραλότσκα στις 20:45.

 

Τελευταία Νέα