Φλέγκας, Φουντούλης και Γούνας σχολιάζουν την κλήρωση

Gazzetta team
Φλέγκας, Φουντούλης και Γούνας σχολιάζουν την κλήρωση

bet365

Για την κλήρωση της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες το προσεχές καλοκαίρι στο Ρίο της Βραζιλίας, μίλησαν ο Κώστας Φλέγκας, ο Γιάννης Φουντούλης και ο Αλέξανδρος Γούνας.

Οι διεθνείς μας τόνισαν τις δυσκολίες που έχει ο όμιλος, το πως θα πρέπει να παρουσιαστούν με στόχο την καλύτερη δυνατή διάκριση, ενώ δεν έκρυψαν την πεποίθηση τους ότι σκέφτονται και ένα μετάλλιο.

Ο διεθνής τερματοφύλακας: Κώστας Φλέγκας τόνισε: «Έχοντας δει την κλήρωση, από τη μία μπορώ να πω πως δεν υπάρχει εύκολος ή δύσκολος όμιλος, από την άλλη χαίρομαι που στον όμιλό μας υπάρχει η Σερβία, που φαίνεται να είναι ένα επίπεδο πιο πάνω από τις υπόλοιπες ομάδες και θα την αποφύγουμε στον προημιτελικό.

Στα παιχνίδια του ομίλου πρέπει να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι, προκειμένου να κάνουμε το μέγιστο αριθμό νικών, ώστε να έχουμε το καλύτερο ζευγάρωμα στο πρώτο χιαστί.

Θεωρώ πως η δεύτερη θέση θα κριθεί ανάμεσα σε εμάς την Αυστραλία και την Ουγγαρία, σε παιχνίδια που πιθανότατα θα κριθούν στο γκολ. Έχουμε μια σκληρή προετοιμασία μπροστά μας. Σίγουρα από τη μία δεν είναι μακριά, αλλά από την άλλη τα πάντα ουσιαστικά κρίνονται στο παιχνίδι της φάσης των “8”. Αν περάσουμε από εκεί, τότε όλα είναι πιθανά. Μακάρι να έρθει ένα μετάλλιο».

Ο Αλέξανδρος Γούνας από την πλευρά του σημείωσε: «Όλα είναι ρευστά στον όμιλο μας. Η δική μας απόδοση θα κρίνει πολλά για την μετέπειτα πορεία μας στην διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Είναι ευτυχές το γεγονός ότι στον όμιλο μας βρίσκεται η Σερβία με την Ουγγαρία.

Δύο πολύ δυνατές ομάδες, που σημαίνει ότι τις αποφεύγουμε στους χιαστί αγώνες. Κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι. Είναι προτιμότερο να βάζουμε μικρότερους στόχους και να προχωράμε συνειδητοποιημένα παρά να θέσουμε ένα μεγάλο στόχο από την αρχή. Στόχος μας είναι να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται.

Υπάρχει ομοιογένεια στην ομάδα και αυτό φαίνεται από τις διακρίσεις που έχουμε πετύχει».

Τέλος, ο Γιάννης Φουντούλης είπε: «Κατ’ αρχάς, γνωρίζαμε από την αρχή ότι δεν υπάρχει «εύκολη» και «δύσκολη» κλήρωση. Όλες οι ομάδες που συμμετέχουν σε μια τέτοια διοργάνωση είναι πολύ ισχυρές.

Ο δρόμος δεν θα είναι «στρωμένος με ροδοπέταλα» και θα πρέπει να κερδίσουμε τις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Η κλήρωση πάντως, κατ’ εμέ, δεν είναι κακή. Θα αντιμετωπίσουμε δύο παγκόσμιες υπερδυνάμεις, Σερβία και Ουγγαρία, όμως το θετικό που προκύπτει από αυτό είναι ότι δεν θα τις βρούμε μπροστά μας στο χιαστί.

Η Αυστραλία είναι επίσης μια δυνατή ομάδα, με την οποία αναμετρηθήκαμε και την είδαμε και στο Καζάν το καλοκαίρι, η Βραζιλία είναι η διοργανώτρια ομάδα και ακολουθεί ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια ενώ η Ιαπωνία θα είναι η ομάδα που θα αντιμετωπίσουμε στην πρεμιέρα και το παιχνίδι αυτό θα θέλει ιδιαίτερη προσοχή.

Είναι πολύ νωρίς ακόμη να μιλήσουμε για την κατάκτηση ενός μεταλλίου, ωστόσο θα ξεκινήσουμε να μελετάμε από τώρα, όλο το προπονητικό τιμ και εμείς οι παίκτες, τους αντιπάλους μας, ώστε να μην βρεθούμε προ απροόπτου.

Έτσι όπως προέκυψε η κλήρωση, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι θα συμβεί, καθώς και ο άλλος όμιλος είναι περίπλοκος και δύσκολος. Πάντως, πάντα έχουμε στην άκρη του μυαλού μας την τελική τετράδα, που θα μας φέρει μια «ανάσα» από τα μετάλλια.

Δεν είναι αυτοσκοπός το μετάλλιο, έχουμε όμως αρκετές φιλοδοξίες και ελπίδες για κάτι καλό και πιστεύουμε πως αν πάμε βήμα-βήμα και ταυτόχρονα απολαύσουμε το τουρνουά, μπορούμε να πετύχουμε κάτι σπουδαίο».

 

Τελευταία Νέα