Αφρουδάκης: «Δεν υπάρχουν εύκολες και δύσκολες κληρώσεις»

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Αφρουδάκης: «Δεν υπάρχουν εύκολες και δύσκολες κληρώσεις»

bet365

Στην Τεργέστη πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των ομίλων ανδρών και γυναικών του Ολυμπιακού τουρνουά πόλο, στην οποία παρέστη και ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος.

Αντίπαλοι του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στον Α' Όμιλο θα είναι οι Σερβία, Αυστραλία, Ιαπωνία, Ουγγαρία και η διοργανώτρια Βραζιλία.

Οι ομάδες που συνέστησαν το Β' γκρουπ είναι οι ΗΠΑ, Ισπανία, Γαλλία, Μαυροβούνιο, Ιταλία και Κροατία.

«Δεν υπάρχουν εύκολες και δύσκολες ομάδες στις μεγάλες διοργανώσεις, και αυτό το λέω με απόλυτη επίγνωση, διότι πολλά έχουν δει τα μάτια μας», σχολίασε ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Χρήστος Αφρουδάκης στο gazzetta.gr και πρόσθεσε:

«Το θετικό της κλήρωσης είναι ότι αν καταφέρουμε να φτάσουμε στα χιαστί παιχνίδια θα έχουμε αποφύγει παραδοσιακές δυνάμεις όπως τη Σερβία και την Ουγγαρία. Αν δείξουμε την ίδια ομαδικότητα και πειθαρχία όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν και συνεχίσουμε στο ίδιο ύφος και στυλ παιχνιδιού που έχουμε τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, πιστεύω ότι θα αυξήσουμε σημαντικά τις πιθανότητες για κάτι καλό. Είναι σημαντικό να υπάρχει ομαδικότητα και αυτοπεποίθηση και να δουλέψουμε σωστά στο χρόνο που απομένει.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μας δίδαξε ότι τα παιχνίδια χιαστί είναι κομβικής σημασίας και εκεί πρέπει να δίνεις το 100 τοις 100. Όμως επαναλαμβάνω ότι για να φτάσεις σε αυτά πρέπει να παίξεις καλά στον όμιλο.

Νομίζω ότι η ομάδα έχει την εμπειρία και τη σοβαρότητα να αντιμετωπίσει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και με καλή ψυχολογία και προετοιμασία να κάνουμε ένα βήμα κάθε φορά».

Σημειώνεται ότι οι πρώτες τέσσερις ομάδες από κάθε όμιλο περνάνε απευθείας στα προημιτελικά.

 

Τελευταία Νέα