Ήττα - σοκ για Τζόκοβιτς (gTV)

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Ήττα - σοκ για Τζόκοβιτς (gTV)

bet365

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς γνώρισε την ήττα από τον Νο 55 στον κόσμο Γίρι Βέσελι με 6-4, 2-6 ,6-4 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Μόντε Κάρλο.

Aυτή είναι η πρώτη ήττα του Σέρβου στο δεύτερο γύρο διοργάνωσης από τον Μάιο του 2013 και το Μasters της Μαδρίτης, όταν είχε χάσει από τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ.

Παράλληλα, είναι πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2010 που ηττάται από παίκτη εκτός τοπ-50. Τότε είχε αποκλειστεί στο Queens από τον Νο 74 στον κόσμο Χαβιέρ Μαλίς.

Ο 22χρονος Τσέχος χρειάστηκε 2 ώρες και 6 λεπτά για να φτάσει στην σπουδαιότερη νίκη της καριέρας του, αφού ήταν η πρώτη κόντρα σε παίκτη του τοπ-10.

Αξία έχει ότι για τον ίδιο η χρονιά δεν έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο αφού μετρά 7 ήττες σε οκτώ αγώνες!

Κάπως έτσι, ο Νόλες δεν θα είναι σε τελικό Masters για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2014, όταν ηττήθηκε στα ημιτελικά της Σαγκάης.

Το χειρότερο όμως για τον ίδιο είναι η απώλεια βαθμών από την παγκόσμια κατάταξη. Η σημερινή του εμφάνιση θα του στοιχίσει 990 βαθμούς από τους 1.000 που είχε κερδίσει πέρυσι. Βεβαίως, το χάσμα που τον χωρίζει από τον Νο 2 Άντι Μάρεϊ είναι χαοτικό. Συγκεκριμένα την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 8.725 βαθμοί.

Αντίπαλος του Βέσελι, ο οποίος στην καριέρα του έχει μόλις 4 νίκες σε κυρίως ταμπλό Masters διοργάνωσης, θα είναι ο νικητής της αναμέτρησης μεταξύ των Γκαέλ Μονφίς και Πάολο Λορέντσι.

Δείτε τα highlights του αγώνα:

 

Τελευταία Νέα