Ο ΣΕΓΑΣ το βραβείο αθλητισκού τουρισμού

Ο ΣΕΓΑΣ το βραβείο αθλητισκού τουρισμού

Η καμπάνια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος  Εθνικών Ομάδων Στίβου Α’ κατηγορίας (συμμετείχαν 12 χώρες) με  την ονομασία «Athletics in the land of culture!» (Αθλητισμός στη γη του πολιτισμού) που σχεδιάστηκε ένα χρόνο πριν από τον ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης, απέσπασε το Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «Αθλητικός τουρισμός».

Ο ΣΕΓΑΣ το βραβείο αθλητισκού τουρισμού

Το 2015 και μετά από αρκετό καιρό ο ΣΕΓΑΣ διεκδίκησε, κέρδισε και διοργάνωσε μεγάλη διεθνή διοργάνωση στη χώρα μας  (Ιούνιος 2015, Κρήτη, Ηράκλειο),  με απόλυτη επιτυχία ενώ σχεδόν μετά από ένα χρόνο βρίσκεται ακόμη στο προσκήνιο.

Η καμπάνια σχεδιάστηκε ένα χρόνο πριν από τον Τμήμα Κοινωνικής Ευθύνης του ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης και απέσπασε το πρώτο Βραβείο στην κατηγορία «Αθλητικός τουρισμός»  στο διαγωνισμό Tourism Awards 2016, τα οποία αποτελούν τα κορυφαία βραβεία τουρισμού στη χώρα μας.

Η επίσημη τελετή ανακήρυξης και απονομής των βραβείων Tourism Awards 2016 πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Τετάρτη 6/4, σε μια λαμπρή τελετή στην οποία παραβρέθηκαν περισσότερα από 650 στελέχη και προσωπικότητες του ελληνικού τουρισμού που κατέκλυσαν την αίθουσα Banquet του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. 

Το βραβείο παρέλαβαν για τον ΣΕΓΑΣ  ο Α Αντιπρόεδρος και μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.)  Γιάννης Σταματόπουλος  και για την Περιφέρεια Κρήτης ο Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Βαμιεδάκης ενώ στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και ο κ. Ράπτης Αθανάσιος Μέλος Δ.Σ. και Πρόεδρος Επιτροπής Αγώνων Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

Για τον ΣΕΓΑΣ, η οργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων υψηλών προδιαγραφών είναι αυτοσκοπός και μονόδρομος όπως και η προσφορά σε διάφορα επίπεδα (αθλητισμός, τουρισμός, πολιτισμός) τόσο στις τοπικές κοινωνίες όσο στην πατρίδα που είναι και ο τελικός στόχος.

 

Για την Περιφέρεια Κρήτης αποτελεί σημαντική διάκριση καθώς στο πλαίσιο της τουριστικής της προβολής έχει θέσει στόχο την προώθηση διαφόρων μορφών  θεματικού τουρισμού, μεταξύ των οποίων και του αθλητικού.

Η συγκεκριμένη καμπάνια  του ΣΕΓΑΣ και της Περιφέρειας Κρήτης περιελάμβανε μια σειρά δράσεωναξύ των οποίων: 

  1. Συνεργασία με τον Παγκρήτιο Σύλλογο Γονέων και φίλων παιδιών με νεοπλασία «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ»  με στόχο τη  δημιουργία αποκλειστικά παιδικής κερκίδας, μια καινοτομία σε αθλητικές διοργανώσεις που έχουν γίνει  μέχρι σήμερα με αποτέλεσμα να συμμετέχουν4.500 παιδιά τα οποία φορώντας την απαραίτητη διαπίστευση απόλαυσαν μαζί με τους γονείς τους  αγώνες.

  2. Παραγωγή τηλεοπτικού σποτ της διοργάνωσης (σε ελληνικά –αγγλικά) με τον ομώνυμο τίτλο, σε σκηνοθεσία του πολυβραβευμένου Θοδωρή Παπαδουλάκη, Δείτε εδώ: https://www.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=gtAmpUXD7Vk&app=desktop. Το οποίο προβλήθηκε για πρώτη φορά από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου η οποία έκανε ειδικό αφιέρωμα στην διοργανώτρια χώρα στην επίσημη ιστοσελίδα της  http://www.european-athletics.org/competitions/european-athletics-team-championships-first-league/

  3. Πραγματοποιήθηκε φωτογράφηση με γνωστά πρόσωπα (όπως η ηθοποιός Κατερίνα Λέχου, ο μουσικός Γιάννης Χαρούλης, η δημοσιογράφος Ευη Φραγκάκη, ο αθλητής 

  4. Μανόλης Στεφανουδάκης και ο διεθνής ποδοσφαιριστής Νίκος Μαχλάς) με δεσμούς από την Κρήτη, τα οποία φορώντας την φανέλα της Εθνικής μας ομάδας φωτογραφηθήκαν σε κεντρικά σημεία του Ηρακλείου. Δείτε εδώ:http://www.peoplegreece.com/article/evropaiko-protathlima-ethnikon-omadon-stivou-2015-eki-pou-i-katerina-lechou-sinanta-ton-gianni-charouli/

  5. Έγιναν παράλληλες καλλιτεχνικές- μουσικές εκδηλώσεις αλλά και ημερίδα με θέμα: «Αθλητισμός: Οι κοινωνικές και αναπτυξιακές προεκτάσεις του», καθώς μέσα από εισηγήσεις και τοποθετήσεις διακεκριμένων στο χώρο τους ανθρώπων από Ελλάδα και εξωτερικό δόθηκε η ευκαιρία στην τοπική κοινωνία και τους εμπλεκόμενους φορείς να ενημερωθούν για ανάλογες διοργανώσεις και άλλες καλές πρακτικές .

Η διοργάνωση των βραβείων τελεί υπο την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, του ΕΟΤ με την υποστήριξη της Google και Marketing GREECE  Για τις αναλυτικές κατηγορίες βράβευσης επισκεφτείτε τοwww.tourismawards.gr 

Best of internet