Στο Μαραθώνιο της Ρόδου η Ρεμπούλη

Gazzetta team
Στο Μαραθώνιο της Ρόδου η Ρεμπούλη

bet365

H Ράνια Ρεμπούλη, έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, δηλώνει ανυπόμονη να αγωνιστεί στον Μαραθώνιο της Ρόδου στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το κορυφαίος γεγονός του καλοκαιριού.

«Δεν γίνεται να λείψω από αυτόν τον αγώνα, πραγματικά τον έχω αγαπήσει. Είναι ιδιαίτερη τιμή που θα τρέξω στη Ρόδο. Εδώ μετά τον Μαραθώνιο της Αθήνας, πείστηκα ότι μπορώ να τρέξω Μαραθώνιο και να φτάσω ψηλά».

Ακριβώς όμως για το λόγο ότι βρίσκεται σε περίοδο προετοιμασίας, την ερχόμενη Κυριακή, δεν θα αγωνιστεί στον Μαραθώνιο αλλά στα 10χλμ, τον αγώνα που μαζί με τα 5χλμ και τα 1.000μ παιδιών πλαισιώνουν τον φετινό Μαραθώνιο της Ρόδου.

Εκτός όμως από την από την Ράνια Ρεμπούλη στη Ρόδο θα βρεθούν και οι Ολυμπιονίκες μας Βούλα Κοζομπόλη, Ειρήνη Αϊνδιλή, Νίκος Συρανίδης και Μιχάλης Μουρούτσος καθώς και η πρωταθλήτρια του επτάθλου Ρούλα Στρατάκη.

Επίσης θα πάρουν μέρος πρωταθλητές όπως, Χρήστος Καλλίας στα 10χλμ, η Ζωή Ανδρικοπούλου στα 5χλμ, ο Γιώργος Μίνο επίσης στα 5χλμ και μεταξύ άλλων και οι Χρήστος Μπουντούλης, Κωνσταντίνος Δρόσος, Διομήδης Μπακατσέλος και Ματθαίος Ματζιάρ.

Στον τομέα των αριθμητικών συμμετοχών οι δρομείς που δήλωσαν συμμετοχή ξεπέρασαν τις προβλέψεις και τους στόχους των διοργανωτών κάτι που τους γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον του αγώνα.

Η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μαριέττα Παπαβασιλείου τονίζει για τους στόχους του Μαραθωνίου της Ρόδου.:

«Η επιτυχία και η ανταπόκριση που είχε ο Μαραθώνιος της Ρόδου τα προηγούμενα χρόνια μας κάνει να ελπίζουμε ότι έχουμε κάνει κάποια ουσιαστικά βήματα» και πρόσθεσε δίνοντας το στίγμα της διοργάνωσης.

«Στόχος μας είναι να καθιερώσουμε τη Ρόδο ως ένα προορισμό μεγάλων αθλητικών γεγονότων που θα συμβάλλουν στην επέκταση της τουριστικής περιόδου αλλά και την υποστήριξη των τοπικών επιχειρήσεων».

Ο Μαραθώνιος

Τον 3ο Μαραθώνιο της Ρόδου συνδιοργανώνουν η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την ΜΚΟ «Μαραθώνιος Ρόδου» με την υποστήριξη του Δήμου του Δ.Ο.Π.Α.Ρ.

Η εκκίνηση του Μαραθωνίου θα δοθεί το πρωί της Κυριακής 17 Απριλίου στο κέντρο Ρόδου «Δικαστήρια» στις 08:00 και ο τερματισμός θα γίνει στην πλατεία Ελευθερίας «στον βωμό της πατρίδας».

Όλοι οι αθλητές θα τρέξουν παραθαλάσσια σε μία κυκλική διαδρομή, κλειστή στα αυτοκίνητα που θα διασχίζει το βόρειο κομμάτι της πόλης.

Οι δρομείς, τρέχοντας σε έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, θα έχουν την ευκαιρία να δουν τα μέρη όπου στεκόταν στην αρχαιότητα ο περίφημος Κολοσσός της Ρόδου, ένα από τα Επτά Θαύματα του αρχαίου κόσμου, καθώς και την μεσαιωνική Παλιά Πόλη, που έχει ανακηρυχτεί τόπος Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Aναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.roadstorhodes.com

Οι άλλοι αγώνες

Παράλληλα με τον Μαραθώνιο θα διεξαχθούν επίσης και αγώνας δρόμου 10χλμ και 5χλμ με κοινή ώρα εκκίνησης στις 11:00 στο κέντρο Ρόδου «Δικαστήρια» στις 08:00 και τερματισμό στην πλατεία Ελευθερίας «στον βωμό της πατρίδας».

Στις 12 το μεσημέρι θα δοθεί εκκίνηση στον αγώνα δρόμου 1.000μ 2.4 Μαθητών Δημοτικών Σχολείων από τον «Βωμό της πατρίδας» και τερματισμό ίδιο χώρο.

 

Τελευταία Νέα