Tην 4η θέση η Ελλάδα στο παγκόσμιο σχολικό

Gazzetta team
Tην 4η θέση η Ελλάδα στο παγκόσμιο σχολικό

bet365

Tην 4η θέση κατέκτησε η Ελλάδα και το ΓΕ.Λ. Παπαχαραλάμπειο στο ομαδικό αγοριών του Παγκοσμίου σχολικού πρωταθλήματος Λυκείων πινγκ πονγκ, ενώ τιμητική ήταν και η 6η θέση στο ομαδικό κοριτσιών με το 2ο ΓΕ.Λ. Σαλαμίνας.

Στα αγόρια η Ελλάδα έφτασε πολύ κοντά στο χάλκινο μετάλλιο, αλλά στον καθοριστικό «μικρό» τελικό κάμφθηκε σήμερα από το Βέλγιο με 4-3. Η ομάδα των μαθητριών έδωσε δύο τελευταία ματς κατάταξης, νίκησε την Αρμενία με 4-1 κι έχασε από τη Γαλλία με 4-0. Το πρωτάθλημα στο Begin Arena συνεχίζεται με τα ατομικά αγωνίσματα και θα ολοκληρωθεί μεθαύριο Πέμπτη.


Στο ομαδικό μαθητών η χώρα μας είχε προχωρήσει στα νοκ άουτ ως νικήτρια του γκρουπ. Στα προημιτελικά είχε αποκλείσει και την Πολωνία και στα ημιτελικά λύγισε από τη Γερμανία. Στο ματς για τις θέσεις 3-4 έδωσε γερή κόντρα με το Βέλγιο, πάλεψε μέχρι το τέλος και ηττήθηκε στις λεπτομέρειες.

Δύο νίκες σημείωσε ο Γιάννης Σγουρόπουλος, ενώ άλλο ένα θετικό αποτέλεσμα ήρθε στο διπλό με τον ίδιο αθλητή και τον Στράτο Δαμιανή. Στην τριάδα του Παπαχαραλάμπειου ήταν και ο Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος, ο οποίος έχασε στο 7ο και τελευταίο επί μέρους ματς. Νωρίτερα είχε χάσει και στον πρώτο του αγώνα, ενώ δύο ήττες υπέστη και ο Δαμιανής. Στην ομάδα του σχολείου είναι και ο Αντώνης Σέιμαν, ενώ από τον πάγκο καθοδήγησε τα παιδιά ο Χρήστος Λάμης.
Στο ομαδικό μαθητριών η Ελλάδα είχε περάσει ως 2η από τον όμιλό της τα προημιτελικά κι εκεί είχε ηττηθεί χτες από το Βέλγιο. Σήμερα συνέχισε για τις θέσεις 5-8 και αφού αρχικά νίκησε την Αρμενία με 4-1, μετά έχασε 4-0 από τη Γαλλία και κατετάγη 6η. Απέναντι στην Αρμενία πέτυχε δύο νίκες η Ελένη Σοφρά, μία η Παναγιώτα Ανδριανού και άλλη μία είχαν μαζί στο διπλό, ενώ την ήττα γνώρισε η Χριστίνα Βάιλα. Με την ομάδα του 2ου ΓΕ.Λ. Σαλαμίνας αγωνίζεται και η Ορσία Ραπατζίκου, ενώ υπεύθυνη προπονήτρια είναι η Μαρία Ηλιάκη.
Τα ατομικά αρχίζουν το απόγευμα με ομίλους. Αύριο υπάρχει ρεπό και την Πέμπτη το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με τα ταμπλό του απλού, όπως και φιλικούς αγώνες.

 

Τελευταία Νέα