Στην επόμενη φάση Κρεάνγκα, Παπαγεωργίου

Gazzetta team
Στην επόμενη φάση Κρεάνγκα, Παπαγεωργίου

bet365

Τη 2η θέση κατέκτησαν τελικά ο Καλλίνικος Κρεάνγκα και ο Κώστας Παπαγεωργίου στους προκριματικούς ομίλους τους στο Προολυμπιακό τουρνουά, που συνεχίζεται στο Χάλμσταντ. Αμφότεροι αντιμετώπισαν τους κινεζικής καταγωγής επικεφαλής των γκρουπ.

Ο πρώτος έπεσε «θύμα» ανατροπής και από 3-0 σετ μπροστά λύγισε 4-3 από τον αμυντικό Βανγκ Γιανγκ, ενώ ο δεύτερος δεν κατάφερε να πιέσει πολύ τον Βανγκ Ζενγκ Γι και ηττήθηκε με 4-0. Φυσικά οι πρωταθλητές μας συνεχίζουν την προσπάθειά τους στο Halmstad Arena και το απόγευμα, μετά τη σχετική κλήρωση (στην οποία θα είναι και το όνομα του Παναγιώτη Γκιώνη) μαθαίνουν τους αντιπάλους του στο 1ο στάδιο της διοργάνωσης.


Ο Παπαγεωργίου (νούμερο 124 στον κόσμο) αντιμετώπισε στην 3η αγωνιστική των γκρουπ τον επικεφαλής αυτού και νούμερο 1 των προκριματικών Βανγκ Ζενγκ Γι (νούμερο 49 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη). Επιδίωξε τη νέα νίκη και την πρωτιά απέναντι σε πολύ δύσκολο παίκτη (με ασιατικό πιάσιμο στη ρακέτα και «δοντάκι»), αλλά δεν μπόρεσε να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης κι έχασε 4-0 (10-12, 7-11, 8-11, 11-13).

Είχε την ευκαιρία να προηγηθεί στα σετ όταν ισοφάρισε τον πολιτογραφημένο Πολωνό από 5-9 πίσω, ενώ με οριακή διαφορά κρίθηκε και το 4ο σετ όταν βρέθηκε 10-8 μπροστά. Γενικά ο κινεζικής καταγωγής αθλητής πέρασε την τακτική του, ενώ ο Παπαγεωργίου έκανε σε κρίσιμα σημεία ορισμένα λάθη, κυρίως από το forehand.


Ο πρωταθλητής Ελλάδας δήλωσε μετά τον αγώνα: «Τον είχα συναντήσει δύο φορές πριν από αρκετά χρόνια, σε όπεν της Πολωνίας όπου είχα χάσει σχετικά εύκολα και στο Ευρωπαϊκό της Αγίας Πετρούπολης όπου είχα χάσει πολύ δύσκολα, όμως από τότε έχει βελτιωθεί πολύ. Είναι καλύτερος παίκτης, έχει περισσότερες επιλογές και με βάση αυτό ήμουν δύο βήματα πίσω στην τακτική.

Για να γίνει παιχνίδι έπρεπε να πάρω το 1ο σετ, όπου τον έφτασα στο σκορ. Όταν προσπάθησα να βρω αυτά που κάνει, έβγαζε κάτι καινούργιο. Η κομμένη πρώτη μπάλα του με δυσκόλευε πολύ, έχασα και ορισμένες, που ήταν κάπως ψηλές, ενώ χρησιμοποιούσε και το λείο λάστιχο από το backhand. Ήταν πολύ δύσκολο να βρω ρυθμό».

Η τελική βαθμολογία του γκρουπ με την υπενθύμιση ότι δεν «κατέβηκε» στη διοργάνωση ο Τσιτάκου από το Κόσοβο:
1ο Γκρουπ:
1. Βανγκ Ζενγκ Γι 4 βαθμοί
2. Κώστας Παπαγεωργίου 3
3. Μάρκο Γέφτοβιτς 2
Λίγη ώρα αργότερα ο Κρεάνγκα (Νο 112) είχε μεγάλη ευκαιρία για σπουδαία νίκη κόντρα στον Βανγκ Γιανγκ No 56, που θα του έδινε και πρωτιά στο 7ο γκρουπ και βαθμούς στον παγκόσμιο πίνακα αξιολόγησης. Προηγήθηκε 3-0 με φοβερή εμφάνιση, στο τέλος έχασε με 4-3, αλλά δεν μπορεί να μιλήσει κάποιος για «αυτοκτονία». Κατά πρώτον διότι ο πολιτογραφημένος Σλοβάκος είναι εξαιρετικός παίκτης κι έχει τον σύγχρονο αμυντικό τρόπο παιχνιδιού, που μπορεί να εξουθενώσει κάθε αντίπαλο. Κατά δεύτερον γιατί από τις αρχές του 4ου σετ ο 44χρονος πρωταθλητής μας ένιωσε ενόχληση στο δεξί χέρι, που τον επηρέασε στις κινήσεις, ενώ φυσιολογικά κουράστηκε στην πορεία του ματς. Η απόδοσή του έπεσε και την ίδια ώρα ο κινεζικής καταγωγής αντίπαλος ανέβηκε αισθητά και πέρασε εντυπωσιακές επιθέσεις και άμυνες. Αντιδρώντας καλύτερα στις πολλές και ποιοτικές επιθετικές επιλογές του Καλλίνικου ο Βανγκ απέκτησε το «πάνω χέρι» στα επόμενα σετ, στο 2-3 ισοφάρισε εύκολα και στο καθοριστικό 7ο προηγήθηκε 8-3.

Ο Κρεάνγκα δεν τα παράτησε, πλησίασε στο 8-9, αλλά δεν κατάφερε να γυρίσει την κατάσταση. Στο 1ο σετ είχε κάνει ανατροπή από 8-10 και παραλίγο να κάνει το ίδιο στο 4ο σετ και να «καθαρίσει» όταν από 1-5 και 5-8 μείωσε στον πόντο (7-8).
«Μετά το 3-0 έγινε άλλο ματς. Στον 1ο πόντο του 4ου σετ ένιωσα πόνο στο δεξί χέρι και μετά με ενοχλούσε στις επιθέσεις μου.

Επιπλέον ήρθε και κάποια κούραση, ο αντίπαλος εμφάνισε πολύ καλύτερο πρόσωπο και ήταν πολύ δύσκολο να κρατήσω τον ίδιο ρυθμό. Τέλος πάντων, δεν πιστεύω ότι είναι πολύ δυσάρεστο αυτό το αποτέλεσμα, αύριο θα είμαι απολύτως καλά και συνεχίζω στα νοκ άουτ», δήλωσε ο Κρεάνγκα. Στο άλλο ματς της 3ης αγωνιστικής του γκρουπ ο Ιταλός Νταλντόσο νίκησε τον Βούλγαρο Αλεξαντρόφ με 4-0 σετ.
Η τελική βαθμολογία του 7ου γκρουπ:
1. Βανγκ Γιανγκ 6 βαθμοί
2. Καλλίνικος Κρεάνγκα 5
3. Μάρκο Νταλντόσο 4
-------------------------------------------
4. Τεοντόρ Αλεξαντρόφ 3

* Επιτυχίες δεν είναι μόνο οι προκρίσεις, αλλά και διάφορα επί μέρους αποτελέσματα. Η 25χρονη Βλόνα Μαλόκου από το μικρό Κόσοβο είναι στο νούμερο 527 του κόσμου και κατέπληξε τους πάντες την Τρίτη όταν νίκησε με 4-2 την Αμελί Σόλια από την Αυστρία, που βρίσκεται στο Νο 104.

 

Τελευταία Νέα