Ανοχή της WADA στα θετικά δείγματα meldonium

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Ανοχή της WADA στα θετικά δείγματα meldonium

bet365

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ (WADA) δεν αποκλείεται να μην τιμωρήσει αθλητές που έχουν βρεθεί θετικοί σε meldonium.

Ο λόγος είναι ότι δεν είναι σαφές το χρονικό διάστημα που απαιτείται για να «καθαρίσει» ο οργανισμός από την συγκεκριμένη ουσία.

Αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί το διάστημα αυτό και δεν αποκλείεται αθλητές να απαλλαχθούν από οποιαδήποτε τιμωρία.

WADA: «Στην περίπτωση του meldonium αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει επάρκεια επιστημονικών πληροφοριών σχετικά με το χρόνο που χρειάζεται για να αποβληθεί από τον οργανισμό.

Γι αυτή τη σεζόν μία επιτροπή θα μπορούσε δικαιολογημένα να αποφανθεί (εκτός κι αν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία περί του αντιθέτου) ότι ένας αθλητής που έκανε χρήση meldonium πριν από την 1η Ιανουαρίου 2016, δεν θα μπορούσε να ξέρει η να υποπτευθεί ότι θα ήταν παρόν στο σώμα του και μετά την 1η Ιανουαρίου του 2016».

Αυτό θα ισχύσει στην περιπτώσεις που η ανιχνευφθείσα ποσότητα στο θετικό δείγμα είναι μικρότερη από ένα μικρογραμμάριο ανά μιλιλίτρο ή έως 15 μικρογραμμάρια για δείγματα που λήφθησαν πριν από την 1η Μαρτίου.

Φυσικά, η Μαρία Σαράποβα δεν ανήκει σε καμία από τις δύο περιπτώσεις, αφού κατά δική της ομολογία συνέχισε να λαμβάνει το συγκεκριμένο σκεύασμα, μιας και δεν είχε δει ότι έχει μπει στη λίστα με τις απαγορευμένες ουσίες.

 

Τελευταία Νέα